Gå til innhold
Hundesonen.no

Til danmark med hund


Rottis jentå
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer på å ta med meg min hund på ferie til danmark.

Han er rabies vaksinert.

Noen som vet nøyaktig hva som gjelder for innreise til danmark? Og tilbake igjen til Norge? Det står hos mattilsynet at du skal behandle hunden for revens bendelsorm 10 dager før innreise til norge, men vi skal jo bare være i danmark i 7 dager. Hva gjør vi da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger ikke å gjøre noe for å dra fra Norge til Danmark, men for å komme tilbake til Norge er det viktig at hunden har pass og er rabiesvaksinert minimum 21 dager før du skal krysse grensa.

Ormekur må du gi innen 10 dager før du reiser hjem, så du kan gjøre det når som helst under oppholdet. I tillegg skal hunden behandles igjen i Norge innen 7 dager. Begge gangene skal veterinæren signere i passet at hunden får ormekur.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, for å reise til Danmark skal hunden fremdeles ha en rabiesvaksine som er gjort for mer enn tre uker siden, den skal ha pass og være ID-merket. (Men dette har dere jo allerede)

Men ja, ormekuren skal tas innenfor de ti siste dagene - og hvis man tenker litt fornuftig på det så er det sikkert helsemessig lurt å ta den så sent som mulig i Danmarksoppholdet. Det koster ikke mange hundrelappene og danske veterinærer vet om hva/hvordan dette skal gjøres.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det koster ikke mange hundrelappene og danske veterinærer vet om hva/hvordan dette skal gjøres.

Susanne

Noen veterinærer utnytter også denne regelen for hva den er verdt. På vei hjem fra Europatur i fjor høst måtte vi innom veterinær i Danmark for å gi ormekur, og de kjørte tydeligvis på en rutine med full undersøkelse og veterinærattest som default dersom man ikke presiserte annet, så vi stod der med en regning på ganske mange hundre kroner for noe vi overhodet ikke hadde behov for (vi skjønte ikke at de hadde tenkt å gå gjennom hundene og utstede attest i tillegg til å gi ormekuren). Vær derfor litt obs på å presisere at dere KUN skal ha bekreftet at ormekur er gitt i passet - ikke noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...