Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp 20 kilos VogH - hvordan gjør dere det?


Lola Pagola

Recommended Posts

De var tom for 5 kg pølser, så i dag fikk jeg med meg hjem min første 20kg blokk med vom og hundemat. Ble positivt overrasket da jeg fikk den, har alltid trodd at vogh blokkene var utformet som en stor terning så og si, men ble glad da jeg så den var ganske flat! Tenkte at dette blir jo en piece of cake, og ble rådet til å sage det opp frossent.

Så på med slakterforkle, frem med kniver, sag og vekt, og ut på verandaen. Men det gikk ikke så lett som jeg hadde trodd, skal jeg stå og håndsage den blokken der kommer det virkelig til å ta timesvis! Fikk sagd av en 2kg. stripe, også orket jeg ikke mer altså.

Har dere noen teknikker dere vil dele med meg? Er det beste å halvtine rett og slett? Blir jo mye gris av bare en 5 kg pølse, ser med gru frem til griset fra 20 kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Graver ut porsjoner med fryseposer. Så posene blir "vrengt" og kan knytes og fryses. ;)

Ja, tiner til det blir lett å dele på den måten. Gjort det i ti år snart uten problemer, om du lurer på det. :)

Det var lurt! Du gir litt cirka eller veier du opp? Du har sikkert lært deg hvor mye det er uten å veie etter ti år :D

Regner og med at siden du har gjort det så lenge, så er det vel sant at det ikke mister noe næring av å tines, og fryses igjen :ahappy:

Om jeg er alene; Halvtiner i en stor balje på badet, så gjør jeg som anebanana.

Om mannen er hjemme; Vi investerte i en sirkelsag (Betalte vel 3-400 kr..) Så sager han alt opp.

Det verste er jo at kjelleren her er et mekka av redskaper og forskjellige sager, men det ble visst for mye gris (og det tror jeg på, sagde ute og det sprutet jo skikkelig). :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var lurt! Du gir litt cirka eller veier du opp? Du har sikkert lært deg hvor mye det er uten å veie etter ti år :D

Alt på øyesyn, gitt! Er du usikker, kan du jo selvsagt veie det. Men det går av seg selv etter en liten stund, altså. For det trenger jo ikke være akkurat på grammet heller. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Oppdal bruker jeg øks, går helt greit det. Har selv prøvd med sag, og ga opp rimelig kjapt! ;) Brosjan sier jeg skal kjøpe meg bajonettsag da, men :P

Når jeg er i leiligheta mi legger jeg blokka i dusjen. Om jeg er hjemme den dagen så tar jeg av litt etter hvert som det tiner, eller jeg tar alt samtidig. Jeg klipper opp "posen" og bruker fryseposer. Jeg veide også en periode, men ikke nå lengre. Jeg vet sånn ca hvor mye de bruker å få, også er det bare å justere etter vekta :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner i dusjen, posjonerer, fryser. ;) Lite med gris, noe blod (med det er jo bare å vaske og spyle vekk). Og skjærer posen av på toppen (og legger helst en søppelsekk under posen igjen ...).

HALVtiner i dusjen, og deler opp med god kjøkken/kjøttkniv i ca 3 kg porsjoner. Gjør det samme med 5 kg pølser, de er i dusjen to timer og deles i tre. Blir nesten ikke noe blod heller siden det bare er lettere tint. Blodet er jo sunt og godt, vil helst ikke miste det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger sekken til tining over natten i badkaret- på en egnet fjøl. Da er den knapt halvtint. Også bruker jeg en kokke/kjøkken kniv og deler opp i passende biter før jeg fryser i store fryseposer. Bare trer posen på hånden og vrenger den over klumpen. Lite søl og lett å stable i fryseren :D

img_0490.jpg?w=500&h=563

Oona

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Vi deler opp med ei kjøttsag, den var vi så heldige at vi fikk og har gjort all oppdeling av kjøtt og V&H til en enkel sak :)

V&H deles opp i biter som er 2-3 cm tykk og ca 2" lang. Da tiner det enkelt når vi tar det frem. Alle bitene blir puttet tilbake i posen om det skal oppbevares i vår vanlige fryser, eller blir tømt oppi fryseren vi har til kun hundene :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes V&H kunne gjort dette enklere for oss egentlig...

En annen type vi har prøvd var samme m2, men halvparten å tykk altså 10kg blokker...

På de blokkene var det i tillegg trykket på et rutemønster (sikkert 10 ruter totalt).

Disse var det bare å slå i stykker dypfryst, kaste de i gulvet så delte de seg...

Enkle å bære, enkle å håndtere, enkle å lagre, enkle å dele opp...

Bare et offtopic drømme-innlegg fra meg... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes V&H kunne gjort dette enklere for oss egentlig...

En annen type vi har prøvd var samme m2, men halvparten å tykk altså 10kg blokker...

På de blokkene var det i tillegg trykket på et rutemønster (sikkert 10 ruter totalt).

Disse var det bare å slå i stykker dypfryst, kaste de i gulvet så delte de seg...

Enkle å bære, enkle å håndtere, enkle å lagre, enkle å dele opp...

Bare et offtopic drømme-innlegg fra meg... :P

Norwegian polar har ruter og er bare å smacke i gulvet :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Her så får dem ligge litt altså nesten et døgn på stålbenken på kjøkkenet. Så deler vi det med kniv i skiver og putter i fryseposer og legger i fryserm. Kommer til å teste en bajonett sag. Delene passer i en boks som jeg har i kjøleskapet. Tar opp litt mer enn vi bruker per dag. Siden vi har to og den en har vært skranglete men nå vet å si fra om mat. SÅ har jeg elektronisk vekt. Slå på vekta sette på matfatet nulle ut på vekte og måle opp det den hunden skal ha. Det var også en grei investering syntes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er så billig, og fungerer så bra at jeg synes det er verdt det egentlig. Kanskje er jeg litt rar og, men synes det er litt "koselig" å drive å måle opp posjoner og sånn :lol:

Men synes og de kunne gjort det litt enklere for oss ja. Men antar at det da ville blitt dyrere og kanskje, så da vil jeg heller streve litt for det. Får jeg gjort unna en 20 kilos blokk har jeg jo mat til over en måned (siden jeg gir litt tørrfôr og).

Hvor får man kjøpt kjøttsag, og hvordan fungerer en slik en, i motsetning til andre sager?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du får kjøpt ferskt er det lettvindt :) En pose på hånda, grave ut av posen (som man har skjært av toppen slik AussieAllThe Way har gjort), eventuelt veie, så vrenge posen og fryse ned :)

Ellers tiner vi 20kg's blokker i badekaret natta over og deler opp :) Hele jobben er unnagjort på 15-20 min og er absolutt verdt det :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en natt i badekar osv. hvor tint er det da? Halvtint? Kunne helst tenke meg det tror jeg, men spørs om en natt da blir for lenge?

Hos meg har vi et varmt bad med varmekabler, og etter en natt i badekaret, er blokken fortsatt litt for hard å skjære i om morgenen. Så lar den gjerne ligge litt. Evnt tar jeg kantene først og resten etter noen timer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...