Gå til innhold
Hundesonen.no

Trening inne eller med begrenset plass


Arielle
 Share

Recommended Posts

Det er ikke alle som alltid kan trene hunden på en stor åpen plass, i skogen eller lang i fra huset. Av og til så er det ting som gjør at den eneste treningen hunden får er inne eller gjerne ute på terasse/plen. For min del som nå sliter med kronisk sykdom så har det blitt minimalt med trening på hunden, og treningen som har vært har måttet gjennomføres inne eller ute på plenen eller terassen. Det går fremover men akkurat nå kan jeg ikke regne med at jeg skal komme meg noen plass for å trene, det er heller et stort bonus hvis jeg klarer det en dag. Kanskje noen er i en lignende situasjon og trenger tips til hvordan de kan trene hunde.

Jeg trenger motivasjon og tips til forskjellige ting som kan trenes på så derfor ønsker jeg at vi kan samle alt av tips til trening inne eller ute på begrensen plass her i denne tråden. Tenkte vi kunne samle tips til trening som har noe med lydighet, agility, bruks(feltsøk, rundering, spor osv.) men ikke triks og "gøyale" ting og lære hunden. Så har du noen tips eller ideer om hva som kan trener på med de begrensede mulighetene? Her kan det postes alt fra nyinnlæring til metoder der hunden må kunne noe.

feks: innlæring av apport eller en øvelse som krever at hunden kan apport feks. innlæring av apport med dirigering

Jeg kan starte med det vi har gjort til nå:

Innlæring neseprøve: Gjemte 1 neseprøve med min lukt på blande noen tepper på gulvet og ba hunden søke. Gjentok dette mange ganger til jeg så hunden forstod at han skulle lete etter denne. La så en stor haug med neseprøver uten lukt noen meter i fra teppene og gjentok det med å gjemme den med min lukt. Flyttet haugen med tepper nermere haugen med neseprøver etter hvert. Passe på å legge den med min lukt synlig en gang av og til. Gjentok dette til neseprøven med min lukt kunne ligge på siden av haugen med de andre. Dette har jeg gjort over noen få treninger, men har alltid plasset på å gå flere skritt tilbake fra der vi sluttet sist. Nå kommer jeg til å fortsette på dette vise men da ved å legge haugen med urørte pinner mer spredt helt til de kan ligge på siden av hverandre uten at han har problemer med å finne den han skal. Passer på å legge den med min lukt under teppene en gang av og til selv når jeg har begynt å ha den synlig bare for å passe på at han husker at det er nesen som må brukes.

Melding på gjenstand: Han hadde melding med løsbitt på personer inne når jeg startet med dette. La en veske(eller annen litt stor gjenstand) på terassen med løsbittet på toppen av vesken. Hunden fikk se mens jeg gikk ut med løsbittet for så å si runder og sende han ut. Når har kom tilbake med løsbitt uten problem så økte jeg avstanden og begynte deretter å legge vesken mer skjult. Til slutt så gjemte meg vesken uten at han så på. Nok enn gang er dette gjort over flere treningsøkter.

Det er det jeg har trent mest på nå som jeg har vært syk. Har du en annen metode for dette så skriv den gjerne. :) Det er mange veier å oppnå et mål på og en metode virker ikke for alle hunder eller mennesker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...