Gå til innhold
Hundesonen.no

Utslett i under pels


Ruskesara

Recommended Posts

Hei alle sammen,

vi har en syv og ett halvt år gammel engelsk cocker tispe som sliter noe forferdelig med pels kløe og utslett.Det ser ut som om det kommer "tørre kviser" i huden, og det klør slikt at hun river av seg pelsen der hun kommer til. Dette har vart siden høsten 2010 men hun hadde det også nå sist vinter og vår. Var en periode i sommer hvor det så ut til å være borte.

Vi har vært hos veterinær og undersøkt hunden. Der har det blitt tatt blodprøver, hudprøver, skrapeprøver av "kvisene" uten resultat. Hunden har blitt gitt kortison for å dempe kløen og det som vi tester nå er ultra allergi for fra Hills. Det har hun spist nå i ca 2 måneder uten nevneverdig resultat. Har også vasket henne med "malaseb shampoo" fra POM-V og nå sist "hudvask for dyr" fra Optima ph.

Vi klipper hunden selv, med Oster klippemaskin, som smøres med "Oster Kool Lube"

Noen som har vært borti lignende på sin hund og/eller som kan gi råd?

Mvh,

Ruskesara

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var i en kort periode dagmamma for "Proffen" (en cockerspanielgutt hvis far blogger/blogget på http:/www.vgd.no).

Han måtte barbere bort pels på brystet i perioder, og i hans tilfelle var det visst i alle fall viktig å få ham god og tørr (inn til huden) etter uteturer. Kontakt Frode via bloggen e.l - kanskje dere kan kaste litt ball og kanskje du får et godt tips?

Det virker litt som om at hunden din lettere unngår plagene når huden får forholdsvis mere lufting/raskere tørking (på sommeren - også mindre tildekket fukt under uværspåkledningen til hunden). Men vi vet alle hvor mange ting et kløeproblem kan komme av, så fortsett søket etter hjelp, og lykke til :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...