Gå til innhold
Hundesonen.no

Kennelhoste - noen kjerringråd?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Ganske sikker på at Marvel har fått kennelhoste, etter at vi var på rasedagen fikk vi sms to dager etterpå om at broren hadde fått det påvist (de lekte sammen uten at noen visste), og nå har han rennende nese, halsen høres litt slimete ut, høres litt tyngre ut når han puster og øynene er bittelitt mer guggete enn vanlig. Det aner meg at det vil komme en hoste i løpet av dagen.

Vi har gitt ham bittelitt C-vitaminer og honning, men er det noe annet vi kan gjøre? Høy luftfuktighet om mulig? Leste at med mindre de får bakterieinfeksjon så er det ikke noen medisiner mot det?

Hvor raskt/sent kan jeg forvente at han blir bedre? Det stod 3-4 uker i ro på en dyrlegeside jeg fant, så da utgår vel hele lydighetskurset og jeg vet ikke engang om han blir frisk til vi skal på ferie for bursdagen min. Tviler på noen hundepassere vil passe på ham med mindre han har vært frisk litt lenger enn to dager.

Er jeg grusom som ikke tar ham til vet' når jeg vet broren har fått det konstatert av vet'?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ene hunden min tok jeg til vet fordi hun begynte å skjelve og virket slapp. Hun hadde da et feberanfall, men veterinæren gjorde ikke noe med det. Det gikk over av seg selv. Den andre hunden min fikk kennelhoste like etter den første, men han bare hostet litt innimellom og jeg merket ikke noe mer av det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreløpig så er det ikke noe særlig hosting, blir det ille så drar vi såklart :) . Tenkte mer på om jeg trenger en veterinær for å si at det er kennelhoste når vi vet hvor det kom fra.

Hvis jeg kan kalle det noe som helst så tror jeg at idag er "starten", han begynte i går kveld med rennende nese og idag var det litt gugg på øyet og han harker litt slimete (men ikke ofte). Vil tro det vil gradvis bli verre, men håper at de ikke blir veldig plagsomt for ham.

Nytt for meg, Mona var heldig og fikk det aldri :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står litt forskjellig rundt omkring, alt fra fem-ti dager og oppover. Det var mandag for en uke siden at vi var der, så det passer vel ganske bra?

Ellers kan han jo forsåvidt ha plukket det opp fra en hvilken som helst hund som bar smitte uten at vi visste det, det kryr jo av hunder her.

Jeg bør vel ikke lufte han midt i "hunderushet" sånn at vi ikke gir det videre? Leste at det kan smitte fra hender og klær, eller er det hysterisk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Vi har gitt ham bittelitt C-vitaminer og honning, men er det noe annet vi kan gjøre? Høy luftfuktighet om mulig? Leste at med mindre de får bakterieinfeksjon så er det ikke noen medisiner mot det?

Drar frem denne litt igjen jeg.. Finner ikke noe særlig info om å gi honning til hund på google..

Men hvor mye ga du, og ga du helt vanlig matbutikkjøpt honning? Og blandet du det ut med noe, eller ga du det bare rent?

Leo her har fått kennelhoste, så tenkte å prøve ut noe for å lindre hosten hans litt.

Edit: om noen andre enn IW vet svaret eller har råd/tips er det bare å komme med dem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, har hørt i etterkant at det er veldig delte meninger om å gi dem honning, så det er vel nok ikke noe jeg burde anbefale :P . Tror vi bare tok litt på maten hans, ikke mye. Mer for å lindre litt i halsen som hørtes veldig sår ut :) .

Må jo ikke si sånnt jo, øynet jo et håp om å få hjulpet han litt med hosten hans jo :P hmm.. Vente til i mrogen kanskje og ta en tlf til dyrlegen å høre hva de mener.. Han blir jo så fortvila når det står på stakkar :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
    • Så denne tråden nå og vil bare skyte inn noe; Det er altfor tidlig å forvente noen som helst grad av renslighet for en valp på den alderen. Den har ikke rukket å utvikle blærekontroll nok til å engang vite i forkant når den må på do. Den vet det ikke før den plutselig tisser seg ut. Nå er det en stund siden du skrev innlegget, og jeg antar at du har begynt å se forbedringer på denne fronten den siste tiden?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...