Gå til innhold
Hundesonen.no

Å være observatør på kurs- har du vært observatør på kurs ?


LinL
 Share

Recommended Posts

Heihå. Kan ikke dere som har vært observatører på kurs skrive litt om hvordan det er? Skal arrangere kurs for lp gruppa her nede, men aner virkelig ikke hvordan det er å være observatør, tenkte det hadde vært fint å skrive litt om det før folk kan begynne å melde seg på. Ingen av kursene her har hatt observatør plasser, så det er like nytt for de aktive i klubben, som det er for meg.

Hva fikk dere ut av det? Hvordan var det?

Dere som holder kurs, hvilke tilbakemeldinger har dere fått fra de med observatør plass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært observatør ved et par anledninger, og synes det er storveis! Masse å lære ved å observere andre som jobber, og man har tid til å være superfokusert hele tiden, og slipper "gå glipp av noe" i forbindelse med forberedelser/avslutning med egen hund. Men jeg vil si at det kommer nok også an på hvordan kurset er lagt opp. Er det lite teori og kurset er lite basert på observasjon av andres trening (dvs hvis alle jobber samtidig og kursholder går til og fra og kommenterer her og der) så er det nok ikke så spennende å være observatør.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke vært observatør, men på det ene kurset jeg var på så var instruktøren slik at hun tok en og en ekvipasje foran hele gruppen, og den eneste forskjellen da fra observatør til kursdeltaker er jo at man ikke får ta med hunden til instruktøren og vist hvordan det ser ut. Men man har fortsatt lov å spørre spørsmål osv. og ofte ser man jo hunder som har lignende problemer som sine egne.

Så etterpå er det jo bare å prøve tipsene man plukker opp på sin egen hund. Jeg syntes ihvertfall observatør er veldig lærerikt, så lenge du har en hund hjemme å prøve det på :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært observatør på kurs hos Maren. Jeg hadde ikke med egen hund, men så på de andre ekvipasjene og kunne spørre om ting i pausen og slikt. En lur måte å kurses når man har en hund man kjenner rimelig godt, slik at man kan trekke paralleller til egen trening via det man observerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var observatør på ukeskurs i sverige. Kjempelærerikt :-) For oss så satt vi å såg på, vi fikk trene egen hund i pausen og på avstand om vi ville trene mens de på kurset holdt på. Vi fikk også stille spørsmål til kursholderene. Jeg lærte en god del og fikk trent min hund en god del også.

Som obsevatør så ser du jo hvilke tips de andre får, hvilke problemer hundene har, innlæringstips og diverse problemløsninger :-) Så kan du ha dette i bakhodet når du trener egen hund. Kanskje noen har samme problem som deg selv?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...