Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Jeg er imponert over at dere har menyen klar for flere dager, her i huset et det en glede om vi vet hva vi skal kjøpe til middag den dagen før vi går inn i butikken.

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Jeg må lage ukesmeny, ellers bruker jeg så mye penger på mat :P Dårlig impulskontroll på butikken.

Vi har et mål om å ligge på maks 1000 kroner i uken på mat. Det holder overraskende ofte ikke, men vi prøver nå likevel. Denne uken er menyen slik:

Mandag - vegetarwok med gresk dressing

Tirsdag - skinke- og makaronigrateng med salat

Onsdag - rester fra tirsdag

Torsdag - pannekaker

Fredag - grillings

Lørdag - hjemmelaget pizza

Søndag - pizzarester

Dette er en litt atypisk uke. Vanligvis spiser vi salat (kylling eller skinke) med fullkornspasta og pesto to dager på rad, laks en dag og suppe en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel fiskegryte her i dag. Har kjøpt torsk i blokk, som jeg deler i terninger og gir et oppkok. Så freser jeg litt purre i en annen gryte, tilsetter den kokte fisken og 2 forskjellige bokser med hermetisk tomat (jeg har en med hvitløk og en med chilli i dag) og en boks mais :) Lar alt koke, så det blir varmt. Enkelt og faktisk ganske godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver meny for 2-3 uker om gangen. Digg å bare titte på lappen å vite hva man skal ha, slipper å tenke så mye da :lol:

Nytter ikke her i huset. Her raides kjøkeskap om nettene av kronisk sultne tenåringsgutter. Det jeg kjøper inn til matlaging forsvinner raskt. Det nytter ikke å kjefte og bære seg heller. Sult er en sterk drift.....

Da de var små planla jeg, og handlet inn, for to uker i strekk. Det er nytteløst nå...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskegrateng for tredje dagen på rad, men nå er forma også tom.

I morgen er det sommeravslutning i hundeklubben med grilling, så jeg har tenkt til å ta med en folie med marinert laksefilet, sopp og gulrøtter (jeg er så kresen på grønnsaker...) Jeg lurer også på potet, men bør jeg forberede den hjemme så den blir klar? Jeg så for meg å skjære den i tynne-tynne skiver og legge i folien med fisken, så alt kunne være ferdig på en 15 minutter?

Til dessert blir det banan med sjokolade - skjær en banan på langs, legg melkepletter mellom lagene, og la det smelte i folie på grillen. Mmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smakte godt. :) Litt tam i smaken egentlig, kan godt ha oppi litt ekstra chili og hvitløk + pepper om man foretrekker det. Står på Toro sine sider at den er glutenfri. :)

Oh takk! tenkte ikke på å se der. Men da skal jeg teste den nestegang jeg skal ha kylling til middag. Kanskje tilogmed lure litt på Bonden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rideleir på jobb nå, så da ser hver uke hele sommeren slik ut:
Mandag: Tomatsuppe og pannekaker
Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus
Onsdag: Spaghetti og kjøttsaus
Torsdag: Lasagne
Fredag: Grillpølser

Jeg ble SÅ lei i fjor og kjenner allerede etter snart en uke at jeg kanskje må vurdere å ha med backupmat noen dager. Jeg er ikke glad i poteter og av pasta blir jeg sulten igjen etter en time...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble SÅ lei i fjor og kjenner allerede etter snart en uke at jeg kanskje må vurdere å ha med backupmat noen dager. Jeg er ikke glad i poteter og av pasta blir jeg sulten igjen etter en time...

Sjæl!

Men her om dagen når jeg lagde spaghettimiddagen med fullkornspasta, samt at sausen hadde basis i et glass, men at jeg også tilsatte friske bifftomater, løk, sopp, hvitløk og urter - herre så mye det mettet i forhold :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I dag var middagen en frossen pizza fra rema til 25 kr for 2, med litt ekstra ost og pesto var den levelig. Spesielt når den ble servert i selskap med en øl.. Sjokolade til dessert.

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

På hvor mange grader? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

Litt sheperds pie aktig :)

Pepperbiff med søtpotetstappe, grønnsaker og peppersaus hadde vi i dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hvor mange grader? :)

Jeg pleier å gratinere på frossenpizzatemperatur, altså 200-225 grader.

Det er jo ikke noe som skal bli gjennomstekt, bare osten som skal smelte og bli sprø.

Litt sheperds pie aktig :)

*google*

Ja, en meget simpel versjon - kanskje jeg en dag må prøve originalen, den er sikkert sunnere og mer smaksrik også.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tilbake til start i trening av utgangsstilling og fot har Edeward fått IVEREN og GLEDEN i å utføre tilbake. Godisen har haglet og det har hjulpet. Hans aversjoner mot øvelsen er borte. Han har gitt meg på tom hånd mot å få kastet leke også. Tilbyr utgangsstilling og går klisterfot hver gang jeg har mat i hendene. Det er helt klart fremgang, på tross av å ikke egentlig være fremgang. Vi er tilbake på et punkt vi kan jobbe oss videre fra, men jeg tør ikke tøye strikken på en stund. Pengene må ligge på bordet ved bestilling en god tid fremover fordi tilliten er tynnslitt etter alle de hånlig nedlatende forsøkene på å narre ham til å utføre uten garantier om lønn. ..men han er IVRIG og GLAD igjen, og det er bra!  Ny milepæl: blir sittende ved kasting av apport - mens jeg har Vom i høyre hånd. Fremskritt det også. Han er så ivrig på å fly etter leker i bevegelse, der har jakten trumfet mat til nå. Små skritt. 
    • Da har vi entret en fryktperiode. Den som skulle starte ved 6 mnds alder startet plutselig i dag, 7 mnd og 8 dager gammel. Henger på greip med stor rase, tregere utvikling.  Han ville PLUTSELIG ikke entre bussen. Han som ELSKER buss! Bussjåførene elsker ham også, for han står som et skolelys og logrer ivrig og glad når de svinger inn på holdeplassen. Han bykser like glad og ivrig ombord. ..et. Bykset. Har bykset. Har elsket buss. Nå ville han IKKE gå ombord, helt plutselig. En hyggelig medpassasjerer tilbød seg å løfte ham ombord, noe Edeward satte STOR pris på, og takket mannen for i flere minutter etterpå. Ikke sett ham så takknemlig siden han oppdaget paraplyens funksjon.  Heldigvis er bygdebussen et samfunn, fullt av hundefolk, og alle de nærmeste trådte hjelpsomt til og var hyggelige og pratet og koste med ham, noe han ble kjempeglad for. Han elsker oppmerksomhet fra fremmede mennesker som elsker hund. It takes a village to raise a puppy. Ingen setback til fair of stairs da vi skulle av igjen, heldigvis. Spent på hva annet som plutselig blir skummelt fremover. Han får ikke relapse på trapper, og det neste skumle bør heller ikke bli heis. Han er for stor og tung til å bæres. I tillegg har han så ekstrem separasjonsangst, han kan ikke være hjemme alene unntatt når han er så utslitt at han MÅ sove.  Dette blir spennende fremover. Håper det går fort over igjen.  Utgangsstilling på tom hånd har forøvrig bedret seg litt. Den er langt fra bra, men det hender han gjør det for å være snill med meg, og legger ingenting imellom når han tydeliggjør at dette er en act of kindness fra ham til meg. Han har forstått at det gjør meg glad, så han belønner meg med utgangsstilling på tom hånd for å vise at han setter pris på adferden min innimellom. Kanskje blir det bronsemerket en dag. Kanskje. 
    • Ja her er det nok å jobbe med, det er helt sikkert 😅Hun er blanding mellom cavalier og puddel (det ligger noen bilder på instagram under lindaoglilje hvis noen vil se, har ikke lyst til å legge ut så mye her ettersom jeg bare har henne på prøve). Jeg kjører en Prius og buret står i baksetet, så tror ikke det er bilen som er problemet. Det er nok heller tidligere erfaring med bilkjøring som gjør dette et stressmoment for henne. Men hun er utrolig lydig da, så hun hopper inn i bilen når hun får beskjed om det. Hun er veldig søt når hun ikke er stressa, men det er jo sånn ca. én time i døgnet 😅 Men hun har bare vært hos meg en uke så hun trenger nok enda litt tid på å lande helt.
    • Morsomt med småplukk å jobben med😅Enig med @simira, ta det helt tilbake til start. Hvilken rase(r) er hun (noen er jo kjent for å ha et litt høyere stressnivå enn andre)? Og hvilken bil har du? Udyret mitt synes bilkjøring er helt ok i min kompakt suv (der tar hun hele bagasjerommet, så ikke plass til bur, men har lastegitter); men hun hater å kjøre bil om vi låner type stor kassebil der hun må være i varerommet. Stressnivået går til himmels. Gjør det hele lystbetont med bildøren åpen og motoren av i begynnelsen, om hun er mottakelig for sitt/bli kommando eller bare be henne hoppe opp i bilen (om hun ikke er så liten at hun må løftes inn da). Babysteps og alt det der, masse lykke til!
    • Oof, det gjorde vondt å lese! Og jeg tror slett ikke hun nødvendigvis er trygg selv om hun er rolig da. Jeg ville faktisk vurdert å prøve å starte på scratch med burleker og positiv assosiasjon til buret som IKKE medfører timesvis med passivisering. Og ut fra det lille jeg vet så langt så er jeg helt sikker på at du klarer å få til dette når hun etterhvert får oppleve mer frihet, aktisering og meningsfylte oppgaver!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...