Gå til innhold
Hundesonen.no

Orijen


Mäkimura
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg lurer på hva dere synes om foret Orijen, dere som har brukt det? Hvordan er pels, hud, klør, avføring osv?
Jeg har tidligere brukt Royal Canin og føler hunden røyter mer enn før... Har nå startet på Orijen så håper det blir bedre med både røyting og bra avføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg er kjempefornøyd med Orijen! Lite (dog ikke like lite som med V&H) og fast avføring, blank og fin pels, rett og slett ingen problemer med det. Angus liker det veldig godt også og det er jo alltid et pluss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine fikk en periode ett måltid om dagen med orijen. Pels og klør var helt fine, men i førsten var det mye avføring før det etter en stund normaliserte seg. To av hundene begynte etter en stund å klø seg masse, han ene fikk et stort sår på halsen som vi trodde var våteksem. I og med at de begynte å klø en stund etter vi hadde begynt med orijen så byttet jeg for til taste of the wilde for å se om det var foret de reagerte på. Etter et par uker klødde de mye mindre og nå er kløen helt borte så det var nok noe i foret de reagerte på. Nå får de ett måltid v&h og ett med totw om dagen og pels, klør, hud og avføring er helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker ikke Orijen, men den litt "mildere" Acana (fra samme produsenten). Min voksne sak funker flott på valpefor for store hunder, mens den som egentlig skal funke veldig bra på det sjiter blautsjit som en helt. Blir nok noe annet neste gang når vi har fått spist opp de to posene jeg har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Orijen Adult på min staffe på 1 år og Orijen Senior på min Border Collie på 10. Veldig fornøyd. Til staffen bruker jeg selolje i tillegg. Begge er veldig blanke og fine i pelsen, fine i kroppen, sterke negler, god matlyst, bæsjer 2 ganger daglig. Eneste negative er at prompene deres lukter fjøs i forhold til når de går på annet for..... Men matmor holder seg gjerne litt for nesa av og til da jeg ellers er veldig fornøyd med foret!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt Orijen som fullfor. Godt fornøyd. Hunden likte det veldig godt, fungerte like godt som godbiter som fullfor her. Outputtet var noe bløtt noen ganger. Det som jeg bl.a. synes var veldig positivt var at det var kornfritt og 80% kjøttinnhold, veldig gode råvarer.

Neste gang vil jeg gjerne prøve råforing, men regner med å ha litt Orijen på lur til godbiter for trening og innimellom viss en reiser e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet om Orijen eler Acana har oppdretter tilbud/avtaler?

Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men jeg kjøpte Orijen 2 forskjellige steder og begge hadde "kjøp 6 sekker og få den 7. sekk gratis". Dette spurte jeg om selv det ene stedet da det ikke ble reklamert, de hadde et kort liggende i kassen. Om dette praktiseres i Norge vet jeg ikke. Jeg er ingen oppdretter, kun en vanlig kunde :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd Orijen i en mnd nå fordi den yngste ikke tåler Vom (kaster opp) og jeg ville prøve å finne et for jeg kunne bruke til alle. Er det noen andre som har merket at avføringen (fast og fin) er klebrig? Hvis hundene gjør fra seg ute på plattingen, så er det vanskelig å få opp, så jeg må skrubbe terrassen hver dag. Kan det være at mine hunder ikke fungerer på foret, eller er det sånn for alle?? Jeg har iallefall gått tilbake til VOM på to av hundene, mens den yngste får allergivennlig for fra Specific.

Her er Oppdretteravtalen jeg fikk tilsendt av produsenten av Orijen:

Oppdretteravtale

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker Orijen og er veldig fornøyd!
På collien har vi vært innom det aller meste, siden han ikke er så matglad. Han har også en tendens til å bli veldig fort løs i magen, så det er mye som ikke fungerer for han.
Orijen har reddet oss! (Vi bruker Regional Red på han, som mener jeg den heter) Han ELSKER fôret, går ned på høykant. Og det er IKKE vanlig kost å se her i huset. I tillegg synes jeg avføringen er veldig fast og fin, og ikke kjempemengder. Pelsen hans holder seg blank og fin, og potene er blitt mye bedre (var litt tørre og sprukene før)! Så hos oss har det fungert veldig bra. Skal sies at vi blander i litt selolje også.

Lille whippet-gutten vår spiser forøverig det meste, men liker Orijen sitt valpefôr iblandet litt vom&hundemat aller best... :ahappy: Han spiser fint Orijen tørt også, men spiser mer om vi blander i litt vom&hundemat. Så da får han det som han ønsker, hehe.

Kan ikke si annet enn at jeg er superfornøyd. Kommer kanskje til å prøve Taste of the Wild en gang, men "two tumbs up" for Orijen fra min side. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...