Gå til innhold
Hundesonen.no

valpen knurrer


Ell1
 Share

Recommended Posts

Guest Belgerpia

Dette høres ut som en helt normal valp.

1. La valpen få vite hva som er akseptabelt og ikke (man behøver ikke være slem for det). Regler er en god ting. Kjøp en barnegrind som dere kan sette i døra inn til rommet hans og når han f.eks. går på bordet, løfter du han bare pent ned og geleider han inn på rommet - stenger grinna og gir han fem minutter timeout.

2. Når du går tur så blås i lokke lure varianten, gå som om du mener det - vær trygg og forutsigbar. Skal dere på tur så skal dere på tur og blås i å lage en masse bal når han blir redd, GÅ videre og tau han med deg. Om du ikke klarer å få med deg valpen som nå bare er fire måneder gammel - vurder omplassering - for fikser du ikke å holde han igjen nå når han bare er baby så kommer du til å slite skikkelig den dagen han er voksen og bestemmer seg for å gå en annen vei enn deg. (jeg vet, usakelig - men igjen - han er fire måneder og det er begrenset hvor sterk en fire måneder gammel valp er). Poenget er uansett - bare GÅ.

(og vær snill å overhør de som mener at han ikke skal på tur - valper skal ha tur, de skal ha inntrykk - de skal oppleve ting og de tåler godt turer med litt lengde)

Ta han med til nærmeste kjøpesenter, ta med campingstol og tren på å stå i ro på utsiden - la han få masse inntrykk - ta han med til ei gågate eller bysentrum og tusle rundt - fyll på med inntrykk så han lærer at det er greit. Han trenger miljøtrening og det vil også dempe aktivitetsbehovet innendørs.

3. OM han knurrer til barnet når han har leke - geleid valpen inn på rommet hans og la han leke der i fem minutter. Ikke skjenn eller kjeft, bare fjern han - lær også barnet at når hunden er på rommet så er den OFF LIMIT - dvs. barnet skal IKKE henge ved grinda.
Mat og godbiter gir dere KUN på rommet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hilsen hun som lite gjennomtenkt prøvde å ta fra valpen RÅ LAKS. Det var i alle fall verdt å forsvare! :lol: Ellers tar ungen akkurat det han vil ut av munnen hennes, og gir det gjerne tilbake også. :P

:lol:

Min er tvert i mot svært opptatt av å dele, enten det er rått kjøtt eller gulrotbit. Alle skal få :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er det ikke slik at alle valper til en viss grad har noe ressursforsvar?

Ingen av mine har syns det har vært helt naturlig å dele sånt som betyr noe ihvertfall, det er en glede de har vært nødt til å lære seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Melde på valpekurs er nok lurt :-) og mer aktivisering og ikke gi etter for å få ro, stå løpey ut slik at valpen ikke fåe viljen sin hver gang.

kjøp grind eller knyt han fast inne ved hundesenga si så sovner han nok litt oftere. de trenger myyyye søvn ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...