Quintinus Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Tenkte vi kunne dra opp en oppskriftside for årets julegodt Jeg tenker å lage hjemmelaget julegodt til hele familien i år, så litt inspirasjon hadde vært kjekt å få... Noen som f.eks har en god oppskrift på hjemmelagde karameller - og masse annet deilig julegodt? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hermes Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Vi pleier gjerne å lage litt sjokolade/konfekt til besteforeldre til jul. Skal se om jeg ikke finner frem noen oppskrifter. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
OlavEmil Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Ta ei eller to eggekviter oppi ei bolle. Bland i 5 - 10 dropar peppermynteekstrakt. Bland så ut med melis til deigen er relativt fast (obs, det går med MYKJE melis, det held ikkje med ei pakke),og evt ei lita klype tragant som konserveringsmiddel. Rull desse til små kular, på storleik med klinkekular. Trykk ei mokkabønne ned på kvar kule. La stå og tørke i ca. 5 dagar. Namnam . 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SoppenCamilla Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Pleier å lage brente mandler! Så SYKT usunt, og godt! Jeg har ikke noen spesiell hemmelig superoppskrift, har bare tatt en jeg har funnet på nettet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Justisia Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Lavkarbogodis - disse er supergode: Myke karameller Denne har jeg testet ut, den var knallgod og skal lages i store posjoner til jul: 2 dl. kokosmelk 5 ss sukrinmelis 50g delfiafett - Smeltes på middels varme i en kjele. Ta kjelen av plata 1 eggehvite 1 ts tragant -Vispes sammen til en fast geleklump Ha eggehviteklumpen oppi melkeblandingen og bruk stavmixer til å blande dette helt glatt. ( Her nytter det ikke med ei sleiv altså) Bland i: 150g kokos masse, rør kraftig med ei sleiv. Dekk en form (min var 15x20cm) med plastfolie, og bre røra utover. Settes i fryser en times tid. Smelt ca 150g mørk sjokolade ( jeg brukte sukkerfritt), sammen med 20-30 g delfiafett. Kokosmassen deles så i biter, dyppes i smelta sjokolade (brukte to gafler) Settes på papirkledd plate og avkjøles. Oppbevares kaldt i en tett boks. Kan fryses. --- Peanøttsjokolade: 100 gram mørk sjokolade (jeg bruker sjokolade fra Sukkerfri) 150 gram peanøttsmør (finhakket peanøtter kan også brukes) 50 gram meierismør 2 ss fløte Sjokolade smeltes, peanøttsmøret røres inn, så tilsetter man smør (smeltet) og fløte. Hell blandingen i en kledd form, la stå i kjøleskapet til halvstiv, ta ut og del opp i ruter, sett tilbake og la bli stiv. Denne kan man variere masse med. Har brukt kokos i den også, i tillegg til en dæsj rom. Snadder! ---- Ellers ligger det masse gode oppskrifter ute på Lavkarbo.no sine julemenysider. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Karameller: 3,5 dl sukker 1/2 ss vaniljesukker 2 ss melange 2 dl fløte dersom du vil ha sjokoladesmak: 1/2 dl kakao Bland alt i en gryte, kok opp og rør hele tiden med trevisp. Kok lenge, til massen blir tjukk. Kle en langpanne med bakepapir, hell i røren, og la det stivne. Skjær opp i passe store biter Nam! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Bør man ikke ha kremortartari i karameller og slikt? Lenge siden jeg har laget, men da brukte jeg det husker jeg. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Hvorfor det? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Nei, det husker jeg ikke, gidder ikke google det heller Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Jeg fant flere fine og enkle oppskrifter i en gratisbrosjyre på apoteket en gang. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Ok da, jeg gadd likevel Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Ja, jeg vet jo det, men sukkeret krystalliserer seg jo ikke når det kokes opp og smelter? Det har ihvertfall aldri jeg opplevd Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bananen Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Du kjøper en rull med marsipan på butikken, og ruller de til kuler med konditorfarge til. Vips - godt og enkelt! Du kan jo kanskje gjøre som OlavEmil der også, klistre en moccabønne på? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Ja, jeg vet jo det, men sukkeret krystalliserer seg jo ikke når det kokes opp og smelter? Det har ihvertfall aldri jeg opplevd Jeg trodde du lurte på hvorfor man brukte kremortartari når du spurte hvorfor. Så feil kan man visst ta Det står sukkertøy på wiki, men det var en gjenganger i oppskriftene jeg brukte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Teserere Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Jeg tenkte at det kanskje var en annen grunn enn den med sukker, som heving/konsistens eller noe annet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 6. November 2011 Rapporter Share Skrevet 6. November 2011 Kransekakedeig som deles i biter og rulles til små pølser og så stekes i ovnen til de er sånn passe gyldne. Så smelter man kokesjokolade og dupper endene oppi før man legger til tørk. Psykt godt og så enkelt at selv jeg både gidder og klarer det... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.