Gå til innhold
Hundesonen.no

Schæfer vs. Rottweiler - innspill


L.M.
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

For å si det sånn, det er ikke slik at Mr. Stordalen må anstrenge seg unødig for å håndtere denne hunden, nei. Kustmarkens Qross har vært konkurransehund på internasjonalt nivå, men er nå pensjonert. Den trenes jevnlig for vedlikehold. Den er vel per i dag, en ren show off-hund, for Stordalen sin del, og har lite å gjøre med at "alle" kan å håndtere en bruksschæfer.

Det er vel ingen som mener at "alle" kan å håndtere en sånn hund, det var hvertfall ikke min intensjon, beklager så mye jeg bare leste tilfeldigvis tu.no i går og ble nysgjerrig. Uansett er det vel noen som håndterer Qross til daglig men det er vel private trenere med strøm og pigg det da? Strengt tatt er det vel heller ingen raser som er for hvermannsen. Forskjell på det og å presentere schäferhunden som ekstreme monstere for svært så få utvalgte og spesielt interesserte å heller skremme de til å anbefale de en hjernedød frosk til å gå venstrevendinger med om de skal ha en brukshund. Jeg ser ikke helt hva godt det gjør rasen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse småsykdommene som allergier og sensitiv mage som du nevner, er det noe det er vanskelig for hund og eier å leve med, eller er det generelt ganske greit (bare litt ekstra oppmerksomhet rundt fôr og vaner rundt mat/aktivitet)? Er dette noe som fort/lett/ikke uvanlig kan bli et såpass ille problem at bikja heller burde avlives?

Jeg har ingen raseerfaring eller kunnskap å komme med i denne tråden, men vil gjerne kommentere det over.

Allergi er ikke noe å tulle med. Om du har en hund som sliter med allergi kan den i værste fall ha store plager i hverdagen, og du får en hund som vil koste deg mye i veterinærregninger. Det er desverre for lite forkus på allergi blandt mange oppdrettere generelt sett, noe som etter min mening er veldig trist.

Allergi kan føre til kronisk ørebetennelse, hudinfeksjoner og konstant kløe hos en stakars hund. Noe som virkelig ikke er godt! Jeg har en hund med husstøvallergi, og hun har slitt med ørebetennelse hele livet, i tillegg til utslett og håravfall. Virkelig ikke noe hyggelig for verken meg eller hunden..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper jeg ALDRI får en hund med allergi igjen. Vi har vært ute med mange titusener for allergivraket vårt. Han har fått påvist lagermidd- , husstøvmidd - og pollenallergi. Vi har prøvd med dyre medisiner, og ordna og styra. Men har nå kontrollen ved at han får kortison hver dag. Han har en enorm appetitt pga dette, og det er ikke stas å ha en hund som konstant er kjempesulten. Han leter alltid etter mat, og han ofrer alt han kan for å få tak pittesmå smuler. Han har dårlig pels og hud, og kommer sannsynligvis til å få et mye kortere liv pga allergien.

Det er ikke noen "småsykdom", nei. Jeg vet om flere hunder som har blitt avlivet på grunn av allergien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har iallefall fått mye kjekk informasjon her :yes: Virker som det beste jeg kan gjøre nå er å fokusere på å finne en oppdretter som avler de driftene og egenskapene jeg vil ha hos hunden, så får jeg heller prøve å møte flere individer fra begge raser imens.

Wish me luck! :clover:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...