Gå til innhold
Hundesonen.no

Japanspesialen 2013


Kiyomi
 Share

Recommended Posts

For en helg!

På Lørdag stilte shibaene for dommer og shibaoppdretter fra Japan, Mr Yuichi Tomimoto. Først ut av mine to var min hjemmestrikkede Yari. Hun gjorde en strålende figur i ringen og hadde "god type", dessverre er hun litt stor og ble "bare" plassert som 4. beste junior av 12! :punk:

248381_312674968864848_1972144273_n.jpg

Etter en slik runde i ringen var noen vi kjenner litt fjern, og brått ser hun åpen klasse forsvinne inn i ringen. Hun slenger bikkja under armen og tar utstillingsbåndet i andre armen mens hun løper inn i ringen og surrer litt med å finne plassen sin blant alle andre. (Når jeg skriver i 3. person er det ingen som forstår hvem det er, vel? :lol: )

Til tross for(eller på grunn av?) bråvekking var Kiyomi i kjempehumør, lett på foten og morsom å vise frem. Vi storkoste oss i ringen og da dommeren skulle begynne å plassere pekte han oss bakerst, jeg var ikke spesielt overrasket, da Kiyomi var ganske naken. Etter litt gikk det opp for meg at jeg ikke skulle stå bakerst, men ble plukket ut som en av fire som skulle plasseres i åpen klasse! :lol: Hun ble ikke bare plassert, nakenfisen, hun VANT åpen klasse fremfor 17 (!) andre! En av 8 tisper med CK, 47 totalt! :frantics:

Søndag hadde jeg meldt på bare Yari, for dommer Mr Toshitsugu Watanabe. De to dommerne hadde tolket sin oppgave meget forskjellig, og mens alle fikk Exc på Lørdag av høflighet brukte Mr Watanabe virkelig skalaen. Yari ble plassert som 5. juniortispe med Good. :cool: Om man leser kritikken hvor det bare nevnes ting som er correct og excellent hadde man vel aldri gjettet det! :lol: Men jeg har aldri sett så mange blå, gule og grønne på en utstilling, så det var jo litt morro. :rofl:

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var ikke overraskende på samme utstilling. :P Jeg er jo med og arrangerer, men hadde fått påmelding av knertis i bursdagsgave av Anette, og stilte frøken perky i samme klasse som Kiyomi på shibaklubbens utstilling (akitaklubben og amerikansk akitaklubb har også utstilling der). Imouto var som vanlig i storslag og gjorde en super figur, og fikk (som omtrent alle andre) excellent. Jaggu blei hun også plassert som nr 3 i åpen klasse, i den før nevnte rekordstore mengden tisper! Og hun fikk også ck, som en av 8. :heart:

936931_10200643792672457_545646340_n.jpg

På søndag stilte jeg en svart, seig og sur tispe i juniorklassen, som jeg fikk kjempa fram til klasseseier, ck og deretter beste tispe. :P BIM blei hun også, etter å ha monga seg stort. Hadde det vært noen andre som dømte hadde hun nok blitt sendt rett ut av ringen, men hun var så pen at han bare ikke kunne, åpenbart. :D Jeg var helt utmatta etterpå, men det er gøy å igjen få handle fram en fremmed hund til en så bra plassering.

13030_569538049743671_104939205_n.jpg

Kjedelig at dommerne løste oppgaven sin så forskjellig når det vi ønska nettopp var at de skulle si sin mening om alle hundene uten tanke for hvorvidt vi ville bli fornærma, men desto morsommere når den ene faktisk da bruker skalaen sånn den reint objektivt er ment å være, med fremragende, veldig gode, gode og tilstrekkelige hunder. :)

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Misunnelig. :ermm:

Dette er en av årets utstillinger for meg.

Men i år kræsjet den med konfirmasjonen til min lillebror.

Så da måtte vel familie gå forran i år. Hehe...

Men neste år kommer vi sterkere til.

Pinsen neste år igjen?

Så jeg kan få ringt å bestilt på hotellet. :)

Og grattis med resultatene :flowers: :flowers:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var bare med på lørdagen hvor Kumerten fikk seg en excellent (noe de fleste fikk, men hannen før meg fikk vg så noe blått var det). Hadde det ikke vært for eksamen på mandagen så hadde jeg blitt igjen til søndagen også, spesielt surt når man hører at det var spennende dommer :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var bare med på lørdagen hvor Kumerten fikk seg en excellent (noe de fleste fikk, men hannen før meg fikk vg så noe blått var det). Hadde det ikke vært for eksamen på mandagen så hadde jeg blitt igjen til søndagen også, spesielt surt når man hører at det var spennende dommer :P

Litt OT - men pssst - du må ta deg en tur i valpetråden for 2013 for å se på det lille grå vidunderet som jeg pratet om i helga, hvis du ikke har vært der ennå :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulere til alle med resultater fra helgen.

Jeg er kjempefornøyd med "lille" hopp og sprett for at han oppførte seg bra i ringen på Japanspesialen. Eneste minus er tannvisningen som vi må trene masse på :icon_redface:

Shinya ble 3 X BIM og 3 x Beste hannvalp 6 - 9 mnd. Var bare 2 hanvalper påmeldt, 4 valper totalt og de samme valpene hele helgen.

Er kjempefornøyd med helgen.

Må takke alle som deltok og som var med å hjalp til hele helgen.

Marita, takk for fine bilder på fb!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...