Gå til innhold
Hundesonen.no

Grønnsaksbrugere


Nirm

Recommended Posts

Driver på et prosjekt her nå og lager grønnsaksburgere. Jeg ønsker å lage de etter prinsippet "man tar hva man haver", slik at det blir en fin måte å bruke diverse smårester av grønnsaker på også.

MEN. Jeg får de ikke til å bli faste nok til å kunne stekes som burgere. I dag har jeg tilsatt maismel, og de ble jo noe fastere da, men smaker litt rart (jeg har ikke stekt de enda, så kan hende de blir bedre etter steking). Hva annet kan jeg tilsette for å få de til å bli til burgere og ikke bare grønnsakshakk? Det må være glutenfritt, siden jeg er allergisk mot det. Ikke spiser jeg egg heller forøvrig.

Help anyone?

Edit: Helst ikke meieriprodukter heller oppi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med... nå sto det stille her. Men du vet, sånn man tilsetter i glutenfri deig, kunne det funke? (om du skjønner hva jeg sikter til her da :aww:)

Altså det ligner litt på mel, bruker bare en spiseskje eller noe, er ganske dyrt, men for å få deigen fastere tror jeg. Bruker det på jobb når jeg lager til en som ikke tåler gluten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med... nå sto det stille her. Men du vet, sånn man tilsetter i glutenfri deig, kunne det funke? (om du skjønner hva jeg sikter til her da :aww:)

Altså det ligner litt på mel, bruker bare en spiseskje eller noe, er ganske dyrt, men for å få deigen fastere tror jeg. Bruker det på jobb når jeg lager til en som ikke tåler gluten.

Er det det som kalles fiberhusk du tenker på? Bare lest om det, aldri prøvd det selv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det det som kalles fiberhusk du tenker på? Bare lest om det, aldri prøvd det selv...

JA! Det var det! :aww:

Brøddeigen ble noe helt annet med litt av dette i, mye bedre konsistens og smak, synes ikke det var godt før. Så nå tilsetter jeg alltid dette. Men vet ikke om det fungerer i annen type mat, men verdt et forsøk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du tåler ikke potetmel?

Ah. Selvfølgelig kan jeg bruke det! Det tenkte jeg ikke på en gang... Kan prøve det neste gang og se hvordan smaken blir da.

JA! Det var det! :aww:

Brøddeigen ble noe helt annet med litt av dette i, mye bedre konsistens og smak, synes ikke det var godt før. Så nå tilsetter jeg alltid dette. Men vet ikke om det fungerer i annen type mat, men verdt et forsøk?

Det er jo det. Får se om jeg finner det i Sverige, regner med at det er DYYYRT i Norge (som alt annet som er glutenfritt....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maismel/maizenna gir ikke smak i ferdig produkt :aww: Du kan bruke så mye du vil/må for på få fastere burger. Potetmel er også greitt, men kan gi tørrere burger. Ellers er det lurt å alltid ha en boks eller to med kikerter i hus, de binder grønnsaksmosen sammen slik at du får finfine burgere. Ellers går det an å bruke litt falafelmix, hvis du alltid passer på å ha en pose i hus. Hjelper deg kanskje ikke idag, men en tanke for framtia :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker. :aww:

Dagens burgere er nå stekt, og ble ikke så aller verst. Og en framgang fra grønnsakshakk. :P Men enda ikke helt burgere da, så jeg får shoppe litt og prøve meg frem. Må vel bli burgere til slutt på meg også...

Hummusen som jeg laget selv for første gang i dag ble derimot veldig vellykket. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hi maize kan vel brukes også?

Aldri sett det før. Hvor selges det? Vanlige matvareforetninger, eller helsekost?

Egg er også en fin ting å binde burgere med, både med og uten kjøtt :aww:

Spiser ikke egg, så da utgår den muligheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hi Maize selges på helsekosten. Brukte det i pizzadeig i går. Knallbra produkt, bare litt dyrt.

http://www.funksjonellmat.no/himaize-om.php

Har fått dilla på JBKM (johannesbrødkjernemel), hi maize, soyamel og sukrin om dagen. Hehe. Helsekost er spennende!

Har forresten bakt kake med sukrin i stedet for sukker i dag.. Yummy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hi Maize selges på helsekosten. Brukte det i pizzadeig i går. Knallbra produkt, bare litt dyrt.

http://www.funksjonellmat.no/himaize-om.php

Har forresten bakt kake med sukrin i stedet for sukker i dag.. Yummy!

Da skal jeg se etter det i Sverige også. Og hamstre på neste tur over grensa. Alt slikt bruker å være billigere der... (eks koster en pakke glutenfrie pastaplater ca 30 SEK, mens det koster 50 kr her...).

Edit: Og sunn mat er både spennende og man får fort dilla merker jeg. :aww: Men med helsegevinsten man får av det, så er det utrolig givende også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiberhusk er genialt, og bland inn litt rismel også så blir det nok bra. Bruker fiberhusk og rismel i glutenfrie deiger jeg. Lar man firberhusken blandes ut og svelles i vann så blir deigene saftigere men jeg syns det smaker litt... vassent, så foretrekker å bare ha det rett ideigen, gjør deigensmidigere og mindre klissete. Og ja, alt sånt er dyrt i norge - men fiberhusk og rismel bruker man så lite av at det er ikke det helt store tapet å kjøpe i norge om man må.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...