Gå til innhold
Hundesonen.no

Lage egen marinade?


soelvd
 Share

Recommended Posts

Etter et par bomkjøp av oljer og marinader tror jeg at je gmå prøve å lage min egen. Saken er den at til salat synes jeg det er kjedelig å ikke ha noe i. Jeg er sær på smakene, liker fint lite av sånt, men er glad i urter og lignende. Derfor har denne falt veldig i smak:

http://www.tine.no/produkter/ost/gulost/norvegia-terninger-i-marinade

Men, den er styggdyr! Så hvordan lager jeg min egen? Hvilke krydder kan være god i? Hvordan lagrer jeg det og hvor lenge bør det lagres for å få en god smak?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du lage dressing selv? Marinade er jo noe annet, til kjøtt og fisk, ikke til grønnsaker?

De kaller det jo marinade selv. Men nei, ikke dressing. Marinert olje. Marinaden jeg lager her hjemme er jo feks olje + urter vi har på fisk og kjøtt. Men marinade kan også være marinade som passer til salat (i teorien er det vel omtrent samme ingredienser, kanskje?).

I ingrediensene står det jo rapsolje og krydder. Er det så enkelt som å blande det? Eller bør det få stå litt så det blir mer smak på oljen også, kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Mener du lage dressing selv? Marinade er jo noe annet, til kjøtt og fisk, ikke til grønnsaker?

Fortsatt mye det samme det går i det er ingen "regler" for dette såvidt meg bekjent. Tror heller ikke det MÅ være syre / base nei, men om du bruker f.eks eddik funker sukker bra sammen. Enkleste å begynne med er en god olivenolje, salt pepper, hvitløk osv så er man i gang. Balsamico f.eks er bra i en dressing. Med alskens urter er det jo ett hav av muligheter.

Red: Jeg bruker Heinz eplecider eddik, den er ikke fullt så dødelig som vanlig eddik. :P

Endret av Kåre Lise
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De kaller det jo marinade selv. Men nei, ikke dressing.

Ikke at dette spiller noen rolle, men...:PMarinaden du henviser til er for å marinere osten som er i boksen. Det står videre at marinaden kan brukes som dressing også. Men væsken/marinaden er der i første omgang for å marinere noe, ikke for å være dressing.

Marinade og dressing er to forskjellige ting. Men som sagt; det spiller ingen rolle for meg hva du velger å kalle det. Jeg bare sier det for jeg ble litt overrasket her. Det bare fikk meg til å stusse, for jeg har aldri kalt dressing for marinade :D Og jeg tror ikke de gjør det på de fleste matlagingssider osv heller.(som jeg har sett)

http://www.ultra.no/Slaktern/Artikler-slaktern/Marinering-av-kjott/

"Hovedingrediensene i marinade er som regel matolje, krydder og en syrlig væske. Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Krydder, urter, løk m.m. gir kjøttet ønsket smak."

http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/behandling-av-kjott/marinering/

Håper ikke du blir fornærmet over at jeg skriver dette, altså. Det er ikke meningen :-) Men jeg tror f.eks. du vil finne flere mer relevante google-treff om du søker på "hvordan lage dressing" istedenfor "hvordan lage marinade"... helt ærlig!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke at dette spiller noen rolle, men.... :PMarinaden du henviser til er for å marinere osten som er i boksen. Det står videre at marinaden kan brukes som dressing også. Men væsken/marinaden er der i første omgang for å marinere noe, ikke for å være dressing.

Marinade og dressing er to forskjellige ting. Men som sagt; det spiller ingen rolle for meg hva du velger å kalle det. Jeg bare sier det for jeg ble litt overrasket her. Det bare fikk meg til å stusse, for jeg har aldri kalt dressing for marinade :D Og jeg tror ikke de gjør det på de fleste matlagingssider osv heller.(som jeg har sett)

http://www.ultra.no/...ering-av-kjott/

"Hovedingrediensene i marinade er som regel matolje, krydder og en syrlig væske. Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Krydder, urter, løk m.m. gir kjøttet ønsket smak."

http://www.matprat.n...ott/marinering/

Håper ikke du blir fornærmet over at jeg skriver dette, altså. Det er ikke meningen :-) Men jeg tror f.eks. du vil finne flere mer relevante google-treff om du søker på "hvordan lage dressing" istedenfor "hvordan lage marinade"... helt ærlig!

Det spiller ingen rolle for meg hva jeg kaller det heller :lol: Men Tine skriver jo om marinaden - så da kalte jeg det marinade videre, jeg :P For det osten ligger oppi er vel i dette tilfellet marinaden? *forvirra* :lol:

Jeg har feks prøvd denne, og den har sånn sur, ekkel smak jeg absolutt ikke liker. http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1846&bih=995&tbm=isch&prmd=imvnse&tbnid=XRpuoxfxZzpCcM:&imgrefurl=http://stinean.blogg.no/1276798931_jeg_dner.html&docid=PL9f6lof_fPFuM&imgurl=http://bloggfiler.no/stinean.blogg.no/images/347729-8-1276798656067.jpg&w=1000&h=667&ei=I8qvT8yuEKHi4QTI9ayrCQ&zoom=1&iact=rc&dur=362&sig=115378112735126659127&page=1&tbnh=150&tbnw=194&start=0&ndsp=41&ved=1t:429,r:2,s:0,i:74&tx=106&ty=62

Og denne like dan. Men alle dressinger har kanskje ikke den sure smaken (jeg klarer ikke forklare det på noen bedre måte. Den til Norvegia er liksom "tam", det er bare olje med kryddersmak).

http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1846&bih=995&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=zEAKGfD4zij5iM:&imgrefurl=http://blisunn.wordpress.com/tag/kj%25C3%25B8ttboler/&docid=45fzDXraXUA2AM&imgurl=http://blisunn.files.wordpress.com/2010/06/idun-balsamico-dressing.jpg&w=295&h=320&ei=X8qvT8WCEeSk4ATzyK2NBA&zoom=1&iact=hc&vpx=1164&vpy=140&dur=75&hovh=234&hovw=216&tx=118&ty=141&sig=115378112735126659127&page=1&tbnh=155&tbnw=143&start=0&ndsp=48&ved=1t:429,r:5,s:0,i:80

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det en dressing som høres ganske god ut! :)

http://www.aperitif...ess-opp-salaten (det er flere oppskrifter på dressing der enn den ene jeg siterer)

Ingredienser:

1 dl balsamicoeddik

3 ss Dijonsennep

3 ss honning

2 små sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

¼ ts salt

¼ ts pepper

2,5 dl olivenolje

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene, unntatt olivenoljen, som piskes inn til slutt.

Denne dressingen er en variasjon av den klassiske franske vinaigretten og passer til mange typer salat. Den kan holde seg i kjøleskapet i mange dager.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...