Gå til innhold
Hundesonen.no

Kunsten å steke pannekaker


Ingvild

Recommended Posts

Det er en kunst jeg ikke behersker... Pannekakene jeg steker blir alltid istykkerrevne og alt for hullete til å ha blåbærsyltetøy på. :( Hva er hemmeligheten til å få til hele pannekaker, som helst ikke er alt for tjukke?

Må man gjøre noe spesielt med røra?

Hvor varm bør plata være?

Hvor mye røre skal man ta i panna? (Jeg har 28 cm stekepanne.)

Er det lettere med liten stekepanne enn stor?

Skal man smøre panna mellom hver pannekake?

Hvordan vet man at pannekaken er stekt nok på den ene siden til at man kan snu den?

Også videre. Jeg kan ikke være en voksen person som ikke får til å steke pannekaker. Det var greit da jeg var ti, men nå må jeg se til å lære meg det snart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kunst jeg ikke behersker... Pannekakene jeg steker blir alltid istykkerrevne og alt for hullete til å ha blåbærsyltetøy på. :( Hva er hemmeligheten til å få til hele pannekaker, som helst ikke er alt for tjukke?

Må man gjøre noe spesielt med røra?

Hvor varm bør plata være?

Hvor mye røre skal man ta i panna? (Jeg har 28 cm stekepanne.)

Er det lettere med liten stekepanne enn stor?

Skal man smøre panna mellom hver pannekake?

Hvordan vet man at pannekaken er stekt nok på den ene siden til at man kan snu den?

Også videre. Jeg kan ikke være en voksen person som ikke får til å steke pannekaker. Det var greit da jeg var ti, men nå må jeg se til å lære meg det snart.

Oppskriften "min" er i utg.punktet

3 dl hvetemel

3/4 ts salt

3/4 ts sukker

ca 1/2 l melk

2 egg

Eggene skal i etter at røra har svellet i 30 min. De piskes (eller dvs jeg har dem i et plastbeger med lokk og rister dem) og blandes i røra.

Ha i litt smør i panna før hver pannekake.

Ha oppi en øse (eller noe sånt) og drei panna rundt så røra blir fordelt utover. Middels varme. (Mine plater er til 6 og jeg pleier å variere mellom 4 og 5, mest 5.) Også smugkikker du når det har gått litt hvordan pannekaka ser ut under og derrrr snur du den med stekespade. :)

Edit: Har brukt denne varianten i 30 år, veeeeeldig gode pannekaker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh men dere får det jo til å høres enkelt ut, og det er det jo ikke. :aww: Tenkte å lage pannekaker en dag snart og da skal jeg overdrive alt - svelletid, egg og smør i panna. Jeg har forresten aldri hørt at man kan/skal/bør ta eggene i etter at røra har svellet, men da skal jeg jammen meg prøve det også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh men dere får det jo til å høres enkelt ut, og det er det jo ikke. :aww: Tenkte å lage pannekaker en dag snart og da skal jeg overdrive alt - svelletid, egg og smør i panna. Jeg har forresten aldri hørt at man kan/skal/bør ta eggene i etter at røra har svellet, men da skal jeg jammen meg prøve det også!

Jomen det er enkelt! Jeg starta med den oppskriften for 30 år siden. Prøv den, Ingvild. :ahappy: (Kokeboka er fra 1969.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt vanskelig å forklare, men jeg snur pannekaken når røren er "størknet på siden opp fra pannen. altså når den ikke er flytende lengre og har fått en litt mørkere farge. Og som de andre sier, rett over middels varme pleier å være perfekt. Men du må prøve deg frem, for det varierer fra ovn til ovn, og hvordan stekepanne du bruker..

Kanskje jeg kan komme å lære deg en gang :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pass på at røra er tykk nok, om den er for tynn blir det supervanskelig.

Jeg venter også med å snu den til den er "tørr" på oversiden, men ikke svart under (gjelder å finne rett varme). Om jeg har smør i røra bruker jeg ikke smøring i panna mellom hver pannekake, kun når det trengs litt ekstra. Er panna helt tørr så setter røra seg fast og du får hull i midten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pannekaker er jo kunst!

Røra i seg selv er viktig, som nevnt; gjerne la den stå å svelle litt før du begynner å steke. Deretter er panna viktig! Her i huset har jeg faktisk en egen pannekakepanne :aww: Det er en mellomstor jernpanne, disse får god temperatur. Jeg har ingenting i panna, for jeg har så mye smør i røra :whistle: dessuten er panna fet fra sist (den blir bare skylt i varmt vann, aldri vasket med såpe). Så bruker jeg ganske høy temperatur når jeg steker pannekakene, og snur de med en gang de har størknet på toppen. Da trenger de ikke lang tid på andre siden før de er ferdige :) Og når man har funnet riktig temperatur så blir de heller ikke brent.

Her er min oppskrift på pannekaker, de er lette å steke tynne

(tjukke pannekaker er kvalmt):

Bland alt det tørre, ha oppi resten mens det mikses, la gjerne mikseren gå et par minutter på full guffe.

4 dl mel

1 ts salt

2 ss sukker

6 dl melk

3 ss smør, smeltes og has i (ikke vær grådig, fulle skjeer :D )

1 egg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...