Gå til innhold
Hundesonen.no

God oppskrift på krydderkake? Evt også "marmor" kake


Renate A
 Share

Recommended Posts

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an :)

hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Den krydderkaken holder seg i en uke, minst! (vel, teknisk sett ihvertfall) Den er best en dag eller to etterpå, men kjempefin å fryse også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en som er barnas favoritt. Den er sakset fra Foreldre og Barn for endel år siden. Blir saftig og god.

200g. smør, 6 dl. farin røres hvitt. Tilsett et egg om gangen, tilsammen 6 egg. Rør godt mellom hvert egg.

Bland 8 dl. hvetemel, 4 ts. bakepulver, 2 ts. kanel, 2 ts. nellik, 2 ts. ingefær og ha dette i vekselvis med 4 dl. melk.

Passer akkurat i de små langpannene med plastlokk som bl. a. Til bords selger.

Stekes i 45 min ved 180 grader, nederste rille.

Jeg tilsetter ofte litt kardemomme og bittelitt pepper. Skal den være ekstra ekstra får den melisdryss eller glasur.

Red: Feil steketid. Hadde skrevet 4 min. :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Hvor stor form bruker du til denne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Det er 1,8 kg mel, så definitivt ikke springform. Prøv halv porsjon (da blir det høy kake, pass på å steke den litt lengre)! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hvis dere sammenligner melmengde, smør- melke- og sukkermengde med mengden av det samme i min oppskrift, så tilsier det at du må ha en stor langpanne. Jeg bruker en gammeldags langpanne til slike kaker. Tok vare på en da vi skiftet komfyr. De nymotens pannene med lave kanter hvorav en kant til og med er skrå duger ikke til en så stor oppskrift er jeg redd. Legg iallefall bakepapir i bunnen av ovnen så det fanger opp eventuellt overflommet deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fulgte med en sånn dyp langpanne til min ovn. Altså, to sånne brett med skråkant og en dyp. Da bruker jeg den, tenker jeg..

(og så har jeg ikke mengdebegrep når det gjelder baking, klarer ikke helt å se for meg hvor mye kakerøre det blir av så mye mel... :P)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...