Gå til innhold
Hundesonen.no

Rykninger i skulder


Recommended Posts

Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men... Tufani har "etellerannet" i skuldra si. Når jeg tar på et punkt rett bak høyre skulderblad, er det tydelig at han får veldig ubehag! Huden klumper seg, ser ut som en muskel trekker seg sammen. Hele hunden slår krøll på seg, og bakbenet kommer opp og skal klø. Det kjennes ut som det er en klump der, men det er vanskelig å si om det er i huden, under huden, eller hva. Det er i allefall tydelig forskjell på høyre og venstre side. Slik har han nå vært i et par dager. Han har vært sånn en kort periode tidligere også, men da gikk det over av seg selv. Veterinæren hadde ikke ledig time før på torsdag, så vi tar en tur dit da. Men i mellomtiden lurer jeg på hva i huleste dette kan være for noe? Noen som har vært borti i noe lignende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stivhet? Kan hende hunden bruker kroppen sin litt feil, eller har skjevheter e.l. i rygg/nakke som gjør at den blir gående med gal belastning. Snakker av erfaring når jeg sier at skjev ryggrad er drittvondt :P Vil anbefale deg å få en spesialist til å se på det, som naparat eller akupunktør. Denne klumpen kan være en knute/låsning, som oftest ganske lett å fikse med behandling. Men hør først hva veten har å si :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veterinæren snakket om at røntgen kunne være aktuelt. Dessverre hadde de ikke utstyr til å få tatt røntgen akkurat nå, fordi de driver og flytter. Men hun kan jo få kjenne litt på han, og se hva hun tror... Så kan vi eventuelt få tatt røntgen senere. Det vil jo avdekke om det er noe skjevhet i ryggen e.l., men burde det ikke være andre tegn også da? Som halting evnt.? For meg ser det ut som det er noe med selve muskelen i skuldra. Kan kanskje fikses med massasje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veterinæren snakket om at røntgen kunne være aktuelt. Dessverre hadde de ikke utstyr til å få tatt røntgen akkurat nå, fordi de driver og flytter. Men hun kan jo få kjenne litt på han, og se hva hun tror... Så kan vi eventuelt få tatt røntgen senere. Det vil jo avdekke om det er noe skjevhet i ryggen e.l., men burde det ikke være andre tegn også da? Som halting evnt.? For meg ser det ut som det er noe med selve muskelen i skuldra. Kan kanskje fikses med massasje?

Vet ikke om det er samme med hunder, men når jeg hadde skjev ryggrad så naparapaten dette ved å bare se på ryggen/muskelene. Naprapat (ser jeg har skrevet "naparat" over her, faila litt :P) er rygg/nakke/skulder spesialist, masserer og knekker opp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mi var nylig for få litt massasje da gikk litt stivt på bakbeina.Da hun behandlet fant hun en kul som satt under huden ved enen forbeinet tror jeg det var.Ikke fettkul så jeg ble nervøs ja.Skal visstnok være en liten kul der hun fant den bare at den her var jo så stor.

Etter behandlingen var ferdig kjente hun gjenn.Kulen var godt ned i størrelse og var helt normal som det skulle være der;) Sammenligned med andre foten og alt var som det skulle;)

Var rett og slett en blodansamling som kom pga feil belastning på på beina.Kan jo være noe sånt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff... Nå ser jeg at det rykker i skuldra hans selv når han ligger helt stille på sofaen. Det er veldig tydelig at det er ubehagelig! Ringer veterinæren og spør om de har tid til oss i morgen i stedet. Og har de ikke det, finner jeg en som har...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, heh... Tuf datt jo ned en trapp han. Jeg hadde helt glemt det! For han reiste seg opp og var helt normal etterpå... Rykningene i skuldra kom kanskje dagen etter eller noe? Jeg kobla det ikke før veterinæren spurte om han hadde fått noe slag mot skuldra. "Ehm... Neeeei...? JO!" Huffamei. Men nå får han hvertfall smertestillende og skal holdes i ro en ukes tid...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...