Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger Groenendael-hjelp


Aron the Mutt

Recommended Posts

Håper det er noen av forumets medlemmer som kan hjelpe oss med å finne rette typen hund. Vi er en familie som vurderer å skaffe oss en tispe som skal fylle en del oppgaver her hjemme. Vi har en Alaskan Malamute hannhund fra før, som bor ute og brukes til tur og snørekjøring. Det vi leter etter nå er en tispe som kan både være en kompis og treningsmakker for han, men samtidig kunne være en hund som trives med å være inne sammen med oss også. Vi bor i et hus i skogen med umiddelbar nærhet til turterreng og skiløyper. Far i huset har en jobb som gjør at han er borte noen døgn (2-4) i strekk i en fast turnus, og da hadde det vært fint med en hund som gir en ekstra trygghet for mor og barn. Malamuten er riktignok både stor og sikkert litt skummel for mange, men han kan lite gjøre med evt uvedkommende der han står i hundegården og dessuten har han null og niks med vaktinstinkt i seg, som jo også er typisk for rasen. Det er heller ikke aktuelt å ha ham inne, siden han synes det er ubehagelig varmt og ikke trives eller er vant til det.

Far i huset har hatt Tervueren før, tispe og hannhund, men det er snart 20 år siden og han har ikke holdt seg oppdatert på belgermiljøet siden den gang. Tror det har skjedd mye på disse årene, både på godt og vondt, men det er vanskelig å orientere seg rundt med linjer, bruks- og utstilling og oppdrettere.

Vårt ønske er å finne en oppdretter eller en kombinasjon hvor sannsynligheten for å få "drømmehunden" er størst. Vi er ikke ute etter å finne en utstillingsstjerne, men heller ikke en hund med belgerens høyeste intensitet i hvert fiber i kroppen. Savner en hund med litt anlegg for lydighetstrening. Ikke det at Malamuten er uinteressert i å lære, han står gjerne på hodet og synger nasjonalsangen baklengs for en pølsebit, men typiske lydighetsøvelser som krever litt terping blir fort kjedelig. En belger fra rene brukslinjer kan nok bli for mye, uten at jeg har helt belegg for den antagelsen, men vi ønsker nok en hund som synes det er greit med noen dager uten for mye action siden far i huset er borte på jobb noen dager i strekk til tider. Vi bor kun 200m fra den lokale lerduebanen, så det er viktig at hunden tåler skudd. Nå venner den seg sikkert til det hvis den kommer i hus som valp, men det hjelper jo på om valpen kommer fra linjer hvor nervefasthet har vært viktigere enn antall cert..

Vi ønsker ikke informasjon om hvilke oppdrettere vi skal holde oss unna, i hvert fall ikke åpent på forumet (send i så fall en PM), men anbefalinger tas i mot med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Da er valpen i hus. Det ble en hannhund i stedet for tispe. Vi valgte det for å unngå problematikken med løpetid. Vi tok en tur til Kennel Rancho Jerez, og der ble vi møtt av hyggelige og imøtekommende mennesker og hunder. Jeg som har hatt belger før av den litt ustabile typen ble veldig fornøyd med hvordan hundene vi møtte oppførte seg, og kona som ikke har noen erfaring med belgere smeltet også. Rolige, selvsikre hunder med et åpent og nysgjerrig vesen. Av 2 tilgjengelige valper valgte vi den mest bedagelige. Når den i tillegg la sin elsk på fruen, ja så var hun jo solgt, he,he.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...