Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger Groenendael-hjelp


Aron the Mutt

Recommended Posts

Håper det er noen av forumets medlemmer som kan hjelpe oss med å finne rette typen hund. Vi er en familie som vurderer å skaffe oss en tispe som skal fylle en del oppgaver her hjemme. Vi har en Alaskan Malamute hannhund fra før, som bor ute og brukes til tur og snørekjøring. Det vi leter etter nå er en tispe som kan både være en kompis og treningsmakker for han, men samtidig kunne være en hund som trives med å være inne sammen med oss også. Vi bor i et hus i skogen med umiddelbar nærhet til turterreng og skiløyper. Far i huset har en jobb som gjør at han er borte noen døgn (2-4) i strekk i en fast turnus, og da hadde det vært fint med en hund som gir en ekstra trygghet for mor og barn. Malamuten er riktignok både stor og sikkert litt skummel for mange, men han kan lite gjøre med evt uvedkommende der han står i hundegården og dessuten har han null og niks med vaktinstinkt i seg, som jo også er typisk for rasen. Det er heller ikke aktuelt å ha ham inne, siden han synes det er ubehagelig varmt og ikke trives eller er vant til det.

Far i huset har hatt Tervueren før, tispe og hannhund, men det er snart 20 år siden og han har ikke holdt seg oppdatert på belgermiljøet siden den gang. Tror det har skjedd mye på disse årene, både på godt og vondt, men det er vanskelig å orientere seg rundt med linjer, bruks- og utstilling og oppdrettere.

Vårt ønske er å finne en oppdretter eller en kombinasjon hvor sannsynligheten for å få "drømmehunden" er størst. Vi er ikke ute etter å finne en utstillingsstjerne, men heller ikke en hund med belgerens høyeste intensitet i hvert fiber i kroppen. Savner en hund med litt anlegg for lydighetstrening. Ikke det at Malamuten er uinteressert i å lære, han står gjerne på hodet og synger nasjonalsangen baklengs for en pølsebit, men typiske lydighetsøvelser som krever litt terping blir fort kjedelig. En belger fra rene brukslinjer kan nok bli for mye, uten at jeg har helt belegg for den antagelsen, men vi ønsker nok en hund som synes det er greit med noen dager uten for mye action siden far i huset er borte på jobb noen dager i strekk til tider. Vi bor kun 200m fra den lokale lerduebanen, så det er viktig at hunden tåler skudd. Nå venner den seg sikkert til det hvis den kommer i hus som valp, men det hjelper jo på om valpen kommer fra linjer hvor nervefasthet har vært viktigere enn antall cert..

Vi ønsker ikke informasjon om hvilke oppdrettere vi skal holde oss unna, i hvert fall ikke åpent på forumet (send i så fall en PM), men anbefalinger tas i mot med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Da er valpen i hus. Det ble en hannhund i stedet for tispe. Vi valgte det for å unngå problematikken med løpetid. Vi tok en tur til Kennel Rancho Jerez, og der ble vi møtt av hyggelige og imøtekommende mennesker og hunder. Jeg som har hatt belger før av den litt ustabile typen ble veldig fornøyd med hvordan hundene vi møtte oppførte seg, og kona som ikke har noen erfaring med belgere smeltet også. Rolige, selvsikre hunder med et åpent og nysgjerrig vesen. Av 2 tilgjengelige valper valgte vi den mest bedagelige. Når den i tillegg la sin elsk på fruen, ja så var hun jo solgt, he,he.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...