Wednesday Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Vi tenkte å invitere folk hjem til oss for første gang Og jeg er egentlig helt elendig til å lage mat. Så da håper jeg Sonen kan hjelpe meg Jeg tenkte vi kunne ha pinnekjøtt! Men så lurer jeg på hva som er vanlig å ha som tilbehør? Hvordan tilbereder man alt sammen? Og hva passer som dessert? Hvor mye bør vi beregne på 6 voksne og 2 barn? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100021 Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Kålrabistappe. Beste tilbehøren noen gang! Pinnekjøtt legger du i vann minst en dag før og ligger og damper i noen timer, superenkelt. Desserten bør være noe enkelt siden alle vanligvis spiser seg ekstremt mette på pinnekjøtt til man ruller og litt til... Iskake/vaniljeis og varme bjørnebær? Kjøpe en pakke frosne bjørnebær på rema, helle oppi i en kjele rett før det serveres og rør til det er passe tykt og varmt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wednesday Skrevet 26. Desember 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Takk "Må" man lage kålrabistappe selv, eller duger ferdigpose? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Jeg vanner ut pinnekjøttet i ca 18 timer og damper det i 3.5 time. De siste 20 min putter jeg dem i ovnen på ca 200 grader. Kålrabbistappe er veldig godt og veldig enkelt å lage, jeg bruker en halv potet per hele kålrabbe, litt melk, smør, salt og pepper. Ellers er det poteter og pølse som er tilbehør (jeg har ikke pølse, synes det ikke er godt ) Til dessert, kanskje multekrem? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Takk "Må" man lage kålrabistappe selv, eller duger ferdigpose? Ferdigpulverpose duger ikke! Men den til Erling på Rema 1000 er faktisk ganske god 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100021 Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Takk "Må" man lage kålrabistappe selv, eller duger ferdigpose? Enig med Stine og staffene! Det er SUPERenkelt å lage selv altså, jeg har ikke noe oppskrift, man lager med kålrabi, poteter og litt gulrot og kjører det i stavmikseren når alt er kokt med smør og salt&pepper Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Min kålrotstappe som jeg syns er utrolig god om jeg må si det selv Den går i arv i famillien Den er jo litt "man tar litt av det og en dæsj av det" men sånn ca hva jeg gjor på julaften til meg selv som hadde vært ca 2 personer om de ikke spiste poteter til også: To små kålhoder 4 små/middels mandelpoterer 2 gulrøtter (setter farge derfor er de med). Skrelles og kokes. Hell av vannet og sett den litt på den avslåtte platen imens du stapper litt for å "svi av" overflødig vann. Ett par ss med smør imens du stapper. Ta i ca 2-3 gode skjeer med pinnefett (alt etter hvor tykt fettet i pinnepannen er) da dropper jeg salt, har i litt pepper. Litt fløte slik at det blir litt for tynt egentlig, setter det på platen igjen og fortsetter røre imens det koker ut litt av væsken igjen også lager jeg den "passe tykk" med litt mel. Tilpass med litt urtesalt og pepper og verdens beste stappe syns jeg Og nei, du kan IKKE servere pinnekjøtt uten stappe!!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wednesday Skrevet 26. Desember 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Okei, det høres jo overkommelig ut Noen ide om hvor mye vi bør ha til 6 voksne og 2 barn da? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingidano Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Vi har pinnekjøtt servert med kålrabistappe og poteter. Som regel blir ikke potetene spist Til dessert har vi som regel riskrem med lun kirsebærsaus til. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Okei, det høres jo overkommelig ut Noen ide om hvor mye vi bør ha til 6 voksne og 2 barn da? Det er desverre ikke noe jeg er god på, men det over her har holdt til 3 måltider til meg. Men jeg er ingen storspiser Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Med pinnekjøtt beregnes +/- 400g pr pers. Noen sier 300, noen sier 500. Med sistnevnte er du i alle fall godt innenfor. Kålrotstappe er jo uansett billig å lage, så anbefaler bare å kjøre på med en stoooor kjele 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Med pinnekjøtt beregnes +/- 400g pr pers. Noen sier 300, noen sier 500. Med sistnevnte er du i alle fall godt innenfor. Kålrotstappe er jo uansett billig å lage, så anbefaler bare å kjøre på med en stoooor kjele Vi hadde 1.5 kg på julaften, kun to pinner var igjen. Vi var to voksne 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Pinnekjøtt og kålrotstappe er jo snaskens . Min oppskrift: Vann ut pinnekjøttet i en stor kjele i ca 12-14 timer - skift gjerne vann en gang i løpet av tiden. Ha to lag pinner i bunnen av en diger kjele, og legg pinnekjøttet oppi. Fyll på med vann litt over pinnene og sett det til koking/damping på god varme. Ha lokk på kjelen. Når kjøttet slipper litt på beina, er det ferdig. Når kjøttet er ferdigdampet, legges det i langpanne og settes øverst i ovnen på sterk varme - gjerne 300 grader - i noen minutter. Når kjøttet har fått en lett "skjerping" snur du bitene og gjør det samme på andre siden . Da er det ferdig til servering. Kålrotstappe: 3 kålrøtter (hæhhh- heter det kålrøtter i flertall ?? ). 3-4 poteter 3-4 gulrøtter Kutt alt i små biter, ha det i en kjele og fyll på vann til alt er dekket. Ha godt med salt i vannet, så slipper du å salte ekstra etterpå. Kok det godt så alt er lett å mose. Når det er ferdig kokt, tøm av vannet og mos alt sammen med litt smør (et par spiseskjeer?) og gjerne litt av "safta" etter kjøttet. Krydre med pepper og litt muskat (Muskat gjør hele mosen) - men ikke overdriv muskat'en - da kan det bli FOR mye smak. Ha også i litt fløte for en mildere smak . Som Jeanette sier kan det kokes inn litt for å få vekk litt av fuktigheten, men obs- det brenner seg fort i bunnen av kjelen . Serveres med poteter og tyttebærsyltetøy, evt også vossakorv . 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Vi hadde 1.5 kg på julaften, kun to pinner var igjen. Vi var to voksne Altsååå, som jeg sa da jeg solgte reker. 500g er standardanbefaling pr voksen, men mange spiser fint en kilo om de er glad i reker (Og man må jo ta høyde for at de som ikke spiser 500g har leftovers til oss andre ) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hermes Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Vi tenkte å invitere folk hjem til oss for første gang Og jeg er egentlig helt elendig til å lage mat. Så da håper jeg Sonen kan hjelpe meg Jeg tenkte vi kunne ha pinnekjøtt! Men så lurer jeg på hva som er vanlig å ha som tilbehør? Hvordan tilbereder man alt sammen? Og hva passer som dessert? Hvor mye bør vi beregne på 6 voksne og 2 barn? Pinnekjøtt er dødsenkelt å lage, må bare ha tid til det (vanne ut fra kvelden før, så dampkoke i minst 3 timer). Alt står på pakken! Vi har kålrabistabbe og poteter til pinnekjøtt. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 26. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 26. Desember 2012 Det beste er forresten en blanding av røkt og ikke røkt i gryta (pinnekjøttet). Da blir det best Ellers er en god kålrabistappe det beste som er! Pinnekjøtt 2 dager allerede i jula her i gården. med stappe, mandelpoteter, vossakorv og tyttebærsyltetøy. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 27. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 27. Desember 2012 Vi hadde 4 pakker Gilde pinnekjøtt, var 4 voksne og 2 barn og hadde mat til 2 dager. Vannet det ut i 10 timer og ville ikke hatt det mindre salt enn det. Har du stavmikser er den genial å mose stappen med. Jeg bruker ikke hvetemel i stappen, tømmer av kokevannet og har i litt kraft, smør (meierismør, gjerne setertypen) litt salt og pepper og muskattnøtt. Bruker også potet og litt gulrot i for å få fin farge. Grønnsakene beholder forresten fargen hvis de ikke legges i kokevannet før vannet koker. Vi har pleid å ha sosisserpølser til. Det er fint å servere barna hvis de synes pinnekjøttet er for sterkt. Bjerkepinner uten bark i bunnen av gryta. Ser at de fleste bruker samme fremgangsmåte som det jeg er vant med. og stekingen/grillingen på slutten gjør det ekstra kvessent! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fillerya Skrevet 27. Desember 2012 Rapporter Share Skrevet 27. Desember 2012 Jeg lager stappe sånn som Siri gjør. Husk at det går mye stappe. Stappe er digg Jeg synes røkt pinnekjøtt er bedre enn det som ikke er røkt. Pinnekjøtt middag er jo en veldig enkel middag å lage og man trenger ikke bruke noe særlig tid på kjøkkenet heller. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.