Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få den stae schæfer`n til å sitte ved fot?


mixew
 Share

Recommended Posts

Som overskriften sier: hvordan få gutten til å skjønne at han skal sitte ved foten under trening og ikke en halv meter bak?

Noen som har gode råd til meg? :)

Prøver tappert å føre ham med godbit litt lengre fram enn han egentlig skal, da han ALLTID tar ett til to steg bak når han setter seg, men uansett hvordan jeg prøver det klarer han alltid å havne en halvmeter bak meg...snodige gutten min :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk å aldri belønne for at han sitter skeivt. Jeg måtte bryte opp alt og jobbe med utgangsstilling igjen for litt siden og jeg konsekvent bare går litt vekk om hun setter seg skvær skeivt ol, og får bare belønning og ros når hun er riktig. Etter masse terp satte jeg på de andre momentene igjen.

og bruk f.ex vegger for å få han rett innat ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår det slik at dette gjelder lineføring/fri ved foten?

Er han tidligere korrigert for å ha vært for langt fremme? Er det hans måte å sette seg på generelt? (å ta et skritt bakover når han setter seg) Gjør han det på avstandskontroll fra stå til sitt også? Har han lært at det er slik man setter seg? (tidligere blitt belønnet for feil sitt) regner med han er på riktig sted når dere går/løper? Bare noen ting å tenke over.

Du kan jo prøve å starte fra sitt og ta kun et skritt frem (eller i ulike retninger), og belønne i det han (eventuelt) setter seg riktig. Å gå et par skritt og avslutte med en vending kan også hjelpe. Du kan begynne å gå fremover igjen i det hunden trakker bak for å sette seg. Hunden begynner å følge på, og du stopper igjen... Du kan gå med hunden på plass baklengs og stoppe, og se om han setter seg riktig da. Kanskje ikke noe av dette virker, men det er egentlig veldig mye du kan gjøre som kan få hunden i en riktig sitt, og belønne dette. Belønn alltid riktige sitter, og belønn aldri uriktige.

det er også mulig å forsterke negativt med å "tvinge" hunden i en riktig sitt. Men om du ikke har trent slik før og ikke er komfortabel med slik trening, er det ingen grunn til å begyne med det nå heller.

Om det gjelder innkalling, bør du trene inn en riktig sitt før du kombinerer øvelsen. (inkalling + sitt på plass)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og takk for svar :)

Problemet gjelder både lineføring/fri ved fot og ved avstand...han tar automatisk et skritt bak uansett.

Det å trene mot en vegg var ikke dumt, det skal prøves.

Skal også fokusere på å heller ta et skritt fram hvis han prøver å sette seg feil...må nok smøre meg med en god dose "tålmodighetskrem" :P

Er nok jeg som har feilet og belønnet ved feil stilling tidligere, før interessen for lydighet tok seg skikkelig opp.

Vi har mye å jobbe med og tenkte å starte med sitten. Kom gjerne med andre forslag til videre jobbing når sitten er i boks (for det skal den bli :) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare et spørsmål ...ser du på han over skulderen når han skal sette seg? I såfall kan dette "presse han" litt bakover. Jeg har nemlig gjort det uten å tenke på det før noen sa det til meg.. Det er så mange småting man gjør uten å tenke på det.

Forsøk å se rett frem neste gang (om du ikke allerede gjør det).Jeg vet ikke hva du belønner med, men om du bruker kongball/tennisball el. lign så legg den i venstre armhule og se om han ikke blir sittende lenger frem da. Jeg holder selv på å rette opp skjeve sitter med tispen min. Har slitt veldig med at hun sitter med rumpa litt ut og det er jo fordi jeg har vært dum og belønnet for at hun sitter, ikke for hun sitter perfekt. Pluss at jeg har holdt godis i feil hånd. Men det var ikke sååå viktig for meg før. Nå skal jeg forsøke å ta FP så nå jobber jeg med feilretting...

Jeg belønner nå KUN rette sitter og det har hjulpet meg veldig å legge belønningen (skinnbiterulle) i armhulen. Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...