Gå til innhold
Hundesonen.no

Hest til sosialisering!


Bombini
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg flytta hjem fra England i går selv om tinga mine og hesten kommer slentrende etter iløpet av måneden. Jeg har lenge tenkt på å legge ut et innlegg her og tilby sosialisering med hest for dere med-hundefolk fordi jeg ofte møter hunder på tur som gir eieren grå hår i møte med hest, enten ved å prøve å gjemme seg eller ved å gjøre utfall mot hesten. Min er en nordlandshest på 140cm mankehøyde som virkelig, virkelig ikke bryr seg om hunder uansett hva de gjør - jeg tror han liker dem..

Han har vært løs på jordet med en løs husky som gjorde absolutt alt for å prøve å jage ham, uten at han så mye som løfta hodet fra gresset. Han har blitt bitt i nesa da han prøve å snuse på en belger - og to minutter seinere ville han snuse på den igjen... Jeg tror han liker myk pels mot mula si?

Vi har hatt hunder løpende rundt bakbeina og å sparke etter dem er overhode ikke noe alternativ syns Juniblest. Han venter tålmodig hvis det er en hund som er redd ham (han sovner gjerne og da syns hundene at han er mindre skummel) og han overser hunder som bjeffer eller hopper opp.

Selvfølgelig er han et levende dyr så jeg kan ikke sverge på liv og død at det aldri vil skje noe, men jeg kan sverge at det aldri har skjedd noe de siste åtte årene selv om hunder har stått under magen hans og logret sånn at de kilte ham, bjeffet på ham, hoppet opp på ham, slikket ham på nesa, bitt ham i nesa, snust på bakbeina hans og i det hele tatt. Så langt har jeg ikke opplevd en eneste hund som med litt tid og tålmodighet ikke har blitt komfortabel rundt Juniblest =) Sier ikke at det ikke vil skje, men hvis hest er et problem og du vil løse det vil Juniblest gjerne hjelpe til (han er lav nok til at jeg kan gi de fleste hunder en godbit fra hesteryggen =p).

Han kommer til å stå nær Oslo, helst i Sørkedalen, og om du syns dette høres interessant ut er det bare å ta kontakt!

Dette her er ment som et tilbud fra et (framtidig, får valp i vinter!) hundemenneske til et annet og jeg vil verken ta betalt eller kontrollere hvordan du vil trene på dette - jeg bare stiller opp med hesten, jeg =)

Han skal komme hjem i midten av September.

Ka du tru?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vil gjerne møte hest en gang :) Hermes syns de er litt skumle, men er også litt interessert i å finne ut hva det er for noe. Hest er eneste husdyr han ikke har bjeffet på, så er nok et eller annet med hesten som blir litt annerledes. Ikke at det er så viktig for oss å sosialisere han med hester, men det er jo greit å vite at han er trygg på de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner at jeg synes det er helt greit at jentene har opparbeida seg litt respekt for hester etter at vi flytta, jeg, ettersom at Imouto har hatt noen runder på jordet med ponniene til oppdretteren sin, og tydelig elska at de "leker" tilbake idet hun prøver å få dem i gang (les: sparker bakut, slår med frambeina og steiler, "akkurat" sånn Imouto gjør). :P

Mine har riktignok ingen utageringsproblematikk, da hadde nok saken stilt seg litt annerledes.

Flott tilbud, og hesten høres helt fantastisk ut! :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kunne godt tenke meg å se hvordan spesielt Kovu reagerer på løse hester, han har ikke vært tett på hester siden han dro fra oppdretter. :) Odin vil sikkert også være med og jage ham litt (men bare for lek), så kan du få øvd deg litt på gårdshund. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult! Da er det bare å booke seg inn fra midten av september ;) Dere kan komme når jeg gjør han klar for tur og/eller være med på tur og/eller være med når jeg bare sjekker at han er frisk og rask. Alt gjøres jo i hundens tempo - og jeg er sikker på at det også finnes effektive metoder på å trene hundene til ikke å komme for nærme. Langeline og greier? Med Juniblest blir det iallefall ingen katastrofe (bank i bordet for den. Er litt overtroisk av meg...) om hundene ikke klarer å motstå fristelsen til å komme for nære. Litt usikker på om det å undersøke nærme er kur nødvendigvis, men det er mange ting som liksom mister litt verdi når hunden virkelig får sniffet og snust, har jeg inntrykk av. Da veit de liksom hva dette her er og så er det ikke så spennende. Om det å bli kjent med min kurerer dem for andre kan jeg ikke garantere, men Juniblest vil iallefall ikke gjøre det noe moro å jage hest fordi han ikke leer et øyelokk (så sant han har mat, men det kan ordnes!).... =p

Bikipile: har du hørt om oss? =D www.ponytrip.blogspot.com (Dere kan godt donere litt penger til organisasjonene mine hvis dere vil - linjene er åpne litt til for nå kan jeg jo lage litt blest om at vi har klart det!)

Marie: Jepp, han har stått der! Bare i veldig korte perioder omgangen, men vi er absolutt i tilknytning til Trollspeilet, ja =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikipile: har du hørt om oss? =D www.ponytrip.blogspot.com (Dere kan godt donere litt penger til organisasjonene mine hvis dere vil - linjene er åpne litt til for nå kan jeg jo lage litt blest om at vi har klart det!)

Morsomt å lese, dere har jo sett nesten like mye av UK som oss! :P Kjenner til Bridleway, har lyst til å ta den selv til hest, vi har snakket om det tidligere.

Og så jobbet jeg for RDA da jeg bodde i Oxford. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikipile: har du hørt om oss? =D www.ponytrip.blogspot.com (Dere kan godt donere litt penger til organisasjonene mine hvis dere vil - linjene er åpne litt til for nå kan jeg jo lage litt blest om at vi har klart det!)

Ble tipset om siden din (mon tro om det var på nettet ett eller annet sted), og har fulgt litt med på bloggen sånn nå og da - syntes det hørtes så spennende ut, så måtte jo lese om hvordan dere opplevde turen :)

Juniblest ser forresten skikkelig god ut på bildene i hvertfall :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vet beds kan man enkelt klippe til selv og er veldig populært for bruk i bilbur. 
    • Hei! Kjøpte nylig et pent brukt 4Pets Herkules hundebur, men jeg trodde det ville være enklere å finne pute til det. Er dette en eldre versjon av 4Pets sine bur? Finnes det en type hundeseng man kan klippe til selv, som ikke er ren ull? Bikkja er fryktelig varm av seg.
    • Goldentispe av utstillingslinjer høres ut som kan passe fint, men bare husk på at alle valper og unghunder er generelt krevende og at trening på å takle å være hjemme alene en hel arb.dag kan ta lang tid. 
    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...