Gå til innhold
Hundesonen.no

Alegro

Medlemmer
  • Innholdsteller

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Blandingsrase

Nylige profilbesøk

1,441 profilvisninger

Alegro's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. hehe, Du får sagt det der, Kristin ikke få ganger den siste tanken der har streifet meg..
  2. btw.. finnes det noen som kjører sånn adferdstester? og evt hva koster slikt?
  3. mittelspitz.. da kan det like gjerne bli islandsk igjen da.. men tenkte jeg skulle la vær å gå for spisshunder.. da er bjeffer så fælt om de så gjør det.. liker ikke..
  4. Hehe.. jeg visste denne skulle komme.. lang historie kort: alle vi som har valper fra dette kullet har driti oss fullstendig ut.. og blitt lurt til å tro at disse var flotte hunder og perfekt miks osv. osv. Saken er den at de har dårlige gener.. Altfor mye vokter, + de er ikke gode i hue.. ingen av dem. En har allerede blitt avlivet. en er blitt omplassert 3 ganger, en annen er omplassert 1 gang. også er det to tisper som er veldig turbulente i løpetiden.. men de funker ok ellers.. bortsett fra at de hater andre mennesker.. Den ene eieren er utdannet hundeinstruktør, og vi er begge enige i at disse hunder ikke er avlet for befolkningen. De sliter med usikkerhet.. redde for menn.. reagerer med agressivitet. Min hund har angrepet veninna mi 3 ganger på 2 dager.. helt ut av det blå.. typ hunden er kjempe glad i jenta.. tillater kos og klapp.. men av og til ut av det blå så blir han tikkende bombe og fyrer løs helt til jeg får tak og avbryter. Det er ikke holdbart. en hund skal ikke angripe uten grunn. Jeg har hatt hund før.. og vært med å trene flere hunder.. og er venner med mange hunder.. Og jeg er bestevenn med min hund.. men om han skal anngripe alt annet.. nei,, da funker det ikke.
  5. toller da? evt Cavalier king charles spaniel? egenskaper?
  6. Fant bildet på google.. men er dette et godt eksempel på jaktgolden? eller er denne uren? denne var i allefall knakende fin.
  7. Ja.. var mest det jeg tenkte på ja.. som ikke jakter på kaninene, springer etter osv. Alegro hadde tatt knekken på kaninene.. :S
  8. Altså ja, det var det jeg lurte på.. hvor mye eller hvor sterk denne jaktinstinktet er hos jaktgolden. Jeg mener ikke at den skal være lat sofahund.. jeg vil bare at den skal kunne nøye seg med en rolig dag innimellom, f.eks noen feriedager uten mange timer med aktivitet.. f.eks når man besøker folk en dag.. altså at den ikke krever 3 timers tur hver eneste dag. (den jeg har nå gjør jo det, for han er over middels i energinivå og blir lett stresset av å ikke få den fysiske aktiviteten. ) Det er da litt forskjell på en selskapshund og en sledehund typ husky. Jeg driver jo med hest.. og bruker mange timer ute.. og jeg vil ha en hund som ikke alltid skal være først. den må gjerne være med, men ikke kreve førsterett på oppmerksomhet. slik som nå da for å poengtere hva jeg mener.. om jeg ikke jogger, sykler eller går en dritlang tur med bikkja på morran nå, så takler han ikke at jeg går ut å trener hest på egenhånd.. men han kan ikke være med på banen da han blir suuuuperstresset! eller om jeg drar på jobb etter bare en liten luftetur og lar bikkja være igjen inne sammen med muttern.. det er liksom ikke holdbart. Nå vet jeg min er utenfor boka.. og til en hver tid befinner seg i ytterpunktene i alle sinnstemninger.. Jeg skal ha tispe. skal ikke drive med avl eller utstilling.. men mer ha den som brukshund og familiehund i middels aktivitet. F.eks være med å trekke litt på skiturer, henge med på sykkeltur i middels speed på grus og skogsveier. Men jeg vil ha arbeidsvilje som kommer til nytte i lydighet og agility. og jo.. vil helst ha hund med tykk vinterpels.. og ikke sånn prydpels som må beskyttes for vann osv. bruker gjerne tid på dusjing og enkel pelsstell.. men ikke flere timer i uka.
  9. Da jeg desverre har sett meg nødt for å avskaffe meg min altfor nydelige blandingshund pga ustabil adferd, så ser jeg etter ny hund. Jeg har gjort meg noen tanker ang rase eller type hund.. og funnet ut hva jeg prioriterer. Jeg sikter meg inn på jakt golden (dersom den ikke trenes aktivt i jakt, hvordan er denne rasen ellers? ) Tenker også litt på cocker, evt en annen rase i samme str med samme karakter. Det jeg ser etter er en god, solid og trygg familiehund.. hunden må gå bra sammen med barn og andre smådyr. Sosialitet settes på første pri, (da det har vist seg at min nåværende hund er på motsatt side.. noe som ikke fungerer i mitt liv. ) Ellers har jeg tenkt til å bruke den i rallylydighet, agility, evt spor. Av aktivitet rir jeg ofte ut på lange turer, så at hunden kan henge med er en fordel. Jeg ser også etter en hund som like gjerne kan nøye seg med en kort spasertur en dag innimellom, og trives inne i sofakroken ved peisen. Det jeg IKKE skal ha er hund med for mye gjeter og jakt instinkter. !!! Jeg syns helt klart at jaktgolden er den fineste rasen. typ jeg liker den slanke mer sportslige typen og det at de er mørkere enn vanlig golden. MEn så lurer jeg på om den kanskje er litt for stor for meg? Den behøver heller ikke være helt perfekt bare den er frisk og rask.. Hørt man kan få de helt ned i BC str. ? det hadde jo vært perfekt. ellers lurer jeg på følgende blanding: våre naboer venter ett kull mellom mor som er blanding av labrador (evt flatt, husker ikke) og boxer, og far som er ren sheltier.. Begge har ekstramt bra gemytt og er i dagliglivet slike hunder jeg ser etter. Men tenker på hva slagt egenskaper de fører med seg og evt hvilke gener som dominerer og hvordan de kommer til å se ut haha.. noen tanker?
  10. Jeg ønsker å kjøpe en Nomesele, gjerne brukt. Men den må være hel og "fin". Jeg er ute etter målene: 50-55 cm rundt hals/nakke, og 58 cm fra skulderblad til halerot. Noen som har en liggende med disse kriterier?
  11. Jeg har en jeg.. som ikke vil flytte seg for meg om det ikke passer han.. Om jeg ber han gå ut av et rom hvor jeg sitter fordi han endten er masete eller jeg skal re opp madrass, seng hva som helst.. Så svarer han med å bare legge seg, velte seg intillføttene mine og kontrollerer den situasjonen så til de grader.. Jeg kan stå der med skarpe øyne og peke GÅ VEKK, og han fløtter ikke på seg.. Han tillater altså ikke at jeg kan få re opp den madrassen som ligger på gulvet.. i fred.. Da legger han seg oppå og sørger for at han får ha den i fred.. altså eier han alt som heter madrasser og tepper. Om jeg da hever stemmen og blir strengere, da bruker han forsvaret sitt. til gjengjeld er dette kun når han er plaget med indre stress. Er han stabil, kan jeg gjøre hva som helst. kan ta tilbake ting han bøffer. pelle ting ut av munn på han som han ikke skal tygge på, flytte teppet og ja.. Om morran og kvelden når han er rolig,, da kommer han gjerne sittende inntil meg, for å kose.. Da føler jeg at det er som vennskap igjen. Han okuperer ikke plassen min da.
  12. ja, det gir kanskje mening.. han reagerer litt på samme måte når jeg setter meg opp på hest også.. for han er redd hestene..
  13. Bare et lite spørsmål her.. Når bikkja intenst bjeffer på en person, voksen person m eller uten barn i bildet. og man ser bare nakkehårene reise seg.. ? selv om jeg står der og prøver å roe ham ned.. Hva for en adferd/oppførsel er det? Tror aldri jeg har sett og opplevd bikkja mi så intens mot noen før. var ikke snakk om hilsing.. var ikke snakk om at personen fikk kaste leke eller gi godbit.. Han pleier liksom alltid roe seg eller slutte å bjeffe når han skjønner at det er gjester som er en del av oss. litt buffing i starten, men ikke slik som dette her`? kan det være fordi guttungen hans satt på skuldrene til far at han reagerte sånn på dem, fordi det er et unormalt syn for ham? jeg aner virkelig ikke.. men gud så flaut det der.. men så utrolig lite man får gjord der og da.. annet enn å avlede med no mat midlertidlig.. gå vekk fra ham eller ja.. men noen som vet hva det betyr når de bjeffer vilt på noen mens nakkehårene står? hunden selv tør jo ikke gå bort å hilse på da.. så er det kun usikkerhet?
  14. tusen takk for veldig gode svar/råd. det fikk meg til å åpne øyne litt og forstå litt mer. da har det ikke vært noen dum idé å ha flere pinner/kjepper å kaste i vannet eller i skogen når han vil leke. Han kommer alltid tilbake med kjeppen i munn,.. men tenker ikke på å legge den fra seg sånn med en gang.. men hvis man har en ny en som man kaster så går det jo smurt.. så da kan vi gjøre det med de andre lekene hans også.. mange gode forslag. takk takk
  15. men hvis en tar det som en selfølge at man kan ta ting fra dem når det trengst.. f.eks teppet hans som han går amokk på eller begynner å dra ut filleene på, (noe jeg ikke vil han skal få gjøre), men eneste måten er å fjerne det.. men det får jeg altså ikke lov til.. han begynner å knurre/advare meg bare jeg kommer borti teppet. men det er så klart værst om han finner noe snadder i grøfta, eller finner beinbiter og div på gården. men så dere annbefaler bare å drite i det.. at alt som allerede er i munnen får være.. men at man kan styre unna om man oppdager noe før bikkja får fatt på det?
×
×
  • Opprett ny...