Gå til innhold
Hundesonen.no

Avrevet klo (haster litt)


Zoey
 Share

Recommended Posts

Ute på turen nå har Zoey klrt å rive av seg hele kloen.. Altså kloen er rett og slett borte, og det er et hull inn der kloen har vært. Ser ut som om den er trukket ut. Merket ingenting på henne, og så det ikke før jeg kom hjem, og så at hun blødde. (Hun gikk løs hele turen) Hva skal jeg gjøre med dette? Har renset og bandasjer, og det virker ikke som om hun har veldig vondt (utrolig nok..) Men er det sånn at vi må haste til veterinæren, eller er det ikke nødvendig med vet i det heletatt? Har aldri vært borti dette før, så lurer noe fryktelig.. Virker som sagt ikke som om hun har veldig vondt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mayah rev ut kloen under en sykkelulykke vi hadde i mai. Jeg oppdaget det heller ikke før vi kom hjem at den var helt revet ut. Tok meg en tur til veterinæren dagen etter. Da ble det godt renset og hun fikk en bandasje på såret, i tillegg til at jeg kjøpte en potesokk til å ha ute når vi gikk tur. Inne hadde jeg på en vanlig potesokk slik at hun ikke slikket, også lot jeg labben lufte litt når jeg kunne følge med at hun ikke slikket.

Hun fikk betennelsesdempende også, men tror det var mer for kuttet hun fikk i hofta samtidig. Ring vet i morgen ihvertfall :)

God bedring til Zoey!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser du nerven? Hun bør til veterinær for å trekke ut evt rester, og evt antibiotika. Men det kan nok vente til imorgen.

Ellers er det viktig å holde det luftig så det tørker, ikke la henne slikke. Så ikke ha for tett med bandasje. Nå vet jeg ikke hvordan det ser ut da, men hvis nerven ligger åpen kan det bli smertfullt etterhvert med dunking, så kan hende det lønner seg med et par dager med smertestillende.

Usj, god bedring da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hele kloen med nerve og det hele er revet rett ut, så det er ingen ting igjen annet enn et hull der kloen var.. :/ Får ringe vet'n i morra og høre hva de sier.. Uff.. Har egentlig bare ventet på dette med tanke på de hastighetene hun holder til tider.. Virker heldigvis ikke som om det er så vondt da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg "badet" foten til Hector i grønnsåpevann noen dager etter dette skjedde. Renset også med hydrogenperioksid(? Vi kaller det bare for bombemiddel her i hus, så aner ikke om det er rett navn) rett etter det var skjedd. Ikke sett noe til kloen siden den gang da.

Vi reiste ikke til veterinær. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dessverre også opplevd det der noen ganger (forb. strekkmetalltrapper!). Bandasjerer, men sørger for at den sitter ganske løst (er jo ganske vondt hvis bandasjen strammer når man tråkker ned foten). Vasker rent med pyrisept/tilsv., har på sårpudder og ser det an noen dager.

Når det har blitt tørt og begynt å gro bruker jeg en sokk e.l. på foten bare for å unngå slikking.

Etter ytterligere noen få dager fjernes sokken - og alt er tilbake til normalen igjen.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var i kontakt med vertinæren, og de sa at så lenge hele kloa var revet ut aå var det ikke så mye annet å gjøre enn å holde det rent og tørt, og bare følge med det..

Nå har det jo gått et par dager, og alt går fint:) renset det første dagen (da blødde det jo også og renset seg selv) men ikke hatt behov for å rense noe mer etter det, da såret tørket godt opp og ser fint ut:) Har hatt på bandage da vi har gått ute, men den ramler jo av når hun beveger seg, og potesokker gjør det samme, så nå har jeg gitt opp, og lar henne gå uten. Det er jo så frossent overalt ute alikevell så..

Vi skal jo også tilbake til vet'n om en uke for å sette ny kortisonsprøyte i ryggen, så da kan de også dobbeltsjekke at alt gror som det skal:)

Eneste jeg gjør alderledes er at hun må gå i bånd så hun ikke raser helt iddiot rundt og river såret opp igjen. Zoey blir jo seff übergrinete av å gå i bånd, men sått er det bare.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Sjekker om det lukter tiss hvor? Nei. Får det veldig godt med meg om han tisser inne, så trenger ikke å leite eller lukte. Det er en stor dam der hvis han har tisset 😂 Har gått over til å gi han tørt for til siste måltid, også har jeg faktisk vært litt "streng" og ikke luftet han på natten med mindre han virkelig gir tegn på at han må. Han har våknet 2 ganger denne uken, og ikke gitt tegn på at han virkelig må ut, bare sånn "kan vi stå opp nå, jeg er ferdig uthvilt" aktig greie. I dag virket det som han ville sove videre når klokken ringte 7, selv om han forsøkte å vekke meg i 4-tiden, så jeg tror absolutt han klarer å holde seg. 
    • PS: er det andre enn meg som går rundt å sjekker om det lukter tiss hele tiden???
    • Min har holdt seg stabil frem til nå.  Jeg har begynt å sove oppe, den sover nede i bingen. Tydligvis så sover jeg tungt, for idag etter 7 timer var hele buret og valpen fullt av tiss. Dette har ikke skjedd før... så hektisk morgen..  Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå. Prøve igjen og se om det var et uhell, eller bare sove 6 timer så ut...
    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...