Gå til innhold
Hundesonen.no

Utslett i under pels


Ruskesara

Recommended Posts

Hei alle sammen,

vi har en syv og ett halvt år gammel engelsk cocker tispe som sliter noe forferdelig med pels kløe og utslett.Det ser ut som om det kommer "tørre kviser" i huden, og det klør slikt at hun river av seg pelsen der hun kommer til. Dette har vart siden høsten 2010 men hun hadde det også nå sist vinter og vår. Var en periode i sommer hvor det så ut til å være borte.

Vi har vært hos veterinær og undersøkt hunden. Der har det blitt tatt blodprøver, hudprøver, skrapeprøver av "kvisene" uten resultat. Hunden har blitt gitt kortison for å dempe kløen og det som vi tester nå er ultra allergi for fra Hills. Det har hun spist nå i ca 2 måneder uten nevneverdig resultat. Har også vasket henne med "malaseb shampoo" fra POM-V og nå sist "hudvask for dyr" fra Optima ph.

Vi klipper hunden selv, med Oster klippemaskin, som smøres med "Oster Kool Lube"

Noen som har vært borti lignende på sin hund og/eller som kan gi råd?

Mvh,

Ruskesara

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var i en kort periode dagmamma for "Proffen" (en cockerspanielgutt hvis far blogger/blogget på http:/www.vgd.no).

Han måtte barbere bort pels på brystet i perioder, og i hans tilfelle var det visst i alle fall viktig å få ham god og tørr (inn til huden) etter uteturer. Kontakt Frode via bloggen e.l - kanskje dere kan kaste litt ball og kanskje du får et godt tips?

Det virker litt som om at hunden din lettere unngår plagene når huden får forholdsvis mere lufting/raskere tørking (på sommeren - også mindre tildekket fukt under uværspåkledningen til hunden). Men vi vet alle hvor mange ting et kløeproblem kan komme av, så fortsett søket etter hjelp, og lykke til :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...