Gå til innhold
Hundesonen.no

Mami

Medlemmer
  • Innholdsteller

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Rottweiler, sies det

Mami's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nei, jeg spurte, jeg. En hund som akkurat da er i (ekstra sterk) ubalanse snur seg plutselig og angriper en knøttliten "fiende"/et knøttlite "bytte" e.l - en som den store hunden selv innser at ikke utgjør noen fysisk fare - men et vesen som likevel representerer "noe" som har trigget en slik rask, *"uventet / uforutsigbar?" reaksjon hos den store hunden. Under sterk affekt / adrenalinet raser - er det da vanlig at hunder regulerer bittstyrken overfor ikke-flokkmedlemmer de flyr på - avhengig av den andre (fremmede) hundens størrelse? Da holder jeg for enkelthets skyld rang, kjønn osv utenfor. Jeg spør ikke for å være "smart a**", men lærer gjerne mer om dette! Skulle gjerne ha vært et sted med mange forskjellige hunder, over tid - åååh, for en fantastisk læremulighet! For øvrig - sosialisering, observasjon og trygg kontroll er viktig. Slightly off topic? Eks - Hvorfor så travelt? Hvorfor gi opp etter ett og et halvt minutt hvis ikke fiendene har hilst pent? - Det er viktig å gi to hunder som er utrygge på hverandre e.l TID i NÆRHETEN av hverandre, med hver sin eier, i hvert sitt bånd - mens eierne prater med hverandre, hundene kan IKKE nå hverandre. Målet er bare at hundene skal slutte å forbinde hverandre med en annen følelse enn den de skal ha på slutten - avslapning og "hva skal vi nå'a, matmor/matfar"? NB! Det skader mer enn det hjelper om man bryter opp før begge hundene har roet seg helt ned. De trenger ikke hilse de første gangene, se an alltid, de kan til og med leke 1. gangen eller 5. gangen - om de viser det, ikke sant. men om det tar 5 eller 30 minutter før hundene slutter å bjeffe på hverandre/fiksere e.l - og slapper helt av - (Red. Dette datt ut: ) - så glem frustrasjonen du evt. måtte føle, skam (folk glor stygt og kjefter) osv - bare slapp av og tenk på at hundene ikke klarer flere timer sånn. Ha med nistepakke! * Vi var ikke der, og så ikke kommunikasjonen mellom hundene og hundereiere osv - forut før hendelsen(e)) gjør det bittet, så det er vanskelig å uttale seg om hva som skjærte seg og hvorfor.
  2. Triste greier, det der. Jeg er så heldig at jenta mi i alle fall digger småhunder. Har til og med lagt seg ned med halen brettet til siden for å forsøke å pare seg med en Pomeraniangutt vi møtte under hennes første løpetid. :D Når det er sagt - hun er ikke fysisk forsiktig nok (må lære gradvis) til å slippes løs i lek med de aller spinkleste av miniatyrhundene. Om hun snubler og faller/tramper litt hardt på en chihuahua, f.eks, kan jo skaden påført drepe den lille stakkar'n under max uheldige omstendigheter. Lek, uhell og misforståelser er en ting - Aggresjon (uavh. av årsak) fra stor hund mot liten hund (med stor munn, ofte ;p ) hvor den større hunden hiver ifra seg et irritert bitt, eller faktisk angriper den lille med standard kraft markeringsbitt og kanskje t.o.m "rive-og-slite-bitt" - vil selvsagt gi vestentlig større skade på en liten hund enn en større hund/en hund med mer robust fysikk. -Men dette kan da ikke en hund som kanskje ikke omgås og leker med miniatyrhunder i noen særlig grad, kunne vite? - Forventer vi at hundene (ubalanserte eller balanserte hunder) skal avpasse kraften i bittet etter størrelsen på den som har utløst aggresjonen (hos den store hunden)?? KAN vi forvente det? Vi må selvsagt sosialisere hundene til å kunne fungere avslappet i det samfunnet vi lever i med dem, og vi må for all del være positivt støttende til mennesker vi ser som sliter med hundene sinee - de aggresive, de bråkete, de masete.. - you know.
  3. Smør på majones, det fjerner i alle fall limet - hvis det trenger gjennom etiketten, da (papir går bra, bare gi det litt tid - gladpack over hvis det sklir av). Men så du hadde fått fjernet etikettene, så ville bare slenge inn et ekstra-tips. Godt nyttår, alle!
  4. Har noen som bor/har bodd i tettbygde strøk med en aggressiv hund under rehabilitering - lest boken "Civilizing the City Dog. A guide to rehabilitating aggressive dogs in an urban environment" - og/eller forfatterens første bok om agressiv adferd hos hunder; "How to right a dog gone wrong"? Hvilke konkrete tilbakemeldinger har dere eventuelt? På forhånd takk for tilbakemeldinger.
  5. Eier har overgitt hunden. Send et rekommandert brev til henne med (urekommandert) kopi til NKK. Skriv noe à la dette: "Den ../../.. sa jeg meg enig i din forespørsel om å passe ... (Rase, kjønn, navn, Microchipnummer: *********) noen dager, siden du sa .... Den ... tok du kontakt og sa at jeg kunne beholde/gi bort/selge hunden, da du ikke ville ha den lengre. I løpet av de .. uker/mndr jeg har tatt hånd om hunden, har jeg på tross av mange forsøk, ikke klart å få deg i tale vedr. eierskiftemelding osv. Hunden vil bli levert til omplassering den (dato (2-3 ukers frist, brev må kvitteres ut på postkontoret) med mindre du har forandret oppfatning, og uten unødig opphold melder at du vil hente/beholde hunden. Den blir omplassert også hvis denne brevsendingen ikke blir hentet ut / jeg ikke mottar svar fra deg innen fristen. Kopi av dette brevet er sendt NKK." Har du noen aning om Aussie-oppdretteren holder til? Google litt, kontakt oppdrettere du tror det kan ha solgt hunden til NN i tidsrommet... Det kan godt være at det "riktigste" er å gi hunden tilbake til dem, heller en å sende den til kennel/fremmede hjem. Lykke til!
  6. Programmet handler om forskjelllige funksjoner hunder kan fylle for oss mennesker - treningskompiser i lydighet/agility osv, samt om terapihundordningen. "Mer än ett keldjur".
  7. Neem såpe for hund. Noen som har forsøkt denne og har erfaringer å dele med oss andre? Gjerne hunder som har litt sensitiv hud/har lett for å få kløe av en del shampooer e.l. If so, please do share - thank you in advance!
  8. Jeg har oppdatert bloggen min med en bloggpost med informasjon om en savnet hund, pluss ca 30 linker til websider med hunde-stoff (bl.a BBCs side med en "IQ"-test du kan gjøre med hunden din). Jeg har også skrevet om drømmen om at Friluftsetaten skal få ut finger'n og opprette det nye "friområdet for hund" øverst i Torshovdalen, Oslo; og litt om trening, anskaffelse av hund osv.
  9. Hei! Fant ikke svar på akkurat det etter et lite søk på forum. Har en tispe som har innbildt svangerskap. Fra da hun kom hit, har jeg fremdeles igjen noen DAP-dråper. Spørsmålet er om jeg vil roe henne ned ved å bruke en DAP-diffuser nå, eller om lukten av hormonene (som jo "faker" det en diende tispe utsondrer av duft), vil forsterke og forlenge hennes skinndrektighet?
  10. Liten post om konkurransen "Norges peneste hund" Norges peneste hunder.
  11. Siden jeg ikke har postet noe her før, får dere denne gangen en liste over alle mine hunderelaterte bloggposter. De nyeste først. Hundekontakt inn i skolen Jeg foreslår å få hundebesøk inn i småskolens læreplaner, for å lære barn som har lite/ingen nærkontakt med hund litt om hvordan de skal forholde seg til våre allestedsnærværende firbente venner. Flere hunde-saker på bloggen min er: Litt om schäfer og rottweiler, og et par ord om miljøtrening Gode naboer bjeffer ikke SÅ høyt! Jeg har visst blitt hundeeier! Hundebilder og litt til Morsom historie om hunden Kiras første biltur, til sitt nytt hjem og til slutt den eldste, der jeg skriver om at jeg savner å ha hund! Én hund delt på to?
×
×
  • Opprett ny...