Gå til innhold
Hundesonen.no

Før parring


cloe
 Share

Recommended Posts

Uten å overdrive så har jeg sikkert brukt flere hundre timer det siste året med å finne hannhund,er snakke med folk, studere linjer, studere slektninger, eventuelle avkom, få kjennskap til egenskaper på hunder bak i stamtavler. Tørr ikke å tenke på tlf kostnadene jeg har hatt til utlandet blandt annet:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg bare bruker naboens hund så blir det ikke så langt å dra, ikke så mye styr heller for da slipper jeg å ordne med papirer og helseundersøkelser og sånt. Det koster så mye penger også. Om de passer sammen er jo ikke så farlig, bare de parrer. Jeg er ikke så nøye på det jeg, om de ikke er samme rase, så gjør jo ikke det noe, for alle veit jo at blandingsbikkjer er mye friskere enn de ødelagte innavla renrasa greiene. Dessuten stammer alle bikkjer fra ulver egentlig, så så stor forskjell kan det jo ikke være at det har så mye å si. Dessuten så er det lettere å selge blandingsbikkjer på finn.no, for der er det folk som har skjønt at det er ikke noe vits i å bruke unødvendig mye penger bare for å få med stamtavle. JEg skal jo aldri på utstilling allikevel og jeg skal bare ha en turkompis og et familiemedlem, så det er ikke så farlig, billigere er den også..

:fisker:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 år, og gudene veit hvor mange hannhunder vi har sett på.. Bare for å finne ut at tispa ikke skal ha valper :aww:

Kikker alt på potensielle hanner til puddelfrøkna på 6 mnd. Uten å vite om hun i det hele tatt kan gå i avl. Nesten litt sånn vindusshopping på hannhunder :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kikker alt på potensielle hanner til puddelfrøkna på 6 mnd. Uten å vite om hun i det hele tatt kan gå i avl. Nesten litt sånn vindusshopping på hannhunder :ahappy:

Samme her. Jeg ser på linjer og potensielle partnere til mine tisper selv om jeg ikke har planlagt å avle på de. Men jeg liker å ha satt meg godt inn i hva som finnes allikevel. Og hvis det en dag skulle bli aktuelt å ha kull på f.eks. Leja er jeg godt forberedt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble så inspirert av tråden et hvalpekull blir til, at jeg synes det hadde vært fint å få frem hva arbeid som ligger lenge før parringen skjer. Vi skal ha ny rase snart, og ble tipset av ei om å skaffe samme rase som henne, fordi da kunne jeg tjene så mye penger. Da jeg ramset opp alle kostnadene og alt arbeidet ble hun noe lang i masken. Generelt sett tror jeg mange ikke er klar over hva arbeid som kreves både før og etter hvalpene blir laget. Og ikke minst alt arbeidet etter at valpene er født og frem til de er leveringsklar. Jeg ser også at enkelte oppdrettere operer med ulik leveringstid alt etter rase, der noen oppdrettere vil beholde valpene frem til den er 10 uker mens andre leverer i 8 ukers alderen. Er det noe spesiell årsak til dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 år før første kullet, og har alltid øynene åpne for potensielle hanner. Hannhund for neste kullet mitt kjøpte jeg sammen med en annen oppdretter, og han ble kjøpt inn for å lage dette kullet ;) Heldig selvsagt at både han og tispen er friske, men det er en del av gamet som oppdretter. Jeg syns det er halve gøy'en, å se på stamtavler og slekten rundt, selv om ikke alltid ting blir som man håper og tror.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
×
×
  • Opprett ny...