Gå til innhold
Hundesonen.no

Trening av valp - belastninger


borderen
 Share

Recommended Posts

Jeg er litt paff her jeg sitter fordi jeg nettopp har fått ganske mange ufine kommentarer til en film jeg har på youtube. Det er flere der som nå plutselig (etter filmen har ligget ute i godt over et år) påstår at å trene triks med en valp på 10 uker er VELDIG skadelig og helt uforsvarlig. Det er da min BC på 10 uker som løfter opp bakbeina i totalt 30 sek og maks 3 sek av gangen.

Noen som har kunnskap om faren for belastning på valper?

Jeg tenker jo at det er fint å trene kroppskontroll bygge opp muskulatur gradvis fra et tidlig stadium, nettopp for å unngå skader. Kan kan bare ikke fatte å begripe at det kan være skadelig for en valp å stå noen sekunder på 3 bein. I så fall ville jeg vært ganske skeptisk det det genetiske materialet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, kanskje det er det at det ser ut som det blir mye belastning på skuldrene og sånn, og det er vel helst slike ting man skal unngå? Men er enig med deg, om at det kan da ikke være så farlig. Men jeg har ikke så mye erfaring med sånne ting akkurat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei herlighet! Jeg tror slik trening er nesten utelukkende positivt, fordi du lærer valpen kroppskontroll. Jeg drev med akkurat samme øvelse når Ikke var like gammel.

Er du ikke redd den blir understimulert når den blir eldre fordi det ikke finnes flere triks den kan gjøre? :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå veit jeg det er litt "på siden", men jeg begynte med slik trening med bikkja mi i 1,5års alderen. Rygging opp i soffa, opp trapper. Like etterpå begynte den å halte ganske tydelig. Etter dyrelegeutredning viste det seg å være et gammelt brudd med forkalkning som det gikk betennelse i. Ante ikke bikkja hadde hatt noe brudd, men det er tydelig at det var svært hard belastning for beinet å rygge på den måten - for betennelsen gikk ned og vi så ikke noe mer til haltinga før neste gang jeg prøvde trikset igjen. Vi har sluttet med rygging opp på ting, for å si det sånn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, staakars Kiter :no:

Vel, Silvia Trkman er også ei som driver mye med triks med alle hundene sine, fra de er små valper og hun har vel en av de sprekeste hundene for alderen sin, 11 (?) år gammel og tar fortsatt pallplasseriger i VM i agility :)

Og dessuten, små barn blir jo oppfordra til å være mye i aktivitet, danse, spille fotball, drive med turn osv, mens valper, de skal helst ikke være i aktivitet før de er minst 8-9 mnd de virker det som.. Synes egentlig det er litt merkelig :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis noen hadde lagt ut en video av et barn som lekte ved å hoppe/kravle/gå/osv. opp og ned på en kasse eller lignende, ville det blitt like mange reaksjoner?

Man kan jo nesten ikke gjøre noe med en valp før det hyles om overbelastning, HD, AD, ryggskader, stress, oversosialisering, osv. Er de virkelig slike sarte sjeler laget av porselen?

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...