Gå til innhold
Hundesonen.no

Dogs4All


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Er det lurt å ta hunden med i bilen sånn at den kan være der mest mulg og å ta henne med på slutten en liten tur for å få miljøtrening? Det er i slutten av november så det blir neppe for varmt å stå ute i bilen da :P Sånn som det er på sommerutsillingene som de roper opp i høytaleren om å ikke la hunden være i bilen. Uff trist at noen lar hunden være i bilen i sommer og sol. Var sånn på Bjerke i august og da var det varmt spesielt den ene dagen. Er parkeringa ute eller i parkeringshus? Jeg har aldri vært på norges varemesse før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke finne noe program der, og regner ikke med at det er klart ennå. Så derfor spør jeg om noen vet når det er klart? Har aldri vært der før, og vet ikke om programmet legges ut 4 uker eller 4 dager i forveien.

Om du mener med oversikt over raser, ringer og antall så kommer det 1-2 uker i forkant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det kommer helt an på hunden din jeg, og hva du selv ønsker ut av dagen.

For å titte og glo på alle stands og i handleområdet, så hadde jeg latt hunden være i bilen. Men, for å la hunden bli vant til alt som skjer på utstillinger, så hadde jeg tatt med meg stol, drikke, noe å bite i til deg og hunden (det er dyrt å kjøpe mat til tofotinger der, mens godis til hunden får du gratis i prøveposer), funnet meg et sted hvor dere sitter litt skjermet (så godt det lar seg gjøre) og tittet på livet. Har du hunden liggende i bilen så kan du ta den inn i små omganger og se hvordan den reagerer.

Det jeg ville unngått om du tar hunden med inn, er hilsing på andre hunder, for sjansen for at hunden blir smittet av kennelhoste er absolutt til stede på slike arrangementer.

Det er et stort arrangement. Noen hunder blir stresset, andre tar det med ro. Har selv ei som for første gang var på inneutstilling i går, det gikk med en god dose pølser, men hun taklet det veldig bra. Hun skulle stilles og vi var der i god tid før vi skulle i ringen og en stund etter på, satte oss litt skjermet og tittet på livet.

Synes selv Dogs4All helgen er kald, så sørg for at hunden ikke fryser når den ligger i bilen, dersom du velger ta den med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns og det kommer helt ann på hudnen din. Det er mange folk og hunder der, og det blir veldig trangt.

Jeg har alltid hatt med en hund. Sist år hadde jeg med begge faktisk uten å stille. Hovedgrunnen var at jeg skulle møte andre malamutefolk og oppdretter som ville se hvordan Mayah var blitt (hun var 6 mnd sist Dogs4all). Elwira var med fordi hun stort sett alltid er med meg. Hun er veldig trygg i de miljøene og har vært med på store stevner hele sitt liv. Blir det for mye legger jeg de i bilen.

Men dette er to veldig trygge og miljøsterke hunder. I år tar jeg nok bare med yngste, da gamla har blitt mer usikker i store folkemengder.

Har du en hund som tar det med ro, og som har vært med på lignde før ville jeg vurdert å ta med. Om dette er førstegangen på en inneutstilling ville jeg valgt noe midre for sosialisering. Det er en stor påkjenning og kan fort bli veldig stressende for hunder å være med på så store arragementer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...