Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lage godbiter av V&H?


SiriEveline
 Share

Recommended Posts

Er det mulig? Tenkte på f.eks. å tørke på kjøkkenbenken, eller er ovnen best? Hmm, kanskje bare fryse små kuler?

Kom gjerne også med andre tips til enkle godbiter som faktisk kan brukes til å erstatte deler av måltidet. Det går rett og slett mye godbiter nå om dagen, og jeg innbiller meg at de ikke er like sunne som vanlig mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Oppbevares de i fryser da eller?

På hjemmesiden til Vom Hundematprodukter står snackspølsene under "våtfôr" (se nederst på siden i linken), så jeg tror det har begrenset oppbevaringstid andre steder enn fryseren.

Men samtidig står det at det kun selges i 10 kilos sekk, og det er vel ikke alle som har plass til det i en vanlig fryser.... :lol: Syns det var litt merkelig, men...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sendte v&h en epost, jeg. Spurte om konsistens på disse snackpølsene ligner vanlige grillpølser og kjøttpølser, så de er greie å skjære i terninger og skiver når tint. Og om de egna seg greit for tørking i stekeovnen. Så skal poste svaret her når det kommer.

Får jeg positivt svar på dette, så skal jeg jaggu insistere på at min forhandler tar inn disse :aww:

Jeg tok nettopp et brett grillpølsegodbiter ut av ovnen. Og selv om jeg får 360 godbiter utav ei standard pølse fra Gilde så det altså blir ganske små mengder pølse hver gang han får slikt (telte 30 skiver når jeg hadde skåret opp pølse nr2 - ikke innkludert de runde endestykkene, skjærer hver skive i 4 strimler, ergo 120 bittesmå pølsestenger til tørk, hvor hver strimmel deles i 3 når de brukes :)) - så går jeg heller for et sunnere alternativ om hunden liker de snackpølsene godt nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok nettopp et brett grillpølsegodbiter ut av ovnen. Og selv om jeg får 360 godbiter utav ei standard pølse fra Gilde så det altså blir ganske små mengder pølse hver gang han får slikt (telte 30 skiver når jeg hadde skåret opp pølse nr2 - ikke innkludert de runde endestykkene, skjærer hver skive i 4 strimler, ergo 120 bittesmå pølsestenger til tørk, hvor hver strimmel deles i 3 når de brukes :aww:) - så går jeg heller for et sunnere alternativ om hunden liker de snackpølsene godt nok.

Hvordan tørker du disse pølsene egentlig? Hvor mye varme og tid i ovnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tørker du disse pølsene egentlig? Hvor mye varme og tid i ovnen?

Tar det alltid litt på feelingen i grunn.. Men hovedtrikset er jo ikke for høy varme. Man skal tørke, ikke steke.

Nå i dag, f.eks., med to grillpølser:

Hver pølse delt i ca 30 skiver, hver skive delt i fire staver - spredt utover bakepapiret på plata, så ingen biter berørte hverandre. Satte midt i ovnen på 85ish grader, over- og undervarme med varmluft. Fuglene vet hvor lenge det var.. Men det var ikke snakk om timesvis for å si det sånn, og heller ikke 5 minutter :aww: Mot slutten slo jeg av varmlufta, senka temperaturen ti grader, og putta ei flat tresleiv i døråpningen så det lufta litt ut av ovnen. Hvilken av de to teknikkene som er best, eller om det faktisk HAR noe for seg å kombinere? Aner ikke :)

Når de små pinnene/strimlene/stavene/hvamanennvilkalledem føltes tørre nok ut på utsida, men ikke harde enda, så tømte jeg alt utover en god lengde tørkepapir på kjøkkenbenken, rista det litt rundt og fremogtilbake på papiret så overflatefett skulle bli minst mulig igjen av. Og heiv alt i en liten plastboks som egner seg i fryseren. Tiner på bortimot null komma niks når man tar ut en liten dose for trening.

Tidligere har jeg også prøvd med tynnere pølseskiver, som jeg delte i 8 biter hver etter "kakestykke-metoden", altså formen ligna kakestykker, spisser mot midten av skiva. Og tørka dem slik, ferdig oppdelt. Følte det ble litt for tørt og sprøtt, liker bedre at de er tørka på utsiden som små pinner, men får en eller to saftigere brytekanter når jeg deler disse ferdigtørka pinnene i 3 før bruk. Men de små minikakestykke-greiene egner seg veldig fint i aktiviseringsleker og slikt da, tomflasker etc hvor det er dumt om ting kleber seg fast :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar fra V&H angående snackpølsene:

Snackepølsene våre er frostvare og inneholder det samme kjøttet som våre andre produkter (også samme konsistens), men stappet i naturtarm. Pølsene fungerer best å gi frossent el halvtint. Fullstendig tint er tarmen seig og innholdet ganske bløtt og egner seg ikke til å dele opp i små biter.

Så de er nok ikke noe lettere å lage godbiter av enn de vanlige variantene fra v&h, nei.

Men jeg kan jo også føyte til et sitat fra et annet forum, hvor jeg etterlyste erfaringer om bindemidler når man lager godbiter basert på kjøtt:

"Jeg bruker maisenna som bindemiddel, med en del mel, en del veske (vann, vann/ blod) og en del kjøtt (bruker vom og hundemat), Kjører det til "suppe" og steiker det som pudding i vannbad. Syns maisennaen smuldret minst og holder formen best og i lomma og klisser ikke når den blir varm".

Jeg kan tenke meg det også er verdt å teste med mindre mel, og heller føye til litt egg som et sunnere bindemiddel.. Men åssen det virker inn på pudding-måten å steke det på aner jeg ikke, aldri laget pudding i noen som helst variant før. :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en stund siden jeg fulgte denne oppskriften, men godbitene var kjempepopulær :getlost:

Vohdding 2

Fantastisk. De nederste bildene, av "puddingpølsa", ser ut som det perfekte emnet for godbitterninger. Tusen takk!

Hvordan formet du den pølserullen, forresten? Altså, noen spesiell type stekepose du brukte for å få til det der, mtp lukking og slikt uten at det lekker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk. De nederste bildene, av "puddingpølsa", ser ut som det perfekte emnet for godbitterninger. Tusen takk!

Hvordan formet du den pølserullen, forresten? Altså, noen spesiell type stekepose du brukte for å få til det der, mtp lukking og slikt uten at det lekker?

Pølsa er i en stor stekepose liggende i en stor ildfast form med vann, bare rullet sammen noen runder. Er like greit å bruke brødformer egentlig (i vannbad) bruker bare det nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pølsa er i en stor stekepose liggende i en stor ildfast form med vann, bare rullet sammen noen runder. Er like greit å bruke brødformer egentlig (i vannbad) bruker bare det nå.

Ja, det høres i grunn likegreit ut. Får ta meg en handlerunde og se etter brødformer med lokk. Kjekt å ha i hus uansett det. Og svær ildfast form å lage vannbad i har jeg jo allerede.

Du venter til det har avkjølt seg med å velve det ut av forma da, eller funker det best å la den kjøle seg utenfor? Jepp, masse spørsmål. Men det er så arti å stå på kjøkkenet midt oppi det også "hva er lurest å gjøre nå..?" :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det høres i grunn likegreit ut. Får ta meg en handlerunde og se etter brødformer med lokk. Kjekt å ha i hus uansett det. Og svær ildfast form å lage vannbad i har jeg jo allerede.

Du venter til det har avkjølt seg med å velve det ut av forma da, eller funker det best å la den kjøle seg utenfor? Jepp, masse spørsmål. Men det er så arti å stå på kjøkkenet midt oppi det også "hva er lurest å gjøre nå..?" :getlost:

Trenger ikke lokk på brødformene og bruker vannbad i langpannen, den trenger ikke være opp hele formen- Lar dem stå til dem er avkjølt for da fester dem seg ordentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage godbiter av kjøttdeig/kyllingkjøttdeig. Tipper VH kan brukes istedenfor i denne oppskriften.

Ca 400 g kjøttdeig, 2 egg, litt olje, rismel/soyamel til passe konsistens, litt soyamelk/vann, hvitløkspulver.

Legg bakepapir under og oppå og kjevle til ca halv cm tykkelse. Inn i ovn på 170 grader sånn cirka 20 min,

Se an hvor lenge bakepapiret skal være oppå. Skjær opp i terninger og la det tørke i ovnen på ettervarme og vifte.

Nå er vel VH mest sunt når det serveres rått, så jeg er litt skeptisk til sunnhetsgraden her - men det er muligens billigere enn kjøttdeig. (og lukter vel grusomt...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage godbiter av kjøttdeig/kyllingkjøttdeig. Tipper VH kan brukes istedenfor i denne oppskriften.

Ca 400 g kjøttdeig, 2 egg, litt olje, rismel/soyamel til passe konsistens, litt soyamelk/vann, hvitløkspulver.

Legg bakepapir under og oppå og kjevle til ca halv cm tykkelse. Inn i ovn på 170 grader sånn cirka 20 min,

Se an hvor lenge bakepapiret skal være oppå. Skjær opp i terninger og la det tørke i ovnen på ettervarme og vifte.

Nå er vel VH mest sunt når det serveres rått, så jeg er litt skeptisk til sunnhetsgraden her - men det er muligens billigere enn kjøttdeig. (og lukter vel grusomt...)

I motsetning til.. hva av annet kjøtt du kan gi hunden? :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trenger ikke lokk på brødformene og bruker vannbad i langpannen, den trenger ikke være opp hele formen- Lar dem stå til dem er avkjølt for da fester dem seg ordentlig.

Ånei, trodde de burde dekkes til med lokk eller folie. Men okei, da vet jeg enda litt mer om veien til perfekt resultat, og det blir lettere å finne gode former uten å begrense for mye til de med lokk til. Takk igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

I motsetning til.. hva av annet kjøtt du kan gi hunden? :)

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Trodde V&H ga mindre avføring jeg, enn f.eks. tørrfór. Det er nå ihvertfall min erfaring.

Men du byttet kanskje ikke ut måltidet med godbitene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med det? Skjønte ikke?

Jeg mente at kjøtt generelt taper seg ved varmebehandling :P

Har forresten prøvd med V&H i denne oppskriften og det lukta ikke blomster i huset etterpå akkurat, men Hr Hund digga godbitene. Litt ubetenktsomt av meg å bruke dem under fri ved fot trening - dvs jeg forer med godbiter konstant - ble jo meeeeengder av avføring dagen etterpå. Vi snakker meter altså. Så det blir nok i kraftigste laget, så bør gies i bittesmå biter.

Men om du ikke kuttet ned på matmengden, så totalsummer ble litt vel mye den dagen, så kan jo det som nevnt over her være en naturlig årsak til all avføringa.

Eventuelt, kanskje han ikke går så godt overens med maisenna?

Min hund har ikke reagert noe på disse godbitene hvertfall. Har laget både med v&h nr33 og med kyllingkjøtt.

Bittesmå biter bruker jeg uansett :D Så smått jeg er i stand til å håndtere, både det å få delt det opp uten å mose, og å få plukket med fingrene etterpå. Men det blir jo fort en god mengde likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tok bilder i dag, med tanke på dagboken, og innså at det ikke er noe nytt å melde, utover ny frisyre. Spanielørene måtte vike i varmen. Nyfrisert Edeward i solnedgang   
    • Når du ber om en øvelse eller tar en strafferunde så belønner du bjeffingen med at det skjer noe. Så det beste er at det ikke skjer noe. Hva med å prøve konsekvent time-out i bilen? Eller lær å bjeffe på kommando og stoppe å bjeffe på kommando. Om du ber han om å slutte å bjeffe så husk å tell til tre før du belønner, ellers belønner du for tidlig at han er stille og han kan ta det som belønning for bjeff. 
    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...