Gå til innhold
Hundesonen.no

Tine V&H i microen?


ida
 Share

Recommended Posts

Nå fikk jeg en telefon fra eldstedatter. Hun hadde vært i dyrebutikken og kjøpt V&H. Der hadde de sagt at man MÅ tine V&H i kjøleskapet og ikke i microen. Da forsvinner nemlig all næringen. Sa de. Jeg glemmer svært ofte å legge neste pølse i kjøleskapet og putter den dermed i microen rett før hundene skal ha mat. Der tiner jeg den sånn halvveis slik at jeg klarer å skjære i den. Har jeg gitt mine søte små aldeles verdiløs mat?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du tiner noe i microen, så koker du det vel i teorien?

Jeg bruker å delvis tine pølser jeg kjøper, sånn at de fremdeles er litt harde i midten

Så deler jeg dem opp i porsjonsstørrelser og singelfryser dem.

Så tar vi opp en og en noen timer før måltidet, slik at de tiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det stemmer, så vil det si at all næringen i maten vi tiner til oss selv blir borte også da?

Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal ha seg til at næringen i pølsene forsvinner, det virker ikke logisk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Det var vel san i gamledager at tining i

Kjøleskap

på benk

i vannbad

også ville jeg tro micro kommer etter der

var rekkefølgen på det å ha best mulig mat. Men hvor mye hver ting foringer det vet jeg ikke og det vil vel variere fra matsort til matsort vil jeg tro

Edit: her handler det om både næring og holdbarhet etter opptining Og jeg har da ikke husmordskolen så det har jeg ikke anelse om

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid :)

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det er selvfølgelig best å tine all kjøttmat i kjøleskap, men det betyr ikke at all næringsverdien blir borte av å tine i mikro. Det blir som det blir delvis stekt/kokt (avhengig av hvilken effekt og hvor lenge du tiner den i mikroen). Litt forringa både smaksmessig og næringsmessig, men neppe noe å bekymre seg over.

Pass i hvertfall på å ta av disse metallklipsene på pølsene før tining i mikro da.

Edit: Det går ikke raskere i kaldt vann, enn varmt, men du bevarer kjøttet bedre.

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Endret av Snusmumrikk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har egentlig bare tenk at det tiner fortere i varm vann men ikke tenkt noe særlig over det. Hehe... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Jo, men det burde kunne gå an å se? Forandringer altså. Jeg bare tenker høyt jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom man har defrost og ikke setter på full guffe, så skal det vel ikke være noe i veien for å tine i micro.

Og for å svare på spm om vi fjerner næringsstoffer fra menneskemat ved å varmebehandle den: ja, på veldig mye av maten. Men det blir mye mer lettfordøyelig. :) Motsetning er for eksempel gulrot, som blir sunnere når den er kokt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål.

Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da.

Jeg har lært at man skal aldri tine mat i romtemp. Det er fordi det tiner fra ytterst til innerst, og ytterlaget vil få romtemp når det er tint, og da blomster bakteriene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har gordon setter setter som «hveser» i alt av kortseler om hun drar i båndet. Pga festepunktet er så langt framme/ spisst brystbein.   Eneste som hjalp her var trekksele,sydd på mål (Piap Design) de fra butikk vi prøvde hjalp ikke på problemet.     
    • Det er et råd som gjelder de fleste helsesituasjoner med hund. Så lenge de spiser og drikker normalt og virker ellers frisk så følger man med. Og ringer dyrlegen hvis det endrer seg.  Spør du på nett vil du få ulike råd, men folk flest har ikke kompetanse til å gjøre vurderinger av en helsesituasjon basert på en enkel beskrivelse. Er du usikker er det best å høre på en dyrlege du stoler på eller som noen kan anbefale. 
    • Det er ikke så vanlig med den fargen på utflod. Men selv to dyrleger sier forskjelloge. Oppdretter sa ring og hør med dyrlegen. Har du ikke svar på spm la vær å svare rett og slett
    • Hvis du ikke har erfaring med paring fra før, kanskje hør med din egen oppdretter? Så lenge hunden er frisk nok så er det vel uansett ikke så mye å gjøre utover å se an.
    • Hei.  Vi parret tispa vår for ca 14 dager siden hun har de siste dagene hatt mørk/brun aktig utflod. Er det noen som har vært borti dette før?  Har snakket med dyrlegen og fikk beskjed om at så lenge hun var seg selv, spiste, drikker ikke oppkast/diare så skulle vi det ann. Lukter ikke noe av det som kommer ut hun har heller ikke feber den er 37.6.  Blir så usikker har snakket med to forskjellige Dyreklinikk i ettermiddag den ene sa det kunne være en abort men den andre sa da skulle det ikke vært noe blod. Så ble litt forvirra 🙄
×
×
  • Opprett ny...