Gå til innhold
Hundesonen.no

Flybur og ankomst i Norge


Recommended Posts

Ja, det er meg og fly igjen..

Jeg regner med at dette buret er greit til flytur fra England til Norge.

Sky Vari Kennel http://www.theonlinepetstore.co.uk/prod_show.asp?prodid=2444&size=345&colour=92

Noen som har brukt dette? Hva er det lov å putte inni sammen med hund?

Regner med at hunden ikke skal ha halsbånd eller leker etc, så er det greit med et koseteppe?

Spraye det med DAP kanskje?

Jeg tror Medium (71x52x54) vil passe ettersom Mr. Russell er

57 cm fra nese til hale

18 cm fra albue til bakken

18 cm på det bredeste

45 cm på det høyeste

Ka dokker tru?

Og dere som har flydd med hund og landet på Gardermoen, hvor har dere plukket opp hunden og hvor lang tid tok det før hunden kunne plukkes opp. Har hørt fra flere kanter at transportburet bare blir plasser ett eller annet sted uten at noen sier ifra? Og du må nesten bokstavelig finne buret selv??

Grøsser bare av tanken. Fortell meg at det går bra som regel?

Vil også gjerne høre fra de som har reist fra Manchester med hund med SAS.

Gruer meg. Vi reiser i begynnelsen av August og jeg er veldig redd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved innenlandsfrakt hender det at buret bare settes igjen på spesialbagasje. Fra utland er det en haug med importregler, så da henter du hunden på SAS Cargo-kontoret. Det kan ta litt tid å få gjennom papirmølla (tror gubben ventet rundt to timer), men greit å være der så snart som mulig.

Buret bør være mer enn stort nok. Egentlig skal det ikke være noe annet enn hunden og underlag i buret, pluss vannskål på innsiden av døra (viktig!). Men da vi sendte Odin lå det et tyggebein der, som lå der fortsatt når vi fikk ham igjen. Er lov å prøve seg om man vil ta sjansen... Koseteppe er helt sikkert greit. Han må også ha halsbånd eller sele på i tilfelle de må håndtere ham.

Dette går helt bra. Tusenvis av dyr reiser med fly hver dag og det går bra, det er bare de det ikke går bra med du hører om. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haaper du har rett! Jeg bekymrer meg jo altfor mye.

Godt aa hore de ikke blir 'forlatt' fra utland. To timer derimot spors det om jeg har nerver til aa vente. Med mindre det er langt aa gaa til SAS Cargo-kontoret.

Reiste dere paa samme fly som Odin? Jeg haaper for all del vi kan havne paa samme fly, det skal vel gaa greit naar man booker i god tid.

Han er nervos rundt fremmede, er vel derfor jeg bekymrer meg ekstra. Han kommer nok ikke til aa synes dette er goy. Men naa haster det litt aa komme til Norge og det er ikke nok penger til aa leie bil og kjore. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får ikke sett ham noe fortere om dere er på samme fly. Du må levere ham 4 timer før avgang, og får ham antageligvis ikke ut før ihvertfall en time etter landing. Du får ikke sett eller håndtert ham noe i denne tiden uansett. Jeg ville heller satset på et fly som går litt før hans, så du er sikker på at du er der når han kommer.

Jeg er ikke helt sikker på hvor Cargo ligger ift. terminalen, jeg vet gubben kjørte dit da han hentet Odin, det er ikke rett ved terminalen ihvertfall. Mulig det går an å få noe skyss dit, men ville kontaktet Cargo om det på forhånd!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et stykke til Cargo, men flybussene går regelmessig forbi der, om dem stopper er jeg usikker på. så det beste er jo å kjøre selv. Du kan gå og, men er du ikke kjent så er det litt trælete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi hentet Chico på Gardermoen (reise fra Mexico) så hentet vi han til venstre forbi Tax-free og i enden, der kjørte de ut en tralle med guttebassen i. Vi var der før dem kom, så vi måtte vente litt, men håper og tror ikke de hadde latt han stå der uovervåket.

Deretter var det igjennom tollen eller noe med haugevis av papirer, men mamma tok denne jobben så jeg vet lite.

Vi reiste da med KLM :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til sammenlikning bruker du ca 2 minutter å gå til OSL flyporten (som ligger andre vegen fra terminalen, før veien samles igjen). Så her vil jeg tro det er max 10 minutters TREIG gange.. hehe. Om du vil kan du gjerne sende en PM om når du lander på GM, er jeg på jobb den dagen kan jeg hjelpe deg å finne fram :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til sammenlikning bruker du ca 2 minutter å gå til OSL flyporten (som ligger andre vegen fra terminalen, før veien samles igjen). Så her vil jeg tro det er max 10 minutters TREIG gange.. hehe. Om du vil kan du gjerne sende en PM om når du lander på GM, er jeg på jobb den dagen kan jeg hjelpe deg å finne fram :)

Kjempefint! Skal komme tilbake til deg :) Tusen takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...