Gå til innhold
Hundesonen.no

Rabiesvaksine.


Hampus

Recommended Posts

Når kan man starte opp vaksinering mot rabies?

Kasper er 14 uker nå, og jeg skal ordne pass til han hos veterinæren.

Tenkte at det er like greit å komme i gang med rabiesvaksinen, om han ikke er for ung?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 mdr står det i reglene.

Vet'en min anbefaler TO stk vaksiner mot rabies, for å være helt sikker - så jeg gir da en når valpen er sånn 10-11 uker gammel, og så en til etter 3 mndrs alder.

Vet'en min sier også at man ikke skal ta denne andre vaksinen (DBPPi - valpesyke, parvo, osv) samtidig med første rabiesvaksine, men sammen med den andre går det greit.

SÅ mitt lille knøtt ble forrige uke vaks. mot rabies, ble 3 mndr nå på tirsdag, og skal få sin valpesyke sprøyte + andre rabiesvaksine om ca 2 uker.

Så blodprøve etter 120 dager - og vips er den klar for ferie til Danmark, eller hvor man vil (nesten).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener og huske at grunnen for at det står 3 mnd i reglene er at immunforsvaret ikke er klart før dette. Vi anbefaler derfor ikke å vaksinere hunder under 3 mnd mot rabies. Leverandørene anbefaler ikke at man vaksinerer med noe annet samtidig med rabies, men at man venter to uker.

Kopiert fra veterinærkatalogen:

Rabisin vet. Merial

Vaksine mot rabies.

ATCvet-nr.: QI07A A02

INJEKSJONSVÆSKE, suspensjon: Hver dose (1 ml) inneh.: Inaktivert rabiesvirus, stamme G52 >1 IE, aluminiumhydroksid 1,7 mg, tiomersal <0,1 mg, vann til injeksjonsvæsker til 1 ml.

Egenskaper: Klassifisering: Inaktivert virusvaksine. Virkningsmekanisme: Immunitet er ferdigutviklet etter 2-3 uker.

Indikasjoner: For aktiv immunisering av hund, katt, hest, storfe og sau mot rabies.

Kontraindikasjoner: Må ikke injiseres s.c. på hest.

Bivirkninger: Overfølsomhetsreaksjon er sjeldent og passende symptomatisk behandling skal da iverksettes. Injeksjon av vaksinen kan i enkelte tilfeller forårsake en mindre og forbigående hevelse på injeksjonsstedet.

Forsiktighetsregler: Kun friske dyr bør vaksineres. Dyret bør ikke utsettes for hardt fysisk anstrengelse før det er oppnådd full immunitet.

Interaksjoner: Ingen informasjon er tilgjengelig vedrørende sikkerhet og effekt ved samtidig bruk av andre vaksiner. Det anbefales derfor at ingen andre vaksiner gis i perioden 14 dager før og 14 dager etter vaksinasjon med preparatet.

Drektighet/Laktasjon: Kan brukes under drektighet og laktasjon.

Dosering: Vaksinen ristes før bruk. Hund og katt: Administreres s.c. eller i.m. Storfe og sau: Administreres s.c. Hest: Må kun injiseres i.m. Grunnvaksinasjon: Hund og katt: 1 dose fra 3 måneders alder. For å skulle tilfredsstille Mattilsynets krav til minimum antistofftiter for innførsel, anbefales 2 injeksjoner gitt med 3-4 ukers mellomrom. Hest, storfe og sau: 1 dose fra 2 måneders alder. Individer født av immuniserte mordyr vaksineres fra 6 måneders alder. Revaksinasjon: Samtlige dyreslag revaksineres med 1 dose årlig.

Uthevet teksten hvor trådstarters spørsmål blir besvart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar.

Har tatt to injeksoner på både Hampus og LInus, men de var en del eldre da jeg starta med rabiesvaksinen.

Kasper fik DHPPI 20 juli, så det er jo gått en del tid siden den, da skulle det jo ikke være noen fare.

Men da er det jo bare å puske seg til veterinæren mandag...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det Simira og Anita.

Gikk litt raskere enn planlagt, selv om vi har vurdert nr 3 ganske lenge nå.

Kjenner det er leeeenge siden vi hadde valp, gutta er jo 3 og 4 år gamle.

Men det er morsomt da, og ikke minst det å erfare ny rase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Du får det til å høres fryktelig dramatisk ut. Bikkja skal være innendørs om morran og det er ikke min feil at han ikke har vært det for jeg har sagt ifra om dette før, senere på dagen har jeg oversikt og stopper han før han løper langt avsted, da har vi kontroll, men ikke hvis han er 200+ meter unna, da er det for sent for da gidder han ikke å høre. Det er på morran han legger ut på langturer for da er det ingen her til å stoppe ham. Det er jorde rundt her.
    • Når hunden løper lang vekk fra deg, så har du ikke kontroll. Da må hunden være i bånd, og under kontroll. Å ha gps på han hjelper ikke, da hunden fortsatt løper og jager uten kontroll. Her bryter du faktisk loven uansett om det er båndtvang eller ikke. Og denne hunden kan ha skremt eller skadet mange dyr.
    • Takk for svar, denne rare småbitinga er bare i bånd, da er vel det forklaringen,    vi har normalt kontroll på ham litt senere på dagen, det er tidlig på dagen dette er et problem mht å løpe avsted er det gps som sier fra om han er på villspor, men er han et stykke unna gidder han ikke å høre så må trene mer på innkalling, rasen er også sta og egenrådig så dette er ikke så lett Ps takk for dvd tips, sitter i bilen skal se på det ikveld
    • 1. Er dette i bånd, eller løs i lek med andre hunder? Etter min mening skal hunder ikke hilse/leke med andre hunder i bånd, det blir lett konflikter av det. Hvis de er løse har hundene bedre forutsetninger for å bruke språket sitt og unngå konflikt. Hvis denne småbitingen skjer løs i lek/hilsing med andre kan det være smisking eller lek. Det er vanskelig å si uten å se situasjonen. Om dette er noe andre hunder reagerer på så ville jeg unngått å la ham komme inn på hunder på den måten i det hele tatt. 3. Det er båndtvang. Hunden skal være i bånd eller forsvarlig inngjerdet, og ikke være løs utenfor båndtvangen uten at den er under kontroll. Det vil si at du rimelig skal kunne kalle inn hunden under de fleste forhånd. Også utenfor båndtvangen skal du ha kontroll, det er ikke bare å slippe ut hunden for å lufte seg selv, den kan gjøre stor skade om den møter på feil hund, person, bil eller vilt dyr. Eller bli skadet selv. Når det er snakk om å trene innkalling så er det for å lære hunden en respons på innkallingskommandoen som er å komme til deg, uansett hva som skjer. Det handler om å venne hunden til å alltid lytte til deg, og alltid respondere på kommandoen. Langlinen gir deg mulighet til å holde igjen hunden og stoppe den fra å f.eks. løpe etter folk eller dyr, uten å måtte bruke en innkallingskommando som ikke virker. Jo oftere du bruker innkallingskommandoen der hunden IKKE responderer, jo dårligere blir den. Jeg kan anbefale opplegget Really Reliable Recall, som du kan kjøpe på DVD eller bokform:https://www.dogwise.com/really-reliable-recall-train-your-dog-to-come-when-called-no-matter-what-dvd/    
    • 1) hunden min går veldig opp i ansiktet på andre hunder og på  kan han "småbite" han dem i leppa/nesa, det blir ikke sår men hva er dette for noe? Det er ikke noe koselig, hunden vår har voldsomt mye energi, er ekstremt sosial og merket han kan være litt alfa (dominerende) 2) på asfalt holder jeg kanskje 15 km/t med kickbike, dvs rask jogging eller rask trav, prøver å bremse så han ikke akuratt løper, ellers er han mye på siden av asfalten men håper det er ok fart 3) bikkja vår har hatt det litt for enkelt med å gå hvor han vil, han har faktisk blitt venn med en rådyr familie fra da han var valp som jeg ikke har skjønt hvordan har skjedd men katter går ikke bra. Vi bor landlig til men i vår fikk han en uvane med å løpe bort til en vei der det ofte luftes andre hunder hvis han slipper ut om morgenen, dette er ikke bra særlig nå når det er båndtvang. Når det snakkes om å trene innkalling med langline er det bare å venne ham til å være i nærheten når vi går en liten tur med langline over jordet feks og gi beskjed om å komme tilbake når han går for langt? Takk for svar.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...