Gå til innhold
Hundesonen.no

bra billig mat !


Strøssel
 Share

Recommended Posts

Sånn for eksempel:

Ingredienser

50 g smør

2 1/2 dl hvetemel

2-3 ss vann

Tilberedning

kjør alt sammen i en foodprocessor. Spe med vannet til slutt så du ikke bruker for mye og deigen blir for våt.

(nå har jeg ikke prøvd akkurat denne oppskriften, men stort enkler blir det vel ikke. Jeg ville nok droppet maskinen, og knadd for hånd = mindre oppvask. Ellers er det vel 2 sek. google å finne nesten like enkle oppskrifter som er bedre;-) )

Wait what? Paibunn vanskelig? Jeg lager ofte pai fra bunnen av, og har aldri holdt på med kjøleskaping eller forhåndssteking :P Blir godt lell!

DEIG

25 gram gjær

2 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

2 ss olje

2 dl grov sammalt hvete

4 dl hvetemel

Rører gjæren uti riktig temp vann, tilsetter resten og arbeider det sammen til det er glatt og fint. Heves i 30 minutt. Legger den i en smurt paiform, og har oppi ting som er godt. Som oftest bruker jeg broccoli, spinat mikset med bacon eller skinke, samt slenger over en oste/eggeblanding på toppen (2-3 egg, 2-3 dl melk, passe mengde ost, og godt krydder), blander det litt lett i formen. Stekes på 200 grader i 40-45 minutt ca (nederst i ovnen), sånn ca. La den stå pittelitt før den spises. Nomnom.

Paibunn er noe av de enkleste (og billigeste) å lage selv. Jeg lar den aldri stå i kjøleskapet før jeg presser den ut. Bruker ikke noen oppskrift men pleier å ha dette i deigen:

- grovmelblanding

- cottage cheese

- salt

- kaldt smør som jeg knar inn i deigen.

Gryte er også superenkelt å lage selv! Ta en boks hermetiske tomater, stek kjøtt og grønnsaker, evt mais, ananas o.l. og ha i litt buljong og rømme (evt masse rømme) el.l. - Voila!

Ok da. :lol: Kanskje det bare var google som skremte meg.. Da skal jeg teste!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middag i dag: 4 kyllingfileter fra Firstprice (frosne)

Hvitløk

En boks hermetiske tomater

En boks naturell yoghurt

En boks kokosmelk

Litt løk

Litt olje

Shish-kebab kryddermiks (kommer på pose, 5 kr per pose)

Tar litt under halvparten av yoghurten og kokosmelken, blander det sammen med alt det andre, har i ildfast form og steker i ovnen.

TA DA - hjemmelaget tikka masala. :D

Serveres med ris. Dette her er nok til 3-4 middager for én person.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllinglår fra rema1000 har jeg kjøpt! De er kjempeenkle å tilberede, og gode!

Ellers elsker jeg rotmos av ulike slag. Billige, ferdig kuttet og fryste rotgrønnsaker får man jo over alt. Eventuelt lapskausblanding. Tilsett mel, smør og melk i blandingen og vips har du en stuing som passer godt til mange typer kjøtt :)

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Koteletter på Kiwi

Frosne grønnsaker i alle former og varianter

Hermetiske bønner i alle former

Kyllingkjøttdeig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Eller kjøpe en cola. :D

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Kylling med saltvann og kjeden er ikke overraskende nok rema1k
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Rema ja. Men extra, coop ol har også kyllinger som er tilsatt vann og salt - om det er samme fremgangsmåte som rema har begynt med, aner jeg ikke. Solvingens sine er samme ulla, men der er det DÅRLIG merket.

Ironisk nok gir jeg ikke bikkjene kylling tilsatt salt, men spiser det selv uten å nøle. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser ikke den fiskegratengen selv jeg altså, jeg lager heller sjæl. Men billig er det, og det er jo mat, så fint for en med dårlig råd.

Lager så mye jeg kan fra bunnen av, men jammen er det dyrere enn å kjøpe ferdig. Det er jeg enig med Loke i!

At man ikke kan få kjøpe kjøtt uten vann og salt tilsatt er jo veldig synd da. Jeg bruker mye penger på kjøtt, da jeg ofte ikke synes det er like godt det frysedisken har å tilby. Solvinge sine kyllingfileter er noe ordentlig dritt. De stinker helt enormt, og jeg orker ikle spise dem. Greit kylling lukter litt, men ikke død.

Forøvrig kan jeg anbefale oppskriftssidene til Grete roede! Selv om man ikke slanker seg, så er mange av oppskriftene der basert på at man lager alt selv. Enkle oppskrifter man lett kan lage billig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den billigste og samtidig sunneste retten jeg vet om er hjemmelaget lapskaus. Særlig fremover nå, med bare norske grønnsaker. Poteter, kålrot, sommerkål, løk, gulrot i litt buljong, litt pepper og salt, et laubærblad om man vil, og pølse av noe slag hvis man ønsker det. Billig, fullstendig hjemmelaget, bare norske råvarer og sunt! Kan lages i gigaporsjon og fryses ned også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er hun ikke i den alderen? Jeg har noe liknende problemer selv, også 5 mnd. Bjeffet plutselig på en dame på bussholdeplassen i dag, uvisst av hvilken grunn. Heldigvis bare sosial bjeffing, som han gjør når han vil noe, men hun ble dessverre ukomfortabel, så måtte fortelle henne at det var vennlig kommunikasjon for å få oppmerksomhet, ikke noen trussel eller advarsel. De høres veldig annerledes ut og serveres mot "inntrengere" på "eget territorium". Kanskje sammenlignbart med hva din gjør? Fordi min er avlet for å vokte, så belønner jeg ham for å være flink gutt og gjøre jobben sin tilfredsstillende når han serverer advarselbjeff på fremmede "inntrengere". Hadde han truet og ikke latt seg avlede hadde jeg kjøpt profesjonell hjelp, men foreløpig er han tilfreds med å få respons på varselet og tar min vurdering av situasjonen som god fisk.  Kjenner du til begrepet sladretrening? 
    • Det er vanskelig å si uten å se hunden. Går dere på noe valpekurs? Isåfall er det et godt sted å spørre. Jeg tenker også at det er veldig viktig med god sosialisering med trygge hunder og folk, og på trygg avstand til "skumle" ting i ulike miljøer generelt, så ikke alt ukjent blir skummelt.
    • Hei! Har en 5 mnd gammel bc valp som knurrer og bjeffer på ting som kommer på avstand, samme om det er kjentsfolk eller fremmede.. hun syntes det er greit når de kommer nærme nok, da vil hun mer enn gjerne hilse og er fornøyd.   idag når faren min kom inn med caps knurret hun og bjeffet her inne, noe hun aldri har gjort før.. noe jeg bør gjøre for å forebygge? hun er dog lett å avbryte enkelte ganger, men mååå liksom bjeffe.. takk for alle svar
    • Jeg kaster lange blikk på Arrak sine jakker. Har brukt en 100-kroners Didriksons jakke fra Finn denne våren, og bra er det, for den har fått juling. Nå som hopping og biting og riving i klær ser ut til å være en ting i fortiden i nær fremtid.. Noen erfaringer med de?   Edit: advarer også mot Hööks sin jakke. Baklomma har rette kanter og er for smal. Lite plass og ting faller ut. Helt ok budsjettjakke, men har en råd til bedre, kjøp bedre. 
    • Henger meg på pinewood! Jeg har hatt herre/unisex vest og den passet meg godt i bredde. Ble dessverre litt for lang eneste så var uheldig å ødela glidelåsen og sømmen på en lomme i ett fall. Foreløpig eneste minuset med den er at den blir litt tung om man er ute i heftig regn.  Fikk sommerversjonen til pinewood i erstatning fra widforss og den bruker jeg hele tiden. Store gode lommer som rommer masse! ikke opplevd å miste noe utav, og i konkurranse setting så skal det ganske mye til for at leker ligger synlig for dommer også. Så sånn teknisk disk som det skal det godt gjøres at skjer også.    Har også en IQ Dogsport multifunctional jakke jeg bruker på vinteren og jeg elsker den!! Liker spesielt godt at det er linere til lommene så man kan vaske dem ofte om man bruker litt grisete godbiter. Ikke fult så dyp lomme bak som pinewood, men ok nok. 😊    Har også en eldre CRW vest fra hooks og den er jeg ikke så fan av. For små lommer og for lett å miste ting utav. Fordelen er stofftypen som ikke tar til seg så mye vann i regnvær. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...