Gå til innhold
Hundesonen.no

Joggetråden!


Mirai
 Share

Recommended Posts

Jeg trenger virkelig en slags offentlig motivator for dette joggeprosjektet mitt, så det får bli denne tråden :P . Må som jeg nevnte i Fitnesstråden klare 30 minutter innen første uka av september pga. et joggekurs jeg skal vikariere for (hjelpe folk å gå fra null til 30 minutter).

Jeg jogget i går, ca 19 minutter i sakte tempo.

Oppvarming og nedvarming er ikke registrert på appen. Kommer til å teste ut RunKeeper, Endomondo og MyFitnessPal for å se hvilken som gir mest nøyaktig resultat på GPS'en.

Dersom noen andre her er flinke til å jogge, eller vil bli med å forbedre tiden sin, sleng dere GJERNE med! :D

Jeg skal jogge igjen i morgen. Sånn, nå er det skrevet her :P .

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er AKKURAT hva jeg trenger :D Driver å jogger strekningen Ski-Langhus om dagen, en strekning på 6,2 km. Rekorden min hittil er 40 min og 17 sek. Målet jeg har satt meg hittil er 35 min :)

I går var jeg 5 sek fra å ta den, utrolig irriterende..

Her er et lite motivasjonsbilde :P haha

53cf12ce.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Jeg får se om motivasjonen blir større enn krampene. Har lyst til å jogge men hver gang jeg prøver så blir det kramper også frister det ikke å gå på neste dag igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

IW:

Har du noen tips til meg, når jeg nå vil begynne å trene meg opp igjen etter kyssesyke? Jeg går ut ifra at kondisen min er på bånn, og astmaen sterkere en noen gang, så jeg må sikkert ta det rolig. Men du vet sånt mye bedre enn meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

lijenta: Prøv med litt mer salt i maten, samt det kan hjelpe med en banan rett før du trener så du får mer potassium i kroppen (som kan hjelpe med å motvirke muskelkramper).

Liker veldig godt det du sa med mer salt i maten. Banan kan jeg desverre ikke spise så hvor ellers finner jeg potassium?

Editt det er Kalum på Norsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ia: Ville hørt med legen din først, hva han anbefaler og hvor gradvis du må ta det :) . Har ikke nok greie på det til å uttale meg, og kyssesyke er jo så forskjellig hos alle dessverre!

lijenta: Ja, jeg kom ikke på noe norskt ord :P . Kalium er riktig.

http://www.apotek1.no/kost-og-ernaering/vitaminer-mineraler/kalium

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, der har du et poeng. Skal ta det med henne når jeg drar dit og tar blodprøver til uka.

Men sånn, i forhold til muskler. Er det som en diett, at man helst skal ta det langsomt, eller kan man "pøse på"?

EDIT:

Nå følte jeg meg masete :lol:

Ja, ja. Sånn går det når noen er flinke til ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at magnesium også skal hjelpe mot kramper. Og det er nok bedre å ta kosttilskudd enn å spise mer salt om det skal ha noen virkning. Salt bestå jo av så mange forskjellige mineraler.

Gleder meg til å høre hvilken app som kommer best ut i testen din IW, så skal jammen meg jeg laste ned også. Liker denne tråden! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Ulla-Britt

Endomondo er i alle fall super for motivasjonen hvis det er distansen man skal prøve å forbedre. Denne turen gikk på relativt rette stier. Telefonen min har tydeligvis en litt annen oppfatning av hvor vi har vært enn meg. :huh: Men det kan vel ha noe med gps'en i telefonen å gjøre kanskje...

Skjermbilde.jpg

Ellers slenger jeg meg gjerne med på denne. Heia heia alle sammen. :cheer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde Endomondo idag da jeg gikk tur med Marvel, og den kommer jeg ikke til å bruke noe mer. Jeg får samme resultat som deg Ulla-Britt, veldig hakkete linjer og jeg så f. eks at telefonen mente jeg hadde krysset gata både her og der, men jeg visste f. eks at jeg kun hadde gått på den ene siden hele tiden. Jeg tror det rett og slett er at appene reagerer forskjellig på GPS'en og signalet. Noe fungerer kanskje forskjellig fra tlf til tlf også?

Tar MyFitnessPal i morgen tenker jeg, eller RunKeeper igjen.

Ia: Mtp. musklene så er det bare å gjøre det du klarer, det du derimot bør tenke på er å ta det gradvis pga. det er veldig hardt for knærne å jogge :) . Så om du som meg, må jogge på hardt underlag så ikke overdriv. Jeg kommer ikke til å løpe mer enn maks en halvtime når jeg har kommet meg dit, og så heller prøve å forbedre f. eks distansen eller tiden på en spesiell runde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig med en slik tråd!

Jeg var såvidt begynt å komme i bedre form før ferien, men.... 3 ukers ferie fikk meg i dårlig kondis igjen gitt :/

Sliter med å jogge lange strekk. Er nødt til å gå litt innimellom. Spesielt opp bakker :sweat:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag testa eg nike + sin app på jogetur, og den var ganske grei, fikk beskjed på øret kvar km, kor lenge eg hadde jogga og gjennomsnittstid per km. ikkje heilt sikker på om gps er heilt korrekt, den samme runden ble målt av ei vennine tidligere med den der edmondo appen og då var turen 300 m lenger så veit ikkje heilt kva for ein som stemmer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Endomondo er i alle fall super for motivasjonen hvis det er distansen man skal prøve å forbedre. Denne turen gikk på relativt rette stier. Telefonen min har tydeligvis en litt annen oppfatning av hvor vi har vært enn meg. :huh: Men det kan vel ha noe med gps'en i telefonen å gjøre kanskje...

Skjermbilde.jpg

Ellers slenger jeg meg gjerne med på denne. Heia heia alle sammen. :cheer:

Vil tro det har en del med gpsen i telefonen å gjøre? På min er ihvertfall endomondo ganske nøyaktig. Endomondo og Runkeeper er helt samkjørte på distanse og jeg får samme distanse på samme runde hver gang (pluss minus kanskje 50 m) og det er omtrent det samme som om jeg måler på kart, så vil tro det er sånn ca rett. Litt unøyaktigheter er det alltid i gpser, men de hakkete linjene du fikk ble jo veldig feil.

Som du ser får ikke jeg sånne hakkete unøyaktigheter. Den kan vise at jeg er litt på siden av stien noen ganger uten at jeg er det, men det er under 10 m feilvisning hele tida.

endomondoeks-1.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå jogger ikke jeg, men kan jo hende jeg får et spark i r... etterhvert :) Men det jeg skulle si var at jeg bruker sports-tracker (var Nokia sin før), og er veldig fornøyd med den + at man kan ta bilde underveis som man og kan laste opp, dele med andre venner og på face :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var med på en joggegruppe hvor måler var å kunne løpe 1 mil etter et par mnds trening. Der var tipset at dersom man ønsker å forbedre joggekondisen sin, så bør hver tredje økt være en intervalløkt. Om man kjører 4x4 eller bakkeintervaller er ikke det så viktig, men det er iallefall kombinasjonen av de rolige lange turene og intervalltreningen som gir raskest resultater både i fart og utholdenhet. Visstnok.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...