Gå til innhold
Hundesonen.no

Slutte å spise sukker, hjelp?!


Kaja
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke spist sukker (faktisk ingenting søtt) på, eeeeh, i alle fall 12 år. Eller, de siste 4-ish årene har jeg kunnet spise litt bær, men det begrenser seg (typ 4-5 jordbær per uke er maks). Også matvarer med høyt innhold raske karber (melkeprodukter, frukt, poteter, kokte gulrøtter, fint mel, hvit ris, pasta, etc) skal jeg holde meg unna i stor grad.

Jeg har sprukket to ganger - en gang uka etter jeg fikk dietten (mmm sjokkismuffins!), andre gangen var 18-års dagen min, og jeg ville ha sjokolade og spiste to konfektbiter. Trodde da at jeg tok et veloverveid valg, men jeg var jo bare full, og dagen etter var særs smertefull :lol: Men det verste med de utskeielsene er ikke hvor vondt jeg har det i dagene etterpå, men at det er vanskeligere å ikke få lyst på det jeg spiste igjen, minnet om smaken ligger liksom mer opp i dagen.

Uansett, jeg klarer meg med å variere kostholdet, og finner mentale erstattere for søtsaker. Feks, har jeg lyst på sjokkis eller andre "tunge" søtsaker, spiser jeg gjerne ulike typer nøtter, salte kjeks (uten sukker, vanskelig å finne) eller noe skikkelig digg kjøtt (mye spekepølse!) - som gir litt av den samme følelsen, hehe. Får jeg lyst på "friske" søtsaker, som smågodt, brus og frukt, spiser jeg ofte grønnsaker; spesielt paprika, men også gulrøtter og alt anna godt jeg har for hånden, eventuelt noen ikke så søte bær når jeg virkelig skal feire noe. Dessuten spiser jeg jevnt, for søtsuget kommer spesielt når man har litt lavt blodsukker. Ved å småspise hele dagen, får jeg aldri det enorme behovet for noe søtt. Noe annet viktig er at jeg aldri tenker "åååh jeg har lyst på sjokolade!", for da får jeg jo i alle fall lyst på sjokolade, i stedet prøver jeg å tenke på erstatterne mine, feks at jeg har syyykt lyst på nøtter, feks. Ofte blir det jo til tanker a'la "åååh jeg har syyyykt lyst på sjokk...eeeh NØTTER!", men det fungerer greit likevel :P

Det vanskeligste er drikke, syns jeg, men her også prøver jeg å variere: farris, te, urtete (type helle kokende vann over mynte), og tørre viner (spør om tørre viner med lavt sukkerinnhold på polet); også smaksetter jeg vannet med sitron, agurk, m.m. Vann er godt, men kan man ikke drikke melk/juice/saft/brus, så blir faktisk vann litt kjedelig til slutt.

Ellers har ofte helsekostbutikker ulike typer sjokkis med invertsukker, hvis du kan spise det (og det kan du vel sikkert så lenge du ikke har hyperreaktiv insulinproduksjon, hvilket det suger å ha :P ) Men vær obs på at man ofte får lyst på noe søtt når man har spist/drukket noe med søtningsmidler; når du smaker noe søtt på tungen vil kroppen forberede seg på å få en topp i blodsukkeret - altså utløses insulin. Når det likevel ikke kommer noe sukker, har insulinet likevel nedjustert blodsukkeret i påvente på sukkeladen, og du blir fysen. Hjelper ofte å spise noe ved siden av, feks ta en pepsi max til maten er bedre enn å bare drikke pepsi max uten mat til, for da vil maten bidra til å få blodsukkeret opp på normalnivå igjen og du vil i teorien ikke bli fysen etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...