Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp 20 kilos VogH - hvordan gjør dere det?


Lola Pagola

Recommended Posts

De var tom for 5 kg pølser, så i dag fikk jeg med meg hjem min første 20kg blokk med vom og hundemat. Ble positivt overrasket da jeg fikk den, har alltid trodd at vogh blokkene var utformet som en stor terning så og si, men ble glad da jeg så den var ganske flat! Tenkte at dette blir jo en piece of cake, og ble rådet til å sage det opp frossent.

Så på med slakterforkle, frem med kniver, sag og vekt, og ut på verandaen. Men det gikk ikke så lett som jeg hadde trodd, skal jeg stå og håndsage den blokken der kommer det virkelig til å ta timesvis! Fikk sagd av en 2kg. stripe, også orket jeg ikke mer altså.

Har dere noen teknikker dere vil dele med meg? Er det beste å halvtine rett og slett? Blir jo mye gris av bare en 5 kg pølse, ser med gru frem til griset fra 20 kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Graver ut porsjoner med fryseposer. Så posene blir "vrengt" og kan knytes og fryses. ;)

Ja, tiner til det blir lett å dele på den måten. Gjort det i ti år snart uten problemer, om du lurer på det. :)

Det var lurt! Du gir litt cirka eller veier du opp? Du har sikkert lært deg hvor mye det er uten å veie etter ti år :D

Regner og med at siden du har gjort det så lenge, så er det vel sant at det ikke mister noe næring av å tines, og fryses igjen :ahappy:

Om jeg er alene; Halvtiner i en stor balje på badet, så gjør jeg som anebanana.

Om mannen er hjemme; Vi investerte i en sirkelsag (Betalte vel 3-400 kr..) Så sager han alt opp.

Det verste er jo at kjelleren her er et mekka av redskaper og forskjellige sager, men det ble visst for mye gris (og det tror jeg på, sagde ute og det sprutet jo skikkelig). :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var lurt! Du gir litt cirka eller veier du opp? Du har sikkert lært deg hvor mye det er uten å veie etter ti år :D

Alt på øyesyn, gitt! Er du usikker, kan du jo selvsagt veie det. Men det går av seg selv etter en liten stund, altså. For det trenger jo ikke være akkurat på grammet heller. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Oppdal bruker jeg øks, går helt greit det. Har selv prøvd med sag, og ga opp rimelig kjapt! ;) Brosjan sier jeg skal kjøpe meg bajonettsag da, men :P

Når jeg er i leiligheta mi legger jeg blokka i dusjen. Om jeg er hjemme den dagen så tar jeg av litt etter hvert som det tiner, eller jeg tar alt samtidig. Jeg klipper opp "posen" og bruker fryseposer. Jeg veide også en periode, men ikke nå lengre. Jeg vet sånn ca hvor mye de bruker å få, også er det bare å justere etter vekta :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner i dusjen, posjonerer, fryser. ;) Lite med gris, noe blod (med det er jo bare å vaske og spyle vekk). Og skjærer posen av på toppen (og legger helst en søppelsekk under posen igjen ...).

HALVtiner i dusjen, og deler opp med god kjøkken/kjøttkniv i ca 3 kg porsjoner. Gjør det samme med 5 kg pølser, de er i dusjen to timer og deles i tre. Blir nesten ikke noe blod heller siden det bare er lettere tint. Blodet er jo sunt og godt, vil helst ikke miste det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger sekken til tining over natten i badkaret- på en egnet fjøl. Da er den knapt halvtint. Også bruker jeg en kokke/kjøkken kniv og deler opp i passende biter før jeg fryser i store fryseposer. Bare trer posen på hånden og vrenger den over klumpen. Lite søl og lett å stable i fryseren :D

img_0490.jpg?w=500&h=563

Oona

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Vi deler opp med ei kjøttsag, den var vi så heldige at vi fikk og har gjort all oppdeling av kjøtt og V&H til en enkel sak :)

V&H deles opp i biter som er 2-3 cm tykk og ca 2" lang. Da tiner det enkelt når vi tar det frem. Alle bitene blir puttet tilbake i posen om det skal oppbevares i vår vanlige fryser, eller blir tømt oppi fryseren vi har til kun hundene :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes V&H kunne gjort dette enklere for oss egentlig...

En annen type vi har prøvd var samme m2, men halvparten å tykk altså 10kg blokker...

På de blokkene var det i tillegg trykket på et rutemønster (sikkert 10 ruter totalt).

Disse var det bare å slå i stykker dypfryst, kaste de i gulvet så delte de seg...

Enkle å bære, enkle å håndtere, enkle å lagre, enkle å dele opp...

Bare et offtopic drømme-innlegg fra meg... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes V&H kunne gjort dette enklere for oss egentlig...

En annen type vi har prøvd var samme m2, men halvparten å tykk altså 10kg blokker...

På de blokkene var det i tillegg trykket på et rutemønster (sikkert 10 ruter totalt).

Disse var det bare å slå i stykker dypfryst, kaste de i gulvet så delte de seg...

Enkle å bære, enkle å håndtere, enkle å lagre, enkle å dele opp...

Bare et offtopic drømme-innlegg fra meg... :P

Norwegian polar har ruter og er bare å smacke i gulvet :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Her så får dem ligge litt altså nesten et døgn på stålbenken på kjøkkenet. Så deler vi det med kniv i skiver og putter i fryseposer og legger i fryserm. Kommer til å teste en bajonett sag. Delene passer i en boks som jeg har i kjøleskapet. Tar opp litt mer enn vi bruker per dag. Siden vi har to og den en har vært skranglete men nå vet å si fra om mat. SÅ har jeg elektronisk vekt. Slå på vekta sette på matfatet nulle ut på vekte og måle opp det den hunden skal ha. Det var også en grei investering syntes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er så billig, og fungerer så bra at jeg synes det er verdt det egentlig. Kanskje er jeg litt rar og, men synes det er litt "koselig" å drive å måle opp posjoner og sånn :lol:

Men synes og de kunne gjort det litt enklere for oss ja. Men antar at det da ville blitt dyrere og kanskje, så da vil jeg heller streve litt for det. Får jeg gjort unna en 20 kilos blokk har jeg jo mat til over en måned (siden jeg gir litt tørrfôr og).

Hvor får man kjøpt kjøttsag, og hvordan fungerer en slik en, i motsetning til andre sager?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du får kjøpt ferskt er det lettvindt :) En pose på hånda, grave ut av posen (som man har skjært av toppen slik AussieAllThe Way har gjort), eventuelt veie, så vrenge posen og fryse ned :)

Ellers tiner vi 20kg's blokker i badekaret natta over og deler opp :) Hele jobben er unnagjort på 15-20 min og er absolutt verdt det :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en natt i badekar osv. hvor tint er det da? Halvtint? Kunne helst tenke meg det tror jeg, men spørs om en natt da blir for lenge?

Hos meg har vi et varmt bad med varmekabler, og etter en natt i badekaret, er blokken fortsatt litt for hard å skjære i om morgenen. Så lar den gjerne ligge litt. Evnt tar jeg kantene først og resten etter noen timer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...