Gå til innhold
Hundesonen.no

Holdbarhet på kjøtt i fryser


Gjest
 Share

Recommended Posts

Foreldrene mine har funnet frem endel gammelt kjøtt fra sau og storfe i bunnen av fryseren de ikke skal ha selv da det har ligget der mellom 2-3 år (!).

Kan jeg gi det til hunden? Kjøttet er ikke behandlet på noen måte siden det er fra egne slaktedyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dypfryst kjøtt holder seg nærmest uendelig, men fett kan harskne noe. Tin og lukt på det, rett og slett, er det dårlig vil det lukte. Lukter det fint og bare rått kjøtt, kan selvsagt hunden få det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mammaen min lærte meg som menneskemat:

Frys: 1 år

Fryseskap: 6 mnd

2 år hadde jeg nok gitt til bikkjene, men prøvd men en liten prosjon først.

3 år syns jeg høres litt mye ut.

Det synes jeg høres rart ut. Selv spist kjøtt som har ligget pakket inn i fryseren minst 3-4 år og det var overhodet ikke dårlig og smakte veldig godt. :) Men eneste måten å finne ut av det på er å lukte på forhånd når det er tint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det synes jeg høres rart ut. Selv spist kjøtt som har ligget pakket inn i fryseren minst 3-4 år og det var overhodet ikke dårlig og smakte veldig godt. :) Men eneste måten å finne ut av det på er å lukte på forhånd når det er tint.

Min mor har jobbet på kjøkken/servitør i hele sitt liv. Så jeg vil tro hun også mener kvaliteten på kjøttet i seg selv, ikke nødvendigvis at det er "farlig" å spise. :)

Hentet fra matprat.no

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv gått på kokkelinje, jobbet på kjøkken og jobber nå i kantine, og har alltid vært om å gjøre å kaste minst mulig mat for å si det slik. :P Men vi selger selvsagt ikke melk e.l som har gått ut, da smakes det heller på forhånd og brukes til bakverk e.l ved behandling om det ikke er smakt/luktet dårlig av oss på forhånd, for i de aller fleste tilfeller er både kjøtt og annet helt fint selv etter holdbarhetsdato.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden var midt i blinken for meg akkurat nå. Jeg tok nemlig nettopp ut lammekoteletter fra fryseren som har ligget der i et halvt år. Da spiser jeg dem med god samvittighet jeg da. (At jeg ikke har hverken poteter eller ris er en helt annen sak. Lammekoteletter med pasta? Jeg har penne og skruer og litt forskjellig ...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde luktet på det og spist det selv uten problem. Vi spiste elgsteik i forrige uke som hadde ligget i fryseren i fem år, den var namnam :D Om kjøttet har vært dypfryst så holder det (stor sett) veldig, veldig lenge er min erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viltkjøtt tåler lang tid i fryseren i alle fall; det ser man også på matpratlinken til JeanetteH; der er reinsdyrkjøtt oppført med over 12 mnd.

Sjølv har jeg spist årgangshjort (!) som er i alle fall 7 år gammel... og det smakte helt ok.

Så til bikkjene hadde jeg ikke stusset med å gi kjøtt som er noen år nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det er greit for TS at jeg kupper tråden litt??

Fryseren her jeg bor er rar. Trodde først den lekker, altså tiner, fryser, tiner, fryser. Fordi det er rim/is på skuffene (fryseren ble avrimet for 2 uker siden) og kjøttet blir hvitt. Men den virker så vannvittig kald! Kan den rett og slett være for kald? Kjøttet ser tørrfryst ut hvis dere skjønner... Og hvor lenge holder evt menneskemat i denne fryseren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...