Gå til innhold
Hundesonen.no

Collie


Monica123

Recommended Posts

Hei alle sammen

Jeg har jo nettopp overtatt en collie og lurer på hva gjør dere når det regner som nå bruker dere dekken eller noe?

Synes nesten ikke jeg kan gå flere timers tur med henne når det stri regner ute da hun blir gjennom våt og tar mange mange timer og tørke..Har også lest at pelsen til collien blir ganske tung når den blir våt...

Så da hører jeg gjerne hva andre gjør :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil tro collien kanskje er utsatt for slikt utslett som noen hunder kan få pga de tørker så sinnsykt sakte. Har man en hund som tørker utrolig seint, kan de klø på seg sår og skraper i huden pga det klør når de tørker.

Du kan jo bruke regndekken, eller du kan invistere i en hundeblåser. Det er en stor og kraftig hårføner beregnet på dyrepels. Du kan få de ned i 1500,- :icon_redface:

Håper det hjalp litt! Selv aussien min, som ikke har mye pels i forhold til en collie i det hele tatt, tørker litt for sakte for min smak. Men hun har TYKK underull... Jeg bruker en spraybalsam på henne som skal minske tørketiden, men kan ikke si jeg ser noen stor forskjell men så har jeg nettopp begynt å bruke den jevnlig på henne (pga hun svømmer mye nå om sommeren og høsten, og den hjelper når jeg skal børste igjennom underulla hennes for å løse floker)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke forstå hvorfor Collien skal tåle regn noe spesielt dårligere enn andre. Jeg har både en Collie og en Sheltie (som jo også har ganske mye pels) som er ute i regnet. I trøndelag er det nesten alltid regn, så vi må bare :getlost: Det er svært sjelden at jeg bruker dekken (det er mest om vinteren). Pelsen til Collien min tåler faktisk relativt mye regn før det trenger gjennom ytterpelsen. Blir det riktig ille bruker jeg evt bare håndduk eller hårføner litt når vi kommer inn igjen. Ikke verre enn det :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan kanskje colliepels sammenlignes litt med belgerpels, bortsett fra at dagens collier gjerne har enda mer/lenger pels enn belgeren. Mine blir iallefall aldri gjennomvåte av bare regnvær, de må faktisk bade/dusje en stund før de blir våt til skinnet (kanskje bortsett fra svart-malle-Ida da..). Så jeg gjør som noen nevnte før her, bruker ingenting ute, men tørker evt av dem med et håndkle når jeg kommer hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke forstå hvorfor Collien skal tåle regn noe spesielt dårligere enn andre. Jeg har både en Collie og en Sheltie (som jo også har ganske mye pels) som er ute i regnet. I trøndelag er det nesten alltid regn, så vi må bare :lol: Det er svært sjelden at jeg bruker dekken (det er mest om vinteren). Pelsen til Collien min tåler faktisk relativt mye regn før det trenger gjennom ytterpelsen. Blir det riktig ille bruker jeg evt bare håndduk eller hårføner litt når vi kommer inn igjen. Ikke verre enn det :)

signeres!

Jeg har 4 langhårs collies, og det tar sin tid på disse her og før de blir våte altså :aww:

Dekkhåra tar imot det meste :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
    • Jeg tenker at en hund som er så ukomfortabel med håndtering at den knurrer bør slippe det. Den er uansett da ikke noe godt avlsemne, og bør slippe belastningen det er både å mengdetrene på det og bli tvunget til det i en litt masete situasjon som utstilling er. Det beste dere kan gjøre er å jobbe med tryggheten i ulike situasjoner, generell hverdagslydighet, jobbe i ulike miljøer og jobbe med trygghet rundt mennesker generelt. Hun har enda en god stund igjen av tenåringsfasen og mye som skal formes, og jeg ville utsatt alle eventuelle utstillingsplaner til hun har modnet en del og kanskje blitt tryggere. Hvis hun ikke blir tryggere med alderen og jobbing så ville jeg utelukket avl.
    • 1-årig tispe må stilles ut for å godkjennes ift avl. Mye egne meninger,men snill og god som familiehund. Hun liker IKKE at andre enn familie skal kjenne på kroppen. Se tenner går oftere bedre nå,men helst ikke. Godtar mer hvis folk tar seg litt tid til å bli litt kjent,og gir godbit først. Knurrer ved trening på å kjenne på kroppen/se på tenner,og det begrenser seg noe med mengdetrening på grunn av at knurring skremmer folk. Naturlig nok. Og det har hun erfart også,at da slipper hun,og folk trekker seg. Hvordan få trent på dette slik at hun kan få en vurdering av dommer uten å bli kastet ut?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...