Gå til innhold
Hundesonen.no

Sliter med katt og hund


Ballong
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg sliter med å lære valpen at katten IKKE SKAL jages.

Katten sier ikke ifra selv dessverre, hun bare løper ut, og da fikk vel valpen "belønning" for at han jagde henne da? Han synes det er gøy eller noe tror jeg.

Men hva skal jeg gjøre? Kan ikke ha bånd på ham inne heller?

Synes så synd på katten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig viktig også at katten har høye områder som han/hun kan være helt i fred uten at hunden kommer nær.

Det er en tilvenningssak, og hadde samme problem her når min var valp, men katten lærte fort at hunden ikke var noe farlig, så hun sluttet å løpe, og da var det jo ikke gøy for han å løpe etter heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde to katter på 1 år da jeg fikk Aïda. Hun var som staffer flest voldsom, selvom hun bare ville leke. Kattene hadde fristeder, og jeg stoppet Aïda når jeg så at hun hadde tenkt å jage kattene. Etterhvert lærte kattene seg at hun var snill, og de gikk demonstrativt veeeldig sakte forbi henne, og stoppet opp hvis hun kom, og da syns jo ikke Aïda det var morro lenger :P Så ble de gode venner etterhvert :wub:

En ting jeg gjorde var at jeg hadde felles kosestund. Hunden på ene siden av meg i sofaen, og katten på andre. Så fikk begge kos, slik at de skulle forbinde det med hverandre.

179298_10150387632120437_644840436_16868391_4938670_n.jpg

301680_10150821860305437_644840436_20885990_891165030_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!

Han har et avgrenset område, men det hender han klatrer over og piler etter katta. Skal i første omgang prøve med bånd inne!

Katten er ikke redd for ham når han er rolig (istad så han ikke katten, og var opptatt med å tygge på en katteleke, da lå bare katten rolig og så på ham), men hvis katten ser at han ser henne eller at han ser katten i øynene, blir katten redd og vet at da kommer han til å jage henne. Tror det ofte er hunden som løper først også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge må vi ha på bånd inne tror dere?

Hva skal vi se etter? Det er jo ikke en permanent løsning på problemet synes jeg.

Det som hunden gjør (den drittungen! :lol: ) er at den later som den skal jage katten også. Tar sånn raskt hopp på en måte og går ned i lekestilling, så tror katten at den skal bli jaget og løper, og da har vel hunden vunnet den omgangen også? :(

Nesten så jeg tror vi heller burde skaffet oss en voksen hund som dreit i katter :P Neida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som de adre sier: ha bånd på valpen. Gjerne et lett, ganske kort ett, slik at han ikke merker så mye til det. Hvor lenge du skal ha det på kommer nok an på valpen, tenker jeg. Helt til du kan stoppe den verbalt eller aller helst til den ikke jager katten mer. Har han fått jaget den, kan du vurdere å putte ham bort på en liten timeout.

I tillegg synes jeg det er viktig at katten får noe valpefri i løpet av dagen og får være alene sammen med dere ei stund. Kattekosetid :)

Karen Pryor har skrevet ei god bok om om klikkertrening av katt som blant annet tar for seg hvordan man skal venne katt og hund til hverandre, anbefaler den. Den heter Clickertraining for cats.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...