Gå til innhold
Hundesonen.no

Foring av aktive hunder


MonicaT

Recommended Posts

I lys av diskusjonen i en av VH trådene og innlegg i siste nr. av Hundesport + at det nærmer seg jakta ønsker å drøfte tema.

Tidligere år har jeg brukt tørrfor og byttet fra normal til aktiv/performance 1-2 mnd før jakta og brukt dette gjennom jaktsesongen.

Under selve jakta har hundene fått frokost med masse vann ( væske er viktig ), vann blandet med frysetørket vomi løpet av dagen ( etter slipp så har de fått vomvann ). I lunsjen har de fått en lunsjboks fra Spesifik eller Eukanuba. Vomvann gjennom dagen. Ny lunsjboks når vi kommer ned fra fjellet/tilbake til hytta ( dette fordi jeg leste en artikken fra dyrlegen min om at hunder som fikk karbohydrater rett etter endt aktivtet ikke ville bli stive/støle og komme seg raskere). Middag med masse vann litt senere på kvelden.

Dette har fungert supert.

I desember startet jeg å fore 100% med Vom og Hundemat. I vinter sesongen så økte jeg bare mengden med mat, på tur hadde jeg VH blandet med vann. I lunsjen fikk de en rasjon med VH. Samme når vi kom hjem og middag. ( altså bare VH ). Fungerte bra dette også.

Egentlig ikke tenkt på at VH ikke inneholder karbohydrater, så kanskje man burde gi noe annet i lunsjen og etter aktiviteten. Frokost og middag er greit.

Noen tanker om dette med å fore hunder under harde aktiviteter ? Hva trenger/trenger ikke hunden.

Snakker her om kortere perioder som helg, en uke etc

Spennende tema.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ser linkene mine fra umb i den andre tråden så hadde hundene bedre opptak av mer fett, karbo gav mer kvikkhet i hunden (kortvarig forhøying av blodsukker), men ikke forskjell på ytelse. Om hundene dine er kvikke og raske, og ikke går ned i vekt ville jeg fortsatt med ren V&H jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...