Gå til innhold
Hundesonen.no

ID - merke: kor mange har du?


Bellare
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke merket halsbånd og seler til hundene. Det eneste er at vi har skrevet telefonnr våres på peilere og refleksbånd som hundene har på seg under jakt.

Når det gjelder dette med "nakne" hunder, skulle jeg ønske at vi kunne ha det under jakta, min store skrekk er at de skal hekte seg fast et eller anna sted. Men et sted må vi jo feste peileren også, så de har på seg halsbånd/sele med peiler. Noen av mine kjære hunder kan finne på å reise relativt langt hvis de har dyr i nesen, og jeg liker og vite sånn ca hvor de er. Heldigvis har vi, bank i bordet, ikke opplevd at de har blitt sittende fast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 56
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mine er kun chip'et, og i løpet av alle de årene jeg har hatt hund, har jeg aldri opplevd at mine hunder har stukket av og hatt behov for å bli funnet av andre, ei heller har de hengt seg fast med ver

Ser det er mange som lar dem løpe nake, og jeg ser poenget veldig. Det er nettopp derfor jeg selv skaffet meg Non-stop sitt jakthalsbånd, det skal ramle av om han fester seg.

Oooh, dei der var jo billege! Veit du om dei blir dei tilsendt eller med eller utan ønska tekst?

Oooh! det var kule! Slike har jeg ikke sett før! :D

Dei var billege, og ho(?) som lagar dei er superduper rask! Bestilte dei på søndag, og i dag havna dei i postkassen :D I tillegg til det var dei ein god del tjukkare og meir solide enn dei tynne "platene" ein får på dyrebutikken blant anna. Og ikkje minst billegare :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj sann, jeg har ingen jeg. Det har vist blitt glemt mitt oppi flytting osv. I Canada hadde vi ett, men det er jo helt feil telefon nummer nå. Føler meg skikkelig uansvarlig som lar hunden løpe løs på skogen uten ID merke. Hun er jo chippet, men det er kanskje ikke nok det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om det gjelder alle komuner, men i bærum SKAL hunden være merket med nr om den er løs, chip er ikke nok

Jeg er på flyttefot, og derfor leste jeg båndtvangsbestemmelsene i to kommuner, og i begge de to så måtte det være tydelig merket telefonnummer til eier på løse hunder. Derfor skal jeg kjøpe denne hundens første id-merke for å henge på halsbåndet. Siden jeg har flust i seler og bånd, så blir det vel en hel boks med id-merker jeg må bestille da :huh:

Eneste gangen jeg har "mistet" en hund var da noen stjal en hund jeg hadde for mange år tilbake, og den kom omsider til rette flere mil utenfor byen jeg bodde i. Det var ikke et problem for Falken å vite at DEN hunden var min, for jeg hadde ringt terror til Falken i ett par dager for å høre om de hadde hørt noe nytt innen hunden kom til rette.

Men telefonnummer på hunden blir det fra nå av, fordi kommunene sier de ønsker det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har idbrikker på alle selene til Sølve. Han er selvfølgelig chippet, men jeg synes det er mer praktisk med idbrikke på selen siden den kan alle lese av, mens chippen kan bare avleses av de med riktig utstyr.

To ganger har jeg opplevd å fange hund på rømmen sent på kvelden/på en søndag og hadde disse hundene hatt idbrikke eller skrift på sele/halsbånd hadde eierene sluppet 1000krs oppbevaring hos Falken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...