Gå til innhold
Hundesonen.no

Uheldig opplevelse hos vet


Guest Christine
 Share

Recommended Posts

Guest Christine

Tidligere i år var gamlehunden inn til veterinær for å gjøre et enkelt inngrep. Leverte fra meg bikkja, og skulle hente han etter jobb. Kom til veterinæren og ble tatt med på bakrommet for å hente hunden. Var forberedt på å møte en hund som var glad for å bli hentet, men sløv. Saumfarte alle burene, men så ikke bikkja noen som helst plass. Bekymret som jeg er var jeg sikker på at det hadde hendt noe, og at bikkja ikke var her noe mer. Hun dama som fulgte oss inn begynte å se seg om, spurte hvilken hund jeg hadde, og skjønte lite da bikkja mi ikke var der. Gikk videre inn i klinikken, åpnet døra til operasjonsrommet, og der lå bikkja. Ingen tegn til reaksjon når døra åpnet seg, og ingenting som rørte seg i kroppen hans. Han bare lå der livløs.

Nå var jeg ihvertfall sikker på at jeg ikke lengre hadde to hunder. Enda mer sikker ble jeg når hun fra klinikken løp bort til bikkja, nærmest rista i han og sa høyt: "er du med oss?" flere ganger. Jeg sto igjen i døra gråtkvalt og tankene spant rundt i hodet. Så ser jeg at magen til bikkja så vidt rører på seg. Okei, han lever. Satte meg ned med han, mens damen løp å hentet veterinær. Oppvåkningssprøyte ble gitt, og etterhvert ga bikkja mer tegn til liv. Satt der en god stund før vi fikk dra hjem, og hun dama som hadde fulgt oss inn kom innom noen ganger for å sjekke at alt var ok.

Bikkja var lagt på gulvet på et lite grønt kvadratisk teppe(sånn som brukes ved operasjon), og festet til operasjonsbordbeinet i et kort bånd. Om han fikk tilsyn der han lå vet jeg ikke, men noe sier meg at han ikke fikk det. Da skulle vel damen som fulgte oss inn ha visst hvor han lå, og hun skulle vel heller ikke ha trodd han var død?

Vil gjerne ha synspunkter på dette. Er det noe jeg bør klage på, i tilfelle noe lignende hender igjen?

Eller bør jeg legge det i glemmeboka?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Hvor var dette? :o Det hadde ikke vært ok på noen som helst måte for meg! Jeg hadde klaget.

Legger ikke ut navn på klinikken her, men kan si at den ligger i Trøndelag. Om noen vil vite det, så send pm.

Hvor lenge er dette siden? Jeg hadde klaget med engang om vi opplevde noe slikt. Også hadde jeg bedt om en forklaring på det, synes det virket helt merkrlig og lite proft.

Også hadde jeg nok byttet veterinær.

Dette var i vår. Lenge siden nå, men er en opplevelse jeg ikke glemmer, og den sitter igjen i meg hver gang det er snakk om å ha hundene til veterinær. Der og da var jeg i sjokk, trodde jo jeg hadde mistet bikkja, så klarte ikke å få frem noen ord. Skulle vel egentlig dratt tilbake å fått klarhet i hva som har skjedd, og hvorfor, men har ikke satt mine ben på den klinikken siden.

:blink: I allverden! Går det bra med han? Tipper det var en svikt en plass, og ville nok tatt en prat med dem, og spurt hva som faktisk skjedde.

Han var slapp lenge etter dette skjedde, men alt går bra nå ja!

Så tenker jeg, hva om jeg ikke hadde stresset meg nedover for å hente bikkja, men hentet den en time senere.. Hadde alt vært bra da?!

Edit: Er det for sent å legge inn en klage noen plass nå? I og med at det skjedde i vår. Og hvor kan jeg evnt legge inn en slik klage?

Hadde det endt værre så hadde jeg selvfølgelig lagd litt av et oppstyr rundt dette. Har lenge vurdert og tenkt på hva jeg burde gjøre, så setter stor pris på innspill!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg ikke skjønner helt, men hunden ble funnet bedøvet på gulvet? Var det at ingen passet på som var bekymringsverdig? Det er jo ingen fare at de våkner av seg selv etter bedøvelse som gjerne tar lang tid..

Vel en gedigen feil er at under narkose/oppvåkning o.l. så har dyr (og mennesker) ett veldig varmetap. Kroppen klarer ikke holde kroppstemperaturen oppe. Dyr (og mennesker) skal ligge lunt og innpakket. Og få regelmessig tilsyn. Når man ikke vet HVOR hunden er, da har den ikke fått tilsyn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Mulig jeg ikke skjønner helt, men hunden ble funnet bedøvet på gulvet? Var det at ingen passet på som var bekymringsverdig? Det er jo ingen fare at de våkner av seg selv etter bedøvelse som gjerne tar lang tid..

Har hatt hund i narkose før. Ikke noe problem. Men når hun på klinikken ikke vet hvor hunden befinner seg, og løper bort til hunden for å se om den lever så syns jeg det er bekymringsverdig. Hva om han ikke hadde tålt narkosen så godt, og hadde trengt hjelp?

Tidligere har jeg funnet hundene mine der de skal være: i et rom hvor de får tilsyn. Ikke alene på det innerste rommet i klinikken, på gulvet i et kort bånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det forstår jeg. De bør ha tilsyn. Hadde han ligget lenge er det veldig uheldig, men hvis noen skulle hente ett eller annet for så å returnere, er noe annet.

Jeg ville hørt med dyrlegen som var ansvarlig for inngrepet, hans versjon av dette. Kan hende det er en dyrepleier som må få refs for å ha hatt for dårlig kontroll. (for antar det er dyrepleierens ansvar etter inngrepet?) Dette burde du absolutt ta opp med klinikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg tviler på at de bare skulle gå å hente noe, for så å komme tilbake. Når klinikken er åpen for drop-in brukes ikke operasjonsrommet, og alle er travle og opptatte med sine oppgaver.

Jeg burde fått klarhet i hvorfor i all verden han lå der helt alene når jeg var der, men var som sagt sjokkert over å finne det jeg trodde var en død hund, så var vanskelig å få frem noen ord. Burde jo gått tilbake dagen etter å hørt, men gjorde desverre ikke det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei man bli gjerne litt satt ut og sjokkert, så da kommer gjerne tankene etterpå når man får det på avstand. Så bare ta en prat med dem du. Si at du syns det var ubehagelig og at du lurte om om hvorfor det var slik. Er nok lurt for din egen del så du slipper å fundere så mye på det. Men skjønner godt at du føler det slik. Å tro at hunden sin er død, er forferdelig. Kjenner klumpen i magen bare av tanken..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • F1 og F2 minst vil jo være i ett x register ala lundehund prosjektet. Det var vel først i år de mønstra inn noen hunder som fikk fullverdig vanlig nkk stamtavle og en av dem er vel allerede blitt utst champion. Dog usikker på hvilken generasjon de er.  Vet ikke om offentligheten har innsyn i x registeret? Isåfall burde det jo være mulig å sjekke der om noen har fått noe der. 🤔 Ev er nok den sikreste løsningen å sende en mail til NKK direkte å høre med dem. 
    • Skal sjekke litt rundt dette. Høre med hundehotellet som vi har brukt. De er flinke og driver med med kurs.  Tilbakemeldingen der ifjor ( like etter han ble kjemisk kastrert) var at han hadde godt hundespråk. De satte han sammen i et stor område med endel hunder, også hanhunder. Da hunder som var veldig trygge på seg selv. Vår hund "gjemte" seg og ville ikke ha kontakt med hannene, men lekte med tispene.  Det "positive" var at hundespråket var tydlig, og at de andre hundene respekterte dette. Men at han gjemte seg litt og var redd kan også være sammenheng med at den kjemiske kastreringen kanskje virket så han ikke var så "tøff"  Uansett er det bare tanker jeg har rundt dette.  Men det er iallefall en jobb som må gjøres.     
    • Haha, åå det er lenge å vente til da 🤣 Jeg tenker og håper at nå er verst. Nå kan de ikke gjøre så mye, som du sier @Stjerneskinn. Men de kan jo gjøre mer og mer jo eldre de blir. Da er det jo litt gøyere som du sier. De er søte den første tiden, små og med deilig fleece pels. Det er morsomt å se de oppdage verden. Men for hver dag som går tenker jeg at yes, han blir eldre 😂
    • Det er helt vanlig at hunden trigges når eier kommer fram til dem. Det mest sannsynlige er at eier tolkes som "backup" og hunden får mer mot av det. Hvis man er rimelig sikker på at hunden ikke vil skade den andre så er ofte en bedre løsning faktisk å gå motsatt vei og rope, men det kommer selvfølgelig helt an på situasjonen om det er trygt eller ikke. Det er mange gode instruktører i Innlandet, bare sjekk at de har formelle kurs innen adferd og språk hos hund, og gjerne innen passering, og ikke bare har "20 års erfaring med hunder". Det er noe med å forstå den teoretiske bakgrunnen for hvordan hunden oppfører seg slik den gjør.
    • Takk   Skal sjekke de 2, fant allerede masse materialle om eller med dem på youtube.    Dersom din hund begynte på 100 meters avstand! wow da er det kanskje håp for min hund også. Hos oss er det når den andre er i nærheten.  Har også oppfattet det som om han vil "beskytte" oss. Har opplevd at i en hundepark sammen med hannhund har det gått greit, de holder avstand osv. Men så raskt jeg tar på båndet så er rullgardinen nede igjen...:)  Bøkene du nevnte skal jeg ta en titt på. Vi bor på innlandet og privattimer med instruktør er noe vi vurderer.  Takker...:)        
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...