Gå til innhold
Hundesonen.no

18 års bursdagsgave


edlitam

Recommended Posts

Dette er året hvor alle fyller 18 år, dvs at nærme venner forventer en litt fin gave. Ikke nødvendigvis dyr men det skal gjerne ligge litt omtanke bak. Så da lurer jeg på om hva dere gav til deres venner og om noen sonen mennesker har noen gode ideer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm... ett armbandsur, ett fint fotografi inramat, nyckelring till bilnyckel, ehm.... frisörtid, en god förpackning med lyxchoklad, hm... ja det är det jag kan komma på som förslag nu :icon_redface: har egentligen ingen aning om vad som passar bra i 18års present. Vet ju heller inte något om personerna du ska ge present till.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det året jeg ble atten, hadde tilsynelatende alle vennene mine bursdag samtidig (det vil si flere måneder før meg) og alle skulle feire, slik at jeg faktisk ble "nødt" til å gi et eller annet (jeg har ikke for vane å kjøpe bursdagsgaver til vennene mine med mindre de feirer dagen eller det er en av mine par-tre nærmeste venner), noe lommeboken min ikke satte særlig stor pris på. Det beste er rett og slett å tenke på personen og finne småting som vedkommende markerer seg med i hverdagen. Ei av venninnene mine har en tendens til å legge igjen bankkortet sitt i garderoben på utesteder, så til henne laget jeg et koselig kort med "klippekort" på glass med vin når vi skulle ut (... etter at jeg selv hadde fylt atten, selvfølgelig :icon_redface: ). Ei annen venninne elsker japanske tegnefilmer, og hadde tilfeldigvis bursdag akkurat mens Platekompaniet kjørte salg på noen filmer i denne sjangeren. En kompis av meg er veldig glad i å prøve nye typer øl, så til ham dro jeg på Polet og kjøpte tre flasker av ulike ølsorter - til en pris man aldri unner seg ellers.

Også videre, også videre... Tenk på hva personen liker å gjøre, typiske ting vedkommende ofte glemmer eller er avhengig av, og hva skal vedkommende ta seg til etter videregående? Skal h*n ut og reise og trenger en reiseparlør, lommeordbok eller reiseguide? Skal h*n på folkehøgskole og kan ha behov for klistrelapper med navn og telefonnummer på, slik at hans/hennes ting ikke forsvinner blant andres ting? Ellers så går det også an å slå seg sammen med flere og kjøpe noe som faktisk er veldig hyggelig å få - ei venninne av meg fikk en tur til Italia for å møte sin gamle sommerflørt, liksom.

Jeg veit ikke helt om dette svaret matcher akkurat det du egentlig spør etter... Jeg er nemlig veldig tilhenger av å tenke "billig&personlig", og gidder ikke å kjøpe noe "fint" bare for å gjøre det. Da kan det heller være det samme. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for gode svar :icon_redface: Jeg føler at det er et alt for stort press på gaver, og at alle skal gi størst og best hele tiden =/

Jag förstår din tanke där, är väldi trist för sånn ska det inte vara. Jag tycker som Ingvild, köp hellre något personligt, det är ju det som är mest kul att få också. Ska inte vara avhängig av att det ska kosta massa och vara så stort. Personligen tycker jag att det som är det alldra bästa med att få present är att man vet att personen har tänkt... tänkt på vad jag kan tycka om. Då spelar det ingen som helst roll om den kostade 5 kronor eller 500 kronor.

Det är tanken som räknas :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes at å gi gavekort på kino kan være en fin gave. Spesielt hvis det er en så nær venn at du kan gi henne et gavekort på en billett og en "helaften", f.eks at du lager middag til henne først, og så går dere og ser en film etterpå. Ellers er Ingvild sitt forslag kjempegodt! Finn en personlig gave, da spiller lav pris ingen som helst rolle. Eller gå flere sammen og gi gavekort på SPA-behandling f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...