Gå til innhold
Hundesonen.no

Dynetissing - hjelp!


Whips
 Share

Recommended Posts

I går - da jeg skulle legge meg - holdt jeg på å besvime. Tror dere ikke det lille krapylet hadde TISSET på dyna? Oppi senga? Hva skjer? Hun har hatt et par små tisseuhell på gulvet før, men da har det typisk vært om morgenturen har blitt litt forsinket etc, og dermed ikke egentlig hennes skyld. At hun bare sier fra for bæsjing vet jeg jo, men ...dyna?

Hun har aldri fått kjeft eller noe respons på innetissing, og stuetreningen har jo gått helt knirkefritt bortsett fra disse enkeltepisodene, og hun gjemmer seg bort, så hun "vet" jo åpenbart at innetissing ikke er helt comme il faut..

Noen andre som har opplevd liknende og har tips?

Det jeg tenker er bare å gå ut med henne oftere enn jeg "tror" hun trenger og satse på det gjør jobben lenge nok til at hun "glemmer" at man kan tisse inne..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukk soveromsdøren ;)
Hvor gammel er hun? En av mine hadde seg noen runder med dette hvis jeg glemte soveromsdøren da jeg gikk på jobb. Hun hadde egentlig ingen problemer med å holde seg, men det føltes som litt "demonstrasjon". Hun gjorde det aldri ellers, selv om det av en eller annen grunn var lenge siden sist hun ble luftet.
Hun gjorde det bare da hun var mellom 10-12 måneder, og det ga seg like fort som det kom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Dette har jeg vært borti ved et par anledninger på "halvstore" valper/unghunder. Lurer på om det er noe skrekkelig fristende ved seng og medfølgende lukter. Eneste løsning for min del, er å ikke gi dem tilgang til sengen til de er gamle nok til å skjønne at sengetissing er skrekkelig upassende oppførsel. Per i dag er begge hundene hjertelig velkommen til sengs:-)

Er iallefall et skikkelig nasty og upraktisk problem, så jeg ville som Roma lukket soveromsdøren inntil videre.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt godt å høre det ikke bare er vårt lille krapyl som gjør dette.. Hun er 6 mnd gammel, så er jo en stor unge :P

Om natten sover hun på hundemadrass ved siden av sengen uten problemer, så vi får ha døren forseglet før det er leggetid!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Er ikke til så mye hjelp akkurat, men husker selv fra da hunden var unghund og pottetrent at han ved noen få anledninger hadde tisset i sengen (tror det kun var to ganger).

Altså gått opp i annen etasje, hoppet opp i sengen og funnet ut at der skulle det tisses.

Og de gangene det skjedde hadde han enten fått tilsnakk for noe rett før (ikke slik at han ble redd eller noe såklart som var grunnen, bruker ikke fysisk straff) eller at han av en eller annen grunn akkurat den dagen hadde fått lite oppmerksomhet.

Så skulle nesten trodd det var et tegn på å bare vise at "Her er jeg", men hvem vet, han har hvertfall ikke gjort det siden han var unghund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke dette litt "territorielt"? Å markere sengene som sitt eget område? Jeg har hatt katter som har drevet med dette, og de har ikke blitt lenge i hus for å si det sånn...

Jeg sier IKKE at dere skal kvitte dere med hunder som tisser i sengen, men jeg hadde blitt ytterst skeptisk når de går fra å ha uhell på gulvet til å hoppe opp i sengen og tisse. Da er det ikke noe som bare skjer der og da fordi de ikke klarer å holde seg, det er en gjennomtenkt handling faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opplevd dette på valper og unghunder. Og også med løpetidstispe. Så jeg tenker det henger sammen med hormoner og det som følger med av stress osv. Skikkelig kjedelig da, usj.

Har tatt forhåndsregler med valpen nå. Kjøpt et tykt sengeteppe til å ha på sengen tilfelle uhell. De må ha tilgang på rommet når de er aleine hjemme, så liksom ikke noe alternativ å stenge av. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT, men er whippet en rase det er vanskelig å få helt husren? De jeg har kjent har hatt veldig lav terskel for å markere og gjøre fra seg inne. Det virker som om de lever under mottoet "må man, så må man". Er det vanlig? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg har vel ikke inntrykk av det - har ikke hatt noen problemer med hverken tisper eller hannhunder - annet enn dette ene tilfelle av dynetissing. Forøvrig intet uhell i går, og dynen tålte vask og trommel. Hurra! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

X'en her har tisset i senga mi ved et par tilfeller, og da har hun enten hatt løpetid eller vært drektig, så jeg anser det som en hormonell greie. Hun er snart seks år, så jeg burde jo lært meg til å lukke døra snart. På den annen side har hun også tisset inne om døra til soverommet er lukket.

Hun er eller sen hund som kan gå 24 timer uten å tisse om situasjonen tilsier det, så jeg legger det kun på hormoner og en eier som burde lære seg å lufte løpetidstispa si oftere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...