Gå til innhold
Hundesonen.no

Superfood hjelp


edlitam
 Share

Recommended Posts

Jeg har jo fått meg meg at det ikke lengre er "in" å lage mat med sukker og mel mer, alt skal være så sunt og hippt. Jeg sitter å titter litt rundt men det er jo en jungel av kosttilskudd, sukriner, stevia, mandelmel osv der ute. Så jeg lurer på hva bruker du av det utradisjonelle på kjøkkenet? Baker du med noe spennede? Eller kanskje du spiser noe kosttilskudd som har hatt kjempegod virkning? del gjerne oppskrifter også :)

Jeg tar bare c-vitaminer, jern og b-vitaminer jeg. Så morsom er jeg. Prøvde du grønne algeting men det merket jeg ikke noe forskjell på. Ooog så tar jeg stevia i teen om jeg vil ha det bittelitt søtere. Men vet ikke hva annet jeg kan bruke det til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan IKKE ha kosthold uten brød, da blir jeg kjempe slapp og er ikke ok å leve med.

Til middag så lager jeg vanlige "norske" middager som regel (er oppvokst på husmannskost, så henger litt igjen der, men lager taco, pizza osv altså, bare ikke kjempe ofte), har jeg lyst på ris eller pasta så spiser jeg det.

Siden jeg har stomi (pose på magen)(litt personlig idag kjenner jeg...) så kan jeg ikke spise råe grønnsaker, epler osv, skal jeg spise grønnsaker osv så må det være såpass kokt at det det er mykt eller jeg må tygge det super godt (ofte hjelper ikke det heller).

Råe grønnsaker, hard frukt, nøtter osv har en tendens til å sette seg fast i tarmen min (har kun tynntarm igjen) og det gjør så sinnsykt vondt at jeg må ha så sterke smertestillende som nesten slår ned en hest, og det sier seg selv at man da unngår det som gjør så vondt :cry:

Så...jeg spiser kosttilskudd og kalium (til skjelettet mitt) hver dag, når jeg begynner å føle meg slapp så kjøper jeg en boks med jern og spiser det en gang om dagen til boksen er tom, også kjøper jeg en ny når jeg blir slapp igjen, ca 2bokser i året.

Er såpass spennende da at jeg har solsikkekjerner i yoghurten min :P , men som sagt da må jeg tygge det super godt for at det skal gå bra, solsikkekjerner er så utrolig godt at jeg klarer ikke la være å spise og det går i små mengder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å kutte litt ned på karbohydrater. Jeg spiser f.eks 2 kokte egg og 1 avokado (liten, typ first price str) til frokost fremfor brød eller knekkebrød. Og det metter faktisk mer og lenger for min del :)

Kutter også ned på teite halvfabrikata mellommåltider med å spise vaniljekesam med bær eller cottage cheese med kanel.

Jeg har kjøpt inn sukrin, og dette bruker jeg der jeg bruker rent sukker (som på grøt). Fordi det smaker det samme og er bedre for min del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo disse algene da...Chlorella og Spirulina som er ekstremt næringsrik mat (ikke kosttilskudd) hundene mine får litt Chlorella for nå har jeg hørt fra mange hold at det er fint å gi...de får bare litte grann.

Så er det jo å bytte ut smør og olje mot ekstra virgin økologisk kokkos olje...kokkos olje er veldig bra for kroppen og tåler mye høyere tempraturer enn andre oljer uten å bli dårlig. Så det er mye bedre å steke med. Hundene mine får en skje kokkos olje hver dag også :P

Så Goji bær... den sunneste frukten i verden, ta en liten neve og få lite mange antioksidanter og vitaminer som 10 appelsiner.

Ellers hamp seeds skal jo være veldig bra og chia seeds...

Du kan ta en stor boks, fylle den med nøtter, sunn økologisk musli, frø og tørket frukt + litt chia seeds og hamp frø og spise til frokost og du får en frokost full av næring og proteiner som metter lenge :)

Jeg spiser ikke disse tingene selv, men resten av familien gjør det :) Jeg spiser burger, pizza og alt som er usunt :P burde vært like sunn på hundene :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vokst opp i brødfamilie, hvor det alltid var poteter til middag, og hadde vi pasta så var det gjerne ris til i tillegg (stor familie, og en lasagne mettet ikke hele flokken), så har litt vanskelig for å kutte ut mye av dette. Jeg spiser vel egentlig bare variert, og er mer opptatt av å lage noe nytt og spennende enn å lage noe som skal være "sunt" hvis jeg prøver noe nytt på kjøkkenet.

Brødet er visst ikke bannlyst lengre: http://www.forskning.no/artikler/2012/desember/343639

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er chiafrø og hampfrø godt for? Og kan jeg bytte ut mandelmel med vanlig mel? Jeg har byttet ut nesten all pasta, ris og poteter med kun grønnsaker og rent kjøtt. Er ikke alltid jeg lager mat selv så er ikke alt jeg får bestemt. Men dette med alger, joda det skal være ekstremt sunt, men hvilken effekt har det på et sunt oppegående ungt menneske?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

Og Stevia bruker jeg! Særlig i iskaffen min, genialt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker stevia, og andre søtningsmiddel man får på dagligvarebutikken. Sukrin liker jeg ikke på grunn av den isende, ekle ettersmaken. Ellers har jeg alltid bakepro (nøytralt protein som tåler høye temperaturer) , sjokoladeprotein og vaniljeprotein i skapet. I stedet for mel har jeg kokosmel (som jeg bruker i små mengder pga kaloritetthet), jyttemel eller bokhvetemel og johannesbrødkjernemel som fungerer som fortykningsmiddel. Mandelmel er jeg ikke glad sånn smaksmessig, men det er greit å ha i skapet. Ellers lønner det seg å ha yaconsirup i skapet, da man kan lage mye digg av det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...