Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp som knurrer


Baby
 Share

Recommended Posts

Ja selvfølgelig, de ønsker jo å få bort dette, men hvordan få hunden til å slutte å knurre? Det er jo ikke ønskelig med en hund som knurrer, spesielt ikke med barn i hus. Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja selvfølgelig, de ønsker jo å få bort dette, men hvordan få hunden til å slutte å knurre? Det er jo ikke ønskelig med en hund som knurrer, spesielt ikke med barn i hus. Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 2

Det er sånn jeg ville gjort det, gå og legg deg etc.. Det er jo ikke knurringa som er skummel så og få vekk den er bare dumt, men mest sannsynlig så vil den jo slutte når det går opp for den at den ikke får stå der og vokte/passe på/gjete/what ever it's doing..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva når hunden ikke kan noen kommandoer enda da? Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 2

Om man stiler seg mellom hunden og grinda og peker/knipser og sier gå vekk så tar den nok hintet, evt bare hank i den og geleid den ut på gangen for en timeout feks.. Ellers så tar det vell rundt en time og lære inn ligg rimelig bra da så det er iallefall fort gjort..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min valp lærte seg sitt. og ligg på null time... og "inn i buret"

Når han der i mot har ekstra lopper i blodet og det klør i tenna.. så skjønner han ikke Nei med streng stemme.. Da kan han begynne å knurre på meg og legge seg i posisjon.. og det er fordi han blir redd for meg og da bruker forsvarsinstinktet sitt, hvis jeg ikke tar helt feil?
Jeg måtte le skikkelig her i dag.. da han gikk inn på badet og undersøkte dusjen.. og han var illsint på barberskummsflaska som sto på gulvet.. (den sto der ikke dagen før :P) Og han var direkte redd for den da jeg tok flaska og prøvde ta den bort mot han.. hahaha

Men uansett da.. Når han er i sånn bite på ting-modus, så er det sånn at jo mer du flytter han vekk fra deg, des mere gøy syns han det er å slå seg løs. Så i så tilfelle så er ignorering det beste og enkleste..

Det er jo ikke sikkert valpen skjønner hva en baby er, og hvordan den skal forholde seg til babyen..
Men kanskje at hvis valpen får kos og oppmerksomhet når den er litt døsig og rolig at den kan få være i nærheten av bayen i andre situasjoner enn i grinda? :) Det tar vel uansett litt tid der der med slik tilvenning.. en hund kan jo ikke fyre løs på en baby av glede slik små valper kan med eldre barn og voksne.. Er det en liten hunderase er det jo en ting.. men hvis hunden blir stor, så er det vel også viktig å lære den å ikke hoppe opp også..

Ellers høres det jo bra ut slik de andre sier her. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Men alvorlig talt - de har overtatt en valp som ikke kan noe og så henger de seg opp i at den knurrer mot barnet når det er i lekegrinden.

Hva gjør den når barnet er UTE av lekegrinde?

Har det slått folk her at valpen kanskje blir usikker og redd når barnet er i lekegrinden? Har det slått dere at det kanskje er en form for usikkerhet? Litt avhengig av type lekegrind - men om det er en sånn med tett myggnetting rundt, alternativ da med svart netting så tror jeg det er viktig å huske på at en liten valp uten erfaring ikke har noen forutsetning for å vite at det som beveger seg bak den nettingen er ett lite barn og dermed skapes usikkerhet/redsel.

Om valpen ellers er grei med ungen og ikke har problemer med å forholde seg til barnet så ville jeg lempet valpen opp i lekegrinden til barnet jeg - lært valpen at det er ett kult sted...... gjerne kanskje også lære ungen å kaste hundeleker ut til valpen fra lekegrinden sånn at den oppleves som positivt.

Jobb med å lage bånd mellom valp og barn heller enn å skape konflikt ved å innføre en masse negative greier fordi valpen uttrykker seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle. Tror ikke de har hatt de på gulvet sammen for de har vært redde for at han kan finne på å bite pga knurringen, men de hadde tatt hunden på fanget nede på gulvet ved siden av grinda med babyen i og det ser ut til.å løsne. Det var nok bare usikkerhet ja. Han har ikke knyttet siden de gjorde dette. Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
    • Takk for svar.
    • Tusen takk for veldige hjelpsomme og nyttige tilbakemeldinger  - Skal sjekke med advokat. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...