Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som har erfaring med Pizza stein?


Red Merle
 Share

Recommended Posts

Jeg er en Pizza-knarker, hjemmelaget pizza er noe av det diggeste jeg vet, spesielt amerikansk type med tykk bunn.. Men, min kjære samboer, liker ikke hjemme laget pizza, han foretrekker å bestille, eller aller helst liker han italiensk pizza med sprø bunn.

Da må man inngå et kompromiss, jeg synes italiensk pizza er vel så godt om amerikansk.. Men å få til en sikkelig sprø bunn virker vanskelig. Så jeg kom over denne saken her !

Den virker jo bare helt genial, og skal visst gi en spørere bunn.. Står litt mer her ..

Sånn før jeg går amokk med kreditt kortet, er det noen som har erfaring med Pizza stein?

:sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, har en slik. Det fungerer bra, særlig i starten, men etter hvert er det som om steinen har blitt "tett", hehe. Nå er det slik at pizzabunnen ikke blir skikkelig stekt lengre med den steinen vi har, mens den ble sprø og steingod (hehe) i starten.

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Tips: forhåndstek 7-8 små pizzabunner på en gang, frys ned det du ikke bruker, så har du tilgjengelig for en rask kveldspizza når du helt plutselig får lyst på.

Endret av Hermes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzastein er genialt har jeg hørt.. Skal definitivt kjøpe meg det selv den dagen jeg har en litt mer brukbar stekovn ;) Men husk å varm den opp skikkelig før du bruker den.. Sett ovnen på maks og la den være varm et par timer før du skal steke pizzan :) Kunsten er å steke med så høy varme i så kort tid som mulig :)

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er viktig, og jeg tror jeg skal forsøke med min stein igjen å la den stå ekstra lenge.

Men på full guffe, og nederst i ovnen. Da blir det knall pizza!

Jeg har lest litt om pizzasten og ikke hørt at stenen blir dårligere med tiden.. Leste om noen som har hatt sin i 3 år og enda like god pizza.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt veldig mye skryt om de i alle fall. Selv lager jeg mye italiensk pizza, type deig som hever i 5 timer og supertynn bunn. Da er pizzastein en fordel.

I morgen får vi grillen vår og der følger det med pizzastein til grillen - er visst helt genialt og blir vissst vanvittig gode pizzaer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

EDIT: Kan være litt vanskelig å bruke, da du må legge pizzaen inn på steinen som må ligge i ovnen og bli varm først. Har prøvd mange teknikker, da jeg aldri kjøpt meg en skikkelig pizzaspade. Deriblant å lage pizzaen på en fjøl med potetmel, for å få den til å skli bra opp på steinen. I det siste har jeg i stedet tatt ut den varme steinen, lagt pizzabunnen oppå, så ta på alt pålegg, og ta pizzasteinen (med pizza på) inn i ovnen igjen. Da begynner bunnen å steike mens du tar på pålegg. Du kan også forhåndssteine pizzabunner, ta de ut, ta på pålegg, og ta de inn igjen.

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da ser det ut til at vi går til innkjøp av en slik en :)

Temperaturen på full pinne, men hvor mange minutter?

Ja det høres jo vrient ut, men om man kan ta ut steinen (man har den vel på et stekebrett?) når den er varm, og så legge på bunnen og fyllet, for så å steke den litt.. Så kan det jo ikke være såå vanskelig...

Burde man ha noe mellom stienen og pizza bunnen ? Er det noen fare for at bunnen kan brenne seg fast?

Den du linker til i førsteinlegget har et bakebrett som skal tas av når steinen legges på grillen, så fikser du pizzaen på det, og setter oppå. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan jeg dele mine erfaringer. Vi kjøpte pizzastein til å ha på grillen. Varmet opp grillen til maks, heiv de inn på og ventet 8-9 minutter. Fy flate for noen gode minipizzaer det ble. Sprø bunn fikk vi definitivt! Namnam :-) Anbefales på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...