Gå til innhold
Hundesonen.no

bra billig mat !


Strøssel
 Share

Recommended Posts

Sånn for eksempel:

Ingredienser

50 g smør

2 1/2 dl hvetemel

2-3 ss vann

Tilberedning

kjør alt sammen i en foodprocessor. Spe med vannet til slutt så du ikke bruker for mye og deigen blir for våt.

(nå har jeg ikke prøvd akkurat denne oppskriften, men stort enkler blir det vel ikke. Jeg ville nok droppet maskinen, og knadd for hånd = mindre oppvask. Ellers er det vel 2 sek. google å finne nesten like enkle oppskrifter som er bedre;-) )

Wait what? Paibunn vanskelig? Jeg lager ofte pai fra bunnen av, og har aldri holdt på med kjøleskaping eller forhåndssteking :P Blir godt lell!

DEIG

25 gram gjær

2 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

2 ss olje

2 dl grov sammalt hvete

4 dl hvetemel

Rører gjæren uti riktig temp vann, tilsetter resten og arbeider det sammen til det er glatt og fint. Heves i 30 minutt. Legger den i en smurt paiform, og har oppi ting som er godt. Som oftest bruker jeg broccoli, spinat mikset med bacon eller skinke, samt slenger over en oste/eggeblanding på toppen (2-3 egg, 2-3 dl melk, passe mengde ost, og godt krydder), blander det litt lett i formen. Stekes på 200 grader i 40-45 minutt ca (nederst i ovnen), sånn ca. La den stå pittelitt før den spises. Nomnom.

Paibunn er noe av de enkleste (og billigeste) å lage selv. Jeg lar den aldri stå i kjøleskapet før jeg presser den ut. Bruker ikke noen oppskrift men pleier å ha dette i deigen:

- grovmelblanding

- cottage cheese

- salt

- kaldt smør som jeg knar inn i deigen.

Gryte er også superenkelt å lage selv! Ta en boks hermetiske tomater, stek kjøtt og grønnsaker, evt mais, ananas o.l. og ha i litt buljong og rømme (evt masse rømme) el.l. - Voila!

Ok da. :lol: Kanskje det bare var google som skremte meg.. Da skal jeg teste!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middag i dag: 4 kyllingfileter fra Firstprice (frosne)

Hvitløk

En boks hermetiske tomater

En boks naturell yoghurt

En boks kokosmelk

Litt løk

Litt olje

Shish-kebab kryddermiks (kommer på pose, 5 kr per pose)

Tar litt under halvparten av yoghurten og kokosmelken, blander det sammen med alt det andre, har i ildfast form og steker i ovnen.

TA DA - hjemmelaget tikka masala. :D

Serveres med ris. Dette her er nok til 3-4 middager for én person.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllinglår fra rema1000 har jeg kjøpt! De er kjempeenkle å tilberede, og gode!

Ellers elsker jeg rotmos av ulike slag. Billige, ferdig kuttet og fryste rotgrønnsaker får man jo over alt. Eventuelt lapskausblanding. Tilsett mel, smør og melk i blandingen og vips har du en stuing som passer godt til mange typer kjøtt :)

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Koteletter på Kiwi

Frosne grønnsaker i alle former og varianter

Hermetiske bønner i alle former

Kyllingkjøttdeig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Eller kjøpe en cola. :D

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Kylling med saltvann og kjeden er ikke overraskende nok rema1k
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Rema ja. Men extra, coop ol har også kyllinger som er tilsatt vann og salt - om det er samme fremgangsmåte som rema har begynt med, aner jeg ikke. Solvingens sine er samme ulla, men der er det DÅRLIG merket.

Ironisk nok gir jeg ikke bikkjene kylling tilsatt salt, men spiser det selv uten å nøle. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser ikke den fiskegratengen selv jeg altså, jeg lager heller sjæl. Men billig er det, og det er jo mat, så fint for en med dårlig råd.

Lager så mye jeg kan fra bunnen av, men jammen er det dyrere enn å kjøpe ferdig. Det er jeg enig med Loke i!

At man ikke kan få kjøpe kjøtt uten vann og salt tilsatt er jo veldig synd da. Jeg bruker mye penger på kjøtt, da jeg ofte ikke synes det er like godt det frysedisken har å tilby. Solvinge sine kyllingfileter er noe ordentlig dritt. De stinker helt enormt, og jeg orker ikle spise dem. Greit kylling lukter litt, men ikke død.

Forøvrig kan jeg anbefale oppskriftssidene til Grete roede! Selv om man ikke slanker seg, så er mange av oppskriftene der basert på at man lager alt selv. Enkle oppskrifter man lett kan lage billig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den billigste og samtidig sunneste retten jeg vet om er hjemmelaget lapskaus. Særlig fremover nå, med bare norske grønnsaker. Poteter, kålrot, sommerkål, løk, gulrot i litt buljong, litt pepper og salt, et laubærblad om man vil, og pølse av noe slag hvis man ønsker det. Billig, fullstendig hjemmelaget, bare norske råvarer og sunt! Kan lages i gigaporsjon og fryses ned også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
    • Et enkelt nettsøk ga meg flere nettbutikker som har det? Ellers så er det flere som har lignende produkter, jeg kjøpte noen veldig gode for noen år siden, men husker ikke merke nå. Var ikke K9.
    • Fortviler, fordi det er tomt for nomnoms 😨 Det perfekte snæck. Smakelighet på høyde med favoritt råfor, men i en konsistens som kan skjæres med ostehøvel, til tynne, store skiver som dekker store deler av tunga og ganen og gir maks bæng for the bucks - verdi per kalori - som belønning. Rene råvarer av dyr, ikke noe vegetabilsk tull som fillere, i verdens mest tasty snæck av en konsistens som ikke klæsser til lomma eller hendene. ..og det er TOMT. Lå to pølser igjen i hylla på K9 Hundesenter i dag. Jeg kjøpte den ene. Tomt.  You don't know what you've got till it's gone. Det der er en uerstattelig belønning. Alt annet er enten for tørt og for lav verdi, og feil form, eller for klæssete og ekkelt og uhygienisk å fare rundt hjemmefra med.   K9 Nomnoms er (var? 💔) den P E R F E K T E treningsgodbit.    Gid noen med litt kundegrunnlag kan pushe på K9 for å få de til å produsere mer av det der. Finnes faktisk ikke andre belønninger av samme kvalitet. Enten må vi nå ned på belønningsverdi, eller jeg må begynne klæsse med å ha Vom og kjøleelementer i lommene K9 Nom Noms  produsert av K9 Hundesenter - Midt-Norsk Kompetansesenter for hund.  Please, please! Noen med litt kundegrunnlag og salgsvolum, push dem for å få produsert mer av det der 🥺    
    • Jeg spurte Grok (Elon Musk's AI). Han påpeker at han ikke er veterinær, men han er en god AI med god kildekritikk, og en kan få se "tankeprosessen" bak svaret om en spør.  Her er svaret: https://grok.com/share/c2hhcmQtMg%3D%3D_29bf9e49-ab75-4059-b834-40e089591e1f Selv ville jeg spurt veterinær (eller Grok) hva h*n tenker om å prøve Vom og Hundemat Taste. 100% animalsk, kun en type dyr.
    • Husk å gå over forsiktig, enda saktere enn vanlig fôrbytte.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...