Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan "vedlikeholder" dere en hvit pels?


86*modell
 Share

Recommended Posts

Jeg har for første gang eier av en hvit hund, av røytefri blanding, med krøllete pels i øyeblikket og med tiden så blir vel pelsen ganske langhåret. Valpen elsker å være ute, ruller seg og løpet og leker alle plasser, og joda; pelsen er grå/gul/brun allerede etter første tur ut om morgenen. Lurer på hvordan i alle dager dere andre med sånne hvite bøllefrø klarer å holde valpen / hunden ren?! Tips om shampoo, børster e.l. mottas med takk. Børster henne daglig, usikker på hvor mye jeg kan dusje henne? Tips og råd mottas med takk der også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en helt hvit hund. Nå er jeg heldig i og med at japaneren er kjent for å ha en såkalt "selvrensende" pels. Han blir fort skitten på labbene samt under magen/buken pga lang pels (og lav hund :P ), men det er ikke mer enn å tørke over ham med et håndkle når han kommer inn, så er han som regel helt ren.

Ellers bader jeg ham ca en gang hver 1-2 måneder, og bruker da en shampoo for hvite hunder. Det er alt jeg trenger å gjøre for å holde ham hvit. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine har MYE hvit,krøllete lang pels,og jeg har bare måttet akseptere at utstillingshvitt og friluftshunder går ikke å kombinere. De er i saltvann og myrmark og alt mulig annet hver dag og de blir ikke kritthvite uansett hva shampo jeg bruker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Gjelder å ikke være være for fin på det, la hunden få være hund og bli møkkete. :-) Og veldig mye pelsstell er det jo med disse røytefrie.

Jeg får min helt ren på Optima pH hudvask, jeg (men min er ikke kritthvit, har en del røde hår i seg), og bruker ikke noe fancy utstyr. Eneste som er viktig derimot er å gre og gre, og bade regelmessig. Selv bader og stusser jeg (under buk og labber, rundt øynene) en gang ukentlig, disse rasene har hår og ikke pels og helt minimalt med fettlag, så det blir ikke ødelagt ved jevnlig bading.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vasker min hvite/aprikos med EZ-groom sjampo og balsam som www.2dogs.no selger. Veldig fornøyd og de er utrolig trivelige og flinke; man kan sende mail for å høre med de hva slags sjampo og balsam de anbefaler til akkurat din hunds pels :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en powder puff får man nesten bare være glad når man klarer å holde den fri fra floker og filtring, men de skal bli helt ren og fin etter vask. Balsam er et must! Kanskje man kan ta seg bryet verd å prøve tørrshampo, men det er en del arbeid å gre det fine pulveret ut av pelsen igjen. Vask med vann og shampo gir finest pels. Om hunden ikke skal på utstilling, liker de ofte å være kortklippet som sommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min kvite bomullsdott har sjølvrensandes pels, så pleier stort sett kun å bade ho før utstilling. Noko som vil sei at ho gjerne ikkje treng å bli bada meir enn 3-4 gangar i året, meir om vi stiller oftare så klart. Når pelsen er tørr, så pleier det meste av møkka forsvinne, resten forsvinn ved børsting.

Akkurat no brukar eg MUD shampoo for kvite hundar, og MUD balsam for meir volum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar dere, skal prøve ut noen av dem dere har tipset om. Hun skal selvsagt få være hund, og jeg tåler at hun skitner seg til, men greit at når jeg faktisk bader henne så blir hun hvit igjen og ikke bare "gråhvit" :lol: Hun liker ikke så godt å bli børstet, men vi børster hver dag alikevel og øver på det. Merker at det skal lite til for at pelsen tover seg. Noen gode tips til "must have"-børster til en puffe??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...