Gå til innhold
Hundesonen.no

Richo


Richolove
 Share

Recommended Posts

65798_10150109471785638_593230637_8054933_5068682_n.jpgRicho er en snart 2 år gammel Engelsk Setter blanding. Faren er renraset premiert Engelsk Setter og Moren er 1/4 Engelsk Setter og 3/4 Border Collie. De aller fleste som ser Richo er 100% sikker på at det må være Irsk Setter i han, men det er forståelig pga fargen, men den kan forklares. Richo er kjempe glad i andre mennesker og dyr og vil alltid hilse og blir stort sett litt i overkant glad og kanskje noe slitsom. Det er helt klart mange som blir irritert, men de som kjenner han vet hvor herlig og sjarmerendes han er. Han er veldig lydig og kan mange kommandoer, men når vi får besøk av andre eller lignene kobler hjernen ut og alt han ellers kan blir glemt. Men han er ubeskrivelig vakker og ubeskrivelig snill

-Stolt matmor

Jeg får ikke lagt inn bilde, noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Lilli22

Photobucket er ikke noe du laster ned. det er en side man logger seg inn på og legger alle bildene sine på siden. Så kan man kopiere bilde adresse.

Så bare søk på photobucket på nett så joiner du den siden. =)

Redigert: Ellers hvis du har facebook, og har ett bilde der, så kan du høyre klikke bildet og trykke på "kopier bildeadresse" så tilbake på hundesonen og Trykk derreter på det lille "bilde motivet" som sier "sett inn bilde og så limer du linken inn der. Hvis du skjønner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Grunnen til at bildet ikke kommer opp er at bilder har som oftest .jpg eller .gif som endelse på filen, men om man kun kopierer fra fjasboka så får man ikke opp navnet på bildefilen. Om du har et album med hunden inne på fjasboka, så kan du gå nederst i albumet og trykke på: "Del dette albumet med hvem du vil ved å sende dem denne offentlige lenken" eller kopiere direktelinken som ligger rett under.

Slik som dette:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.108142212535207.14853.100000182873319&l=2fc3a5966d

Og velkommen inn på Sonen! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det funker ikke å legge inn bildelinken. Jeg prøvde via bilde-ikon funksjonen her, det gikk ikke. Det ser derfor ut til å være noe galt med selve bildelinken?

Limer man bildelinken din inn i nettleseren (som ville vist bildet om linken var rett), kommer denne feilmeldingen opp:

Finner ikke siden du forsøker å gå til.

Du kan ha klikket på en utgått lenke eller feilstavet adressen. Noen internettadresser skiller mellom store og små bokstaver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitfarge på hund kan jo være mye forskjellig. Hvitt kan ligge "over" en annen farge i varierende grad. Hunden kan allikevel ha hatt en annen "grunnfarge". Dersom rødfargen i engelsk setter ligger under det hvite kan jo hunden ha arvet kun"underfargen", uten å ha arvet det hvite.

Herregud så dårlig jeg er på å forklare... Har jo hatt fargegenetikk på skolen, men å forklare det til dere var visst ikke lett :P

Nydelig var hunden i alle fall :)

EDIT!

http://student.umb.no/~hhelge/index_ol/pelsfargegenetikk.htm

Spennende link til studentarbeid fra UMB :) Masse om pelsgenetikk på hund. Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitfarge på hund kan jo være mye forskjellig. Hvitt kan ligge "over" en annen farge i varierende grad. Hunden kan allikevel ha hatt en annen "grunnfarge". Dersom rødfargen i engelsk setter ligger under det hvite kan jo hunden ha arvet kun"underfargen", uten å ha arvet det hvite.

Herregud så dårlig jeg er på å forklare... Har jo hatt fargegenetikk på skolen, men å forklare det til dere var visst ikke lett :P

Nydelig var hunden i alle fall :)

Jeg ser hvor mulighetene er, men ville høre eiers forklaring, ettersom hun sa det finnes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

VEL.. Moren til Richo er helt svart, altså helfarget. Faren er hvit og rød, altså den "rødfargen" Richo har på hele kroppen. Det er bare å legge sammen 2 og 2 er det ikke? Richo er også mye lysere på underkroppen, noe kremhvit kan man si, så han er vel teknisk sett ikke helfarget i den forstand.

Bilde som er lagt til er moren til Richo :)

post-9093-0-73615300-1306515331_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er faren til Richo :)

Det var 2-3 svarte valper og 4-5 "røde", husker ikke helt hvor mange det var i kullet.

Dette er faren til Richo :)

Trodde svart var en fremtredene farge slik at valpene også blir endel sort. men så feil kan man ta.

Fin var han!

Det noen svarte valper også :)

post-9093-0-86141800-1306518673_thumb.jp

post-9093-0-77391200-1306518986_thumb.jp

post-9093-0-92830000-1306519390_thumb.jp

Endret av Miriam
Trippelpost, bruk multisiterings- og redigeringsfunksjonen. Moderator Miriam
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

VEL.. Moren til Richo er helt svart, altså helfarget. Faren er hvit og rød, altså den "rødfargen" Richo har på hele kroppen. Det er bare å legge sammen 2 og 2 er det ikke?

Nei, det vil jeg absolutt ikke si. Fargegenetikk er mye mer komplisert enn at det alltid går an å legge sammen 2 og 2. Så at hunden din er nesten helfarget rød er ikke en selvfølge for den som ikke har satt seg inn i nedarving av farger hos hund ;)

Fin er hunden din uansett! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
    • Blir valpene registrert i NKK? Jeg trodde at valper fra slike avlsprosjekter (som NKK også er med på) ble registrert I så fall kan man vel få titler på hundene?   
    • Som neste hund vurderer jeg veldig en blandingshund fra cavalierprosjektet (cavalier + cocker mest sannsynlig), men ettersom det er en blanding vil den vel aldri kunne ta noen slags titler? Å jobbe mot ekstra bokstaver på stamtavle er litt av moroa for meg med å ha hund, men alle championat o.l. krever vel utstillingsresultater?
    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...