Gå til innhold
Hundesonen.no

Marias valpetråd


Maria
 Share

Recommended Posts

Ja.. Altså.. Nå følte jeg det var på tide for meg å lage denne tråden. Jeg har spammet i både valpetråden 2013 og i akkurat nå om dette, så jeg kan like greit ha en egen tråd om det. Tidvis føler jeg et sterkt behov for å fortelle folk hvordan tingenes tilstand er og hva jeg har av planer.. Rart det der! Og jeg vil jo ikke jinxe igjen, men samtidig er det godt å "få det ut".

Til sommeren har jeg hatt portugisisk vannhund i 8 år. Til sammen har jeg holdt på med rasen i nærmere ni, da jeg startet aktivt i miljøet før jeg fikk rasen selv. På den tiden har jeg virkelig funnet drømmerasen. Disse krøllete, morsomme, sære og teite hundene har krøpet så dypt inn i hjertet mitt at jeg aldri kan se for meg et liv uten. Jeg blir lykkelig i hele kroppen når jeg omgås dem, drømmer stadig om dem om natta og har så klart verdens beste fra før av – den perfekte hunden i mine øyne.

Siden dette er valpesiden må jo dette dreie seg om valp! Og planen er klar – jeg vil ha valp asap! Som noen kanskje fikk med seg var jeg med på en valpefødsel nå i januar, men det jeg var på jakt etter kom dessverre ikke. Så nå er jeg i gang med ventingen igjen. Så denne tråden får bli en valpetråd noen måneder fremover der jeg kan oppdatere litt om hva som skjer med valpeplanene.

Så!
Nå er det ikke så lenge igjen forhåpentligvis. Jeg skal ha en tispe, og hun skal jeg ha på for/deleie/samarbeidsavtale med oppdretter, samme som Chess er fra. Så dette blir spennende og moro. Jeg vet akkurat hva jeg er på jakt etter, og er kresen som få. Men jeg er klar for et nytt hjertebarn, jeg. :)

Vi ønsker oss en tispe med bølgete pels. Tankene for henne er selvsagt avl og utstilling, og evt. lydighet! Og agility, såklart.

Bilder og navn på foreldrene kommer når det er sikkert at det blir noe valper, av hensyn til andre valpekjøpere :)

Fineste hundene :wub:

egersundmars4.jpg

Endret av Marie
Fjernet info som ikke lenger stemmer.
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempe spennende!!! Håper det kommer akkurat hva du ønsker deg.

MEN bilder av foreldrene må du nesten legge ut ;)

Jeg venter med bilder til det er "offentlig" og paringen er unnagjort :) Man får eventuelt PMe og be om bilder. Hehe. Det er som sagt av hensyn til andre valpekjøpere og slikt som ikke får vite ting like tidlig som meg :) Men det blir spennende, definitivt! Det er på tide nå snart 8 år siden forrige gang.

Så arti! Da kan vi vente sammen! Siden vi går igjennom akkurat det samme for tiden :D Vi får bare krysse fingrene for at alt går som smoooth. :)

Ja, jeg hadde deg i tankene altså :D Morsomt å "vente med noen". Valp skal det bli, enten nå eller senere. Men etter litt uflaks med forrige kull synes jeg det kan bli min tur nå :)

Har ventet litt på denne. Jeg var så spent med tanke på det kullet du egentlig skulle ha fra, så nå skal det bli moro å se hva du ender opp med :D

Kullet jeg egentlig skulle få fra ble et spesielt kull på flere måter. Så det er gjort en helhetsvurdering der vi har besluttet at det ikke er noe vi ønsker å beholde fra det kullet. Selvsagt veldig leit, da det var en fin kombo. Men sånn er det ennå med naturen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åå, men Maria det er jo perfekt for da er jo jeg hjemme så jeg kan kurere krøllebebisabstinensene mine :) :)

Ja, sant!? :D Fremtidig krøllert-bebis er tilgjengelig for kyss, klapp og klem fra deg, uansett når den måtte ha lyst til å bli min (sommer, vinter.. EN gang har jeg flaks!) :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal dere selvsagt få! :D

Her er en wavy (bølgete) med en ekstremt fyldig, lang pels. Dog ikke av den aller mest "glinsende" typen. Denne typen pels er min absolutte favoritt!

ramsea_1plass_ak_080809sver.jpg

Litt mer glinsende wavy

ks_ck_150209.gif

Curly (krøllete). Den er som dere ser mye mer matt i fargen. En annen tydelig forskjell ser man i ansiktet og på baken der den er barbert. En curly har mer struktur "all over". Den er også kortere enn den bølgete pelsen.

taz_bim_sverige080809.jpg

En "mellomting" av krøllete og bølgete, min egen Chessea

egersundmars20.jpg

Alle bilder, med unntak av siste, lånt fra GW-kennel (www.gw-kennel.com)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende! :D Håper det går din vei denne gangen. Jeg er spent på bilder!

Lykke til :)

Kan jo meddele at hannhundene har begynt å vise interesse for tispa.. hoho. Da nærmer det seg ennå mer!

Aaa, nå skjønner jeg hvorfor du vil ha bølgete. ;) Så det er mulig å se alt når de er nyfødte?

Jepp.. de ER hakket lekrere, skal jeg være ærlig.

Du kan se en ordentlig krøllert helt fra starten av, ja. En "sånn" som Chess kan semer bølgete ut og bli mer krøllete etterhvert.

Nyfødt wavy:

dag1_valp3_230612.jpg

Nyfødt curly:

bessea_born280410.jpg

Som dere kan se så har den krøllete valpen mer struktur i panneområdet og på ryggen. En wavy er som regel helt glatt ved fødsel. Den pelsen JEG synes er finest er ikke helt pinnerett, så noe struktur er bare fint. Så lenge de ikke har masse i ansiktet, for da blir de skikkelig krøllete altså. Hun på siste bildet er mammaen fra kullet jeg var med ok tok i mot nå. Tispevalpen ser hakket mer krøllete ut enn henne igjen.. Så ja, hun blir nok en krøllert. En superlekker en som sådan! Så det er jo litt synd..

EDIT:

Marvin: ja, helt enig altså :P Og ja, du kan si jeg gleder meg bittelitt..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

I lys av westminsterutstillingen må jeg bare få vise en curly slik de steller dem i USA. Der er det mer populært med curly, og jeg kan forsåvidt forstå det med bakgrunn i at de trimmer og formklipper slik de gjør. Han jeg la ut bilde av tidligere her kunne også vært trimmet slik. I Europa kjører vi litt mer "rufsete" stil :P For å si det slik - disse tror jeg har en BRA groomer til bikkja si. Jeg lar meg imponere over hvor skulprutelt det er. Men jeg foretrekker litt rufsete altså.

Matisse201211Talbot.jpg

Forøvrig ser det nå ut til at jeg bestemmer meg for å vente på nok et kull, dere. Sånn er det når man er så innmari kresen, men samtidig skulle hatt valp i morgen. I såfall ventes løpetid på sensommeren/høsten. Men ingen ting er skrevet i stein, og valpetråden får leve :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jo greit å vente en stund om man ikke er helt fornøyd, så man tilslutt får den perfekte valpen! Gleder meg til å følge tråden videre :)

Det er nettopp det! Jeg kjenner veldig på magefølelsen her, og det er det beste jeg har å gå etter. Alle kullene til oppdretter er gjennomtenkt, så det er jeg ikke redd for. Men jeg venter på "DET" kullet :) Merker i alle fall at jeg er mer tålmodig med alderen. Hehe. Dette hadde vært uutholdelig for 9 år siden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det er fordelen med å ha hunder fra før av, man klarer å vente og å være litt mer tålmodig enn ellers. Gleder meg til jeg virkelig kan lete etter min neste puddel (selv om jeg er veldig glad i nekene jeg har nå), for da skal jeg gjøre tidenes mest gjennomtenkte valpekjøp, akkurat som du gjør nå! :P

Litt av det med å kjøpe en hund man har store planer for er å drømme, titte og lete enda litt til, og når man endelig får valpen hjem, så kjennes det så utrolig riktig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har k-testa og mh teste kan mellomste. Hun yngste er tatt mh på. Kommer til og fortsette med det så langt det lar seg gjøre. I hvertfall en av delene
    • Lister meg stille inn hit 😂😂 Ikke min valp, men gubben sin ❤️ Blir veldig spennende!     
    • Føler så inderlig med deg. Det var helt ****** med Rocky også. ❤️ Virkelig det vanskeligste og mest hjerteskjærende med å ha hund. ❤️
    • Usikker på om det er noen som systematisk f.eks går MH/K test med hundene sine før avl i Norge, men det finnes hvertfall de der ute som fokuserer på mentalitet. Av kortis Alertness kanskje? Føler jeg har sett flere der med MH test gjennomført. Tine (Laabanden) har vel hvertfall de 2 yngste sine MH testet. I Sverige er det vel regler på score på mentalitet på kortisen i hvertfall før de kan avles på i disse dager. Finland er de vel også ganske på å mentalitets teste? Har vært vanskelig å få plass på MH i Norge har jeg skjønt pga mangel på figuranter. Bare såvidt jeg selv fikk gått for noen år siden, og vi hadde en del tilreisende også ikke bare lokale. Tror faktisk ikke det blir arrangert i år og usikker på om de arrangerte i fjor her heller. 🤔 Virker som det er vanskelig nok å få valpekjøpere til å røntge for HD/AD samt øyelyse, så å få dem til å gå MH om de må reise og tilrettelegge mer er nok enda værre.  Dessverre går det noen mentalt svakere hunder i avl med ujevne mellomrom fordi de genetisk er «verdt det» for mangfoldet sin skyld da både kort og langhår har forholdsvis liten genpool og få individer sånn sett som går i avl. Nå fikk vi vel igjennom noen grenser for matadoravl eller prøvde i hvertfall på generalforsamlingen i år og i fjor ble det åpnet for lang/korthårsparringer for de som ønsker å gjøre det. Så forhåpentligvis hjelper det litt. NCK har eller skal sende forespørsel til NKK sin advokat ifht om innavlsgraden på collie er innafor reglementet sånn mtp alt som har skjedd med dyresbeskyttelsen og rettssaken der. Jeg er vel av minioriteten som mener vi må ha et kryssingsprosjekt slik som lundehunden har hatt. (Om noen syns sånt er spennende så er Angela Harvey, kennel Wicani, sitt Tofty prosjekt gøy å følge. ) Å jobbe med smal genpool er veldig krevende.  Men det er ikke til å stikke under en stol at det er miljøberørt individer der ute, min egen inkludert. Nå er jeg såpass fersk i miljøet at jeg kan ikke si noe om at det har blitt bedre eller ei med årene, men jeg har sett hunder omtrent krype i svinger inne i hall på utstilling, hunder som nekter å løpe i det hele tatt. Jeg har hørt om hunder dommer ikke har fått tatt på engang, uten at det er nevnt i kritikken (det har jeg også sett i andre raser, så unikt for collien er det ikke).  Men er det flertallet? Gjennomsnittet? Mindretallet? Det kan jeg ikke svare på, det kjenner jeg altfor få til å gi noe svar på. Jeg er ikke skremt bort fra rasen og Limit blir ikke min siste, tvert imot. En god collie er gull. Og jeg tenker det ikke er uten grunn de er ansett som en av «the fab 5» i statene for service hund arbeid. ❤️ 
    • Takk for fine ord ☺️ Da var 1 ukes valpepermisjon over, og i morgen blir det hjemmekontor. Det kan bli interessant. Skulle gjerne hatt en lenger periode med fri. Føler vi såvidt har kommet i gang med noe som helst. Nå gikk mandag og store deler av tirsdag til kjøring da, så fullt en hel uke føler jeg ikke vi har hatt på oss.    I går hadde vi det første bæsje inne uhellet. Jeg var akkurat kommet ut fra dusjen, stod med håndkle på hodet og ingen klær da jeg så bæsjetrynet på var på gang. Prøvde å distrahere han mens jeg rev av meg håndklet og løp for å finne klær, men da var det allerede gjort. Ellers ingen uhell i går. I dag har vi hatt 1, kanskje 2 tissedammer.    Ellers har vi startet såvidt å trene. Jeg har begynt med å lære han å snurre rundt seg selv. Jeg syns det er en fin øvelse å starte med for å lære han å tilby adferd osv. som vil bli nyttig i videre trening. Innkalling trener vi også på litt daglig ☺️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...